Automatisert etterbehandling på Formnext

AMTs digitale produksjonssystem. Bilde via AMT.

Den britiske spesialisten på etterbehandling av 3d-printede objekter, Additive Manufacturing Technologies (AMT) lanserte sitt nye digitale produksjonssystem (DMS) på Formnext 2019.

DMS ble beskrevet som et omfattende etterbehandlingssystem, og bruker AMTs proprietære teknologi for å gi en automatisert og digital løsning for hele produksjonsarbeidsflyten. Systemet ble nemlig designet for å erstatte de manuelle trinnene mellom 3D-skrivere og etterbehandlingsmaskiner for å ytterligere automatisere, noe som vil føre til forbedret potensial for å begynne å 3D-produsere store kvanta objekter i høyt tempo.

–AMTs unike løsninger kombinerer markedsledende teknologi, maskinlæring, dedikerte automatiseringssystemer og partnerskap innen grensesprengende forskning og produksjon, kommenterer Joseph Crabtree, administrerende direktør i AMT. –Det er denne tilnærmingen som betyr at vi tilbyr mer enn bare en prosess eller bare en maskin, sier han, og hinter med dette til andre selskaper med stands på Formnext.

Automatiser hele arbeidsflyten etter prosessering
AMT ble grunnlagt i 2017, og produserer automatiserte etterbehandlingssystemer for 3D-printede deler . Selskapet opplyser at opptil 60 prosent av produksjonskostnadene i additiv tilvirkning kan tilskrives de svært manuelle trinnene i etterbehandlingen, og forklarer at bygging av komponenten bare utgjør en del av ligningen. AMT har derfor som mål å “låse opp bruken av 3D-printing for høyvolumproduksjon,” og hjelpe kunder med å automatisere produksjonsarbeidsflyten med sine etterbehandlingssystemer.

Som sådan har AMT utviklet og kommersialisert sitt PostPro3D-system , som ble lansert i september 2018. PostPro3D er i stand til å gjøre 3D-printede komponenter til en forseglet og glatt del som er egnet for sluttbrukapplikasjoner ved bruk av AMTs proprietære Boundary Layer Automated Smoothing Technology (BLAST) -teknologi.

PostPro3D-systemet. Foto via AMT.

Imidlertid forklarer selskapet at “automatiseringsligningen” fremdeles er ufullstendig, ettersom manuell intervensjon mellom 3D-skriveren og PostPro3D fortsatt er et nødvendig trinn. Det kreves fortsatt av kundene at de må ta ut en 3D-printer del og pusse den, eller fjerne harpiks fra komponenten, avhengig av hvilken teknologi som brukes.

Deler 3Dprintet med EOS PA2200 og etterbehandlet på PostPro3D. Foto via Additive Manufacturing Technologies.

For å adressere hele produksjonsprosesskjeden fra bygging til sluttkontroll har AMT utviklet sitt nye DMS-produkt til å være et fullt integrert etterbehandlingssystem. Den bruker pussing, overflatemodifisering og fargelegging for å automatisere hvert av de manuelle trinnene etter printing. Det kan også tilpasses kravene til 3D-printapplikasjonen. PostPro3D-systemet er en integrert del av den nye DMS-løsningen. En automatisert inline etterkontroll er også integrert til slutt i DMS-løsningen, basert på maskinlæring.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Kronikk: Fire måter 3D-printing radikalt vil endre fremtiden etter Covid-19

Administrerende direktør i HP Norge, Verner Hølleland, kommer her en kronikk om fremtiden til 3D-printing etter koronaviruspandemien. Verner Hølleland peker blant annet på at revolusjonen i bruken av 3D-printing gjennom krisen vil føre til en forandring i forsyningskjedene, at stadig flere mindre aktører vil kunne få produkter raskt på markedet og at nye partnerskap vil dannes.

Publisert av: 

Printet vev direkte i pasienten

Et amerikansk forskerteam har utviklet en teknikk for 3D-printing av vev direkte inn i pasienten. I følge forskerne skal denne teknologien kunne redusere infeksjoner i forbindelse med kirurgi.

Publisert av: 

Programvare oppgraderes til 2.0

Økt produktivitet for blant annet konstruktører, sykehus, ortopeder og produksjonsteknikere. Det skal Wematters nye programvare for deres 3D-printer “Gravity” bidra til.

Publisert av: 

EOS: Tre ting vi lærte av koronakrisen

Den rådende korona-pandemien har rystet samfunnet vårt, men situasjonen gir oss også innsikt i hvordan teknologi og samarbeid kan utgjøre en forskjell, sier Markus Glasser ved EOS som listet opp tre viktige leksjoner om 3D-printing i forbindelse med koronakrisen.

Publisert av: 

Cellink inngår partnerskap med Lonza

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink har inngått partnerskap med det opprinnelig sveitsiske helseforetaket Lonza for å drive frem utviklingen av bioprinting av cellekulturer.

Publisert av: 

HP introduserer polypropenmateriale

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

Publisert av: