Formlabs kjøper sin materialleverandør

Formlabs kjøper opp sin hovedleverandør av materialer, Spectra.

Formlabs har kunngjort at de har tenkt å anskaffe den primære materialleverandøren for sitt sortiment med proprietære harpiksmaterialer, Spectra Group Photopolymers, et selskap som har produsert kjemikalier siden 1990.

Det Ohio-baserte Spectra har utviklet en organisk katalog som inneholder mer enn 2000 forbindelser og spesialiserer seg på løsninger innen fotovitenskap, UV/EB-strålingskurer og organisk syntetisk kjemi.

–Helt fra starten av har det vært viktig for oss at Formlabs gir en pålitelig og tilgjengelig printprosess,” sa Max Lobovsky, administrerende direktør og medgründer av Formlabs. –Å støtte en vellykket utskriftsprosess betydde streng prosjektering, innovativ materialutvikling og å muliggjøre en sømløs start-til-slutt-prosess for våre brukere. De fleste 3D-printfirmaer er ikke vertikalt integrert og har ikke tilgang til egen harpiksproduksjon, men vi mener materialer er en kritisk komponent for å åpne for nye applikasjoner, arbeidsflyter og forskjellige næringer. ”

Sammen med dagens kunngjøring om oppkjøpet, har Formlabs også avslørt sin videre investering i å renovere anlegget for biokompatibel produksjon. Nå har selskapet investert over en million dollar i å bygge ut et FDA-registrert, ISO Class 8-sertifisert rent rom (designet for å sikre et sikkert og trygt produkt fra produksjon til emballasje) i et ISO 13485-sertifisert anlegg for utvikling av dentale og medisinske materialer innen Spectra.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printer sportstjerner med Massivit

Fransk spesialist på visuell kommunikasjon, “Deko 3D by Sepia” har investert i en Massivit 3D-printer og produserer nå stjerner fra sportens verden i full størrelse. De er lettere, for inni er det hulrom.

Publisert av: 

Strid om forbud mot 3D-printede våpen

En føderal dommer har uttalt at Trump-administrasjonens beslutning om å tillate distribusjon av konstruksjonstegninger for 3D-printing av våpen er lovstridig.

Publisert av: 

To programvarer som samarbeider sømløst

AMFG kunngjorde et samarbeid med Autodesk om å kople sammen programvarene MES med Netfabb, noe som vil gjøre at brukerne kan få en fullt integrert arbeidsflyt fra design til produksjon.

Publisert av: 

Automatisert etterbehandling på Formnext

Den britiske spesialisten på etterbehandling av 3d-printede objekter, Additive Manufacturing Technologies (AMT) lanserte sitt nye digitale produksjonssystem (DMS) på Formnext 2019. Med dette mener de alt skal være på plass for å starte opp høyvolumsproduksjon av 3D-printede sluttprodukter.

Publisert av: 

Prototal AS får ny hovedeier og øker aktiviteten på Levanger

Prototal Industries AB har tatt over hele eierandelen i den norske avdelingen Prototal AS på Levanger, som nå skal inn i nye lokaler. Nå ser de frem til å kunne betjene sine kunder på det norske markedet på en mye bedre måte.

Publisert av: 

25-åring tar steget inn i 3D-bransjen

Network Innovation, leverandør av produkter innen foto og grafisk produksjon, utvider sin portefølje og begynner å distribuere 3D-printere fra Flashforge i hele Norden.

Publisert av: 

3ntr avduker Spectral 30 på Formnext

3ntr er en dynamisk tilstedeværelse på Formnext i år i Frankfurt, Tyskland (fra 19. til 22. november), og introduserer der den nye Spectral 30 3D-printeren med 4 dyser og som tåler opptil 500° C, produsert via Clean Sky-prosjektet

Publisert av: