Automatisert etterbehandling på Formnext

AMTs digitale produksjonssystem. Bilde via AMT.

Den britiske spesialisten på etterbehandling av 3d-printede objekter, Additive Manufacturing Technologies (AMT) lanserte sitt nye digitale produksjonssystem (DMS) på Formnext 2019.

DMS ble beskrevet som et omfattende etterbehandlingssystem, og bruker AMTs proprietære teknologi for å gi en automatisert og digital løsning for hele produksjonsarbeidsflyten. Systemet ble nemlig designet for å erstatte de manuelle trinnene mellom 3D-skrivere og etterbehandlingsmaskiner for å ytterligere automatisere, noe som vil føre til forbedret potensial for å begynne å 3D-produsere store kvanta objekter i høyt tempo.

–AMTs unike løsninger kombinerer markedsledende teknologi, maskinlæring, dedikerte automatiseringssystemer og partnerskap innen grensesprengende forskning og produksjon, kommenterer Joseph Crabtree, administrerende direktør i AMT. –Det er denne tilnærmingen som betyr at vi tilbyr mer enn bare en prosess eller bare en maskin, sier han, og hinter med dette til andre selskaper med stands på Formnext.

Automatiser hele arbeidsflyten etter prosessering
AMT ble grunnlagt i 2017, og produserer automatiserte etterbehandlingssystemer for 3D-printede deler . Selskapet opplyser at opptil 60 prosent av produksjonskostnadene i additiv tilvirkning kan tilskrives de svært manuelle trinnene i etterbehandlingen, og forklarer at bygging av komponenten bare utgjør en del av ligningen. AMT har derfor som mål å “låse opp bruken av 3D-printing for høyvolumproduksjon,” og hjelpe kunder med å automatisere produksjonsarbeidsflyten med sine etterbehandlingssystemer.

Som sådan har AMT utviklet og kommersialisert sitt PostPro3D-system , som ble lansert i september 2018. PostPro3D er i stand til å gjøre 3D-printede komponenter til en forseglet og glatt del som er egnet for sluttbrukapplikasjoner ved bruk av AMTs proprietære Boundary Layer Automated Smoothing Technology (BLAST) -teknologi.

PostPro3D-systemet. Foto via AMT.

Imidlertid forklarer selskapet at “automatiseringsligningen” fremdeles er ufullstendig, ettersom manuell intervensjon mellom 3D-skriveren og PostPro3D fortsatt er et nødvendig trinn. Det kreves fortsatt av kundene at de må ta ut en 3D-printer del og pusse den, eller fjerne harpiks fra komponenten, avhengig av hvilken teknologi som brukes.

Deler 3Dprintet med EOS PA2200 og etterbehandlet på PostPro3D. Foto via Additive Manufacturing Technologies.

For å adressere hele produksjonsprosesskjeden fra bygging til sluttkontroll har AMT utviklet sitt nye DMS-produkt til å være et fullt integrert etterbehandlingssystem. Den bruker pussing, overflatemodifisering og fargelegging for å automatisere hvert av de manuelle trinnene etter printing. Det kan også tilpasses kravene til 3D-printapplikasjonen. PostPro3D-systemet er en integrert del av den nye DMS-løsningen. En automatisert inline etterkontroll er også integrert til slutt i DMS-løsningen, basert på maskinlæring.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Prodways integrerer 3DExperience

Den franske industrielle 3D-printerleverandøren Prodways Group har kunngjort integrasjon av Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE- plattform, samt anskaffelse av en minoritetsandel i sin nordamerikanske partner, XD Innovation.

Publisert av: 

Jomfrutur med 300 3D-printede deler i motoren

GE Aviation har kunngjort at den amerikanske multinasjonale luftfartsgiganten Boeing har fullført den første flyvningen på sin 777X jet, drevet av to GE9X-motorer. Disse motorene er utstyrt med over 300 3D-printede deler.

Publisert av: 

Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: 

Postnord kjøper HP 3D-printer

I Sverige 3D-printer Postnord deler og reservedeler for kunder på forespørsel. Nå styrker de sin 3D-printvirksomhet med en ny HP 3D-printer. -Med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele distribusjonsstadier, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors.

Publisert av: 

PLM Group satser på programvare

PLM Group, forhandler av HP, 3D Systems og Markforged i det nordiske markedet, investerer nå ytterligere i programvare. Derfor inngår de et samarbeid med den belgiske utvikleren Materialize.

Publisert av: 

Snart kan du spise 3D-printet fisk til middag

Magasinet San Diego Union-Tribune skrev nylig om Foodtech-selskapet BlueNalu i San Diego, USA, og har lyktes med 3D-utskriftslaborert fisk. Noe som kan være på markedet i løpet av to år.

Publisert av: 

Reguleringer for 3D-printing av kroppsdeler

Artikkelen tar for seg fremskrittene til 3D-printing og dens avlegger bioprinting innen feltet medisin, og stiller spørsmål om lovreguleringer som finnes, og andre som kanskje bør komme på plass før utviklingen løper fra lovgiverne.

Publisert av: 

Bransjeekspertene spår om 2020

3D Printing Industry har spurt 80 insidere i ledende firmaer innen additiv tilvirkning om hva de tror kommer til å skje i 2020. Vi viderebringer her et utvalg av svarene, oversatt til norsk.

Publisert av: