De lanserer fiberprinter

Både Fiber HT og Fiber LT har en byggeflate på 310 x 240 x 270 millimeter og bør kobles sammen med 6-10 3D-printere. Foto via Desktop Metal.

Desktop Metal lanserer en 3D-printer for fiberkomposittprint. Denne gangen handler det om Fiber desktop-modellen, der selskapet har integrert en mikro-AFP-teknologi med lag-for-lag-teknologien FFF.

AFP-teknologien er velkjent for produksjon av komposittmaterialer og integrering av en mikroversjon av disse i de nye maskinene, som i følge Desktop Metal kan levere høy oppløsning og en overlegen styrke og stivhet.

For flere bransjer
Løsningen er beregnet på verktøy- og bilindustrien, forbrukerelektronikk, sportsutstyr, medisinsk industri, marine, så vel som utdanning og forskning. Når det gjelder deler, er det i henhold til produsenten tilpasset for å produsere for eksempel jigs og fiksturer, deler til sluttbruk og lette deler.

Abonnementer
3D-printeren kommer i to versjoner og selges separat som abonnementstjeneste. Først opp er Fiber HT, som koster drøyt 53 000 kroner i året. Den andre er en litt billigere versjon og heter Fiber LT. Det vil koste rundt 33 500 kroner i året. Abonnementet er gyldig i minst tre år, men det inkluderer også service.

Materialene som fungerer i printeren er Nylon (PA6), PEEK og PEKK. De første 3D-printerne blir levert våren 2020.

Hvis du vil vite mer om de nye printerne, kan du besøke nettstedet Desktop Metal.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: