De lanserer fiberprinter

Både Fiber HT og Fiber LT har en byggeflate på 310 x 240 x 270 millimeter og bør kobles sammen med 6-10 3D-printere. Foto via Desktop Metal.

Desktop Metal lanserer en 3D-printer for fiberkomposittprint. Denne gangen handler det om Fiber desktop-modellen, der selskapet har integrert en mikro-AFP-teknologi med lag-for-lag-teknologien FFF.

AFP-teknologien er velkjent for produksjon av komposittmaterialer og integrering av en mikroversjon av disse i de nye maskinene, som i følge Desktop Metal kan levere høy oppløsning og en overlegen styrke og stivhet.

For flere bransjer
Løsningen er beregnet på verktøy- og bilindustrien, forbrukerelektronikk, sportsutstyr, medisinsk industri, marine, så vel som utdanning og forskning. Når det gjelder deler, er det i henhold til produsenten tilpasset for å produsere for eksempel jigs og fiksturer, deler til sluttbruk og lette deler.

Abonnementer
3D-printeren kommer i to versjoner og selges separat som abonnementstjeneste. Først opp er Fiber HT, som koster drøyt 53 000 kroner i året. Den andre er en litt billigere versjon og heter Fiber LT. Det vil koste rundt 33 500 kroner i året. Abonnementet er gyldig i minst tre år, men det inkluderer også service.

Materialene som fungerer i printeren er Nylon (PA6), PEEK og PEKK. De første 3D-printerne blir levert våren 2020.

Hvis du vil vite mer om de nye printerne, kan du besøke nettstedet Desktop Metal.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Nytt materiale skal absorbere stråling

AddNorth har sammen med forskere for strålebeskyttelse og selskapet Additive Composite i Uppsala utviklet et nytt filament som kan absorbere nøytronstråling.

Publisert av: 

Coronavirus stopper messe

Etter utbruddet av Corona-viruset i Kina blir Asiamold – den asiatiske messen for verktøy, prosesseringsmaskiner og additiv tilvirkning – nå utsatt.

Publisert av: 

Prodways integrerer 3DExperience

Den franske industrielle 3D-printerleverandøren Prodways Group har kunngjort integrasjon av Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE- plattform, samt anskaffelse av en minoritetsandel i sin nordamerikanske partner, XD Innovation.

Publisert av: 

Jomfrutur med 300 3D-printede deler i motoren

GE Aviation har kunngjort at den amerikanske multinasjonale luftfartsgiganten Boeing har fullført den første flyvningen på sin 777X jet, drevet av to GE9X-motorer. Disse motorene er utstyrt med over 300 3D-printede deler.

Publisert av: 

Sykehuset sikrer kirurgiske inngrep med 3D-print

Skåne universitetssykehus 3D-printer modeller for blant annet å forberede seg på vanskelige operasjoner. -Målet er at vi i fremtiden skal kunne trykke implantater som kan opereres inn i kroppen, sier Einar Heiberg, forsker i klinisk fysiologi ved Skåne universitetssykehus og Lund universitet.

Publisert av: 

Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: