Formlabs kjøper sin materialleverandør

Formlabs kjøper opp sin hovedleverandør av materialer, Spectra.

Formlabs har kunngjort at de har tenkt å anskaffe den primære materialleverandøren for sitt sortiment med proprietære harpiksmaterialer, Spectra Group Photopolymers, et selskap som har produsert kjemikalier siden 1990.

Det Ohio-baserte Spectra har utviklet en organisk katalog som inneholder mer enn 2000 forbindelser og spesialiserer seg på løsninger innen fotovitenskap, UV/EB-strålingskurer og organisk syntetisk kjemi.

–Helt fra starten av har det vært viktig for oss at Formlabs gir en pålitelig og tilgjengelig printprosess,” sa Max Lobovsky, administrerende direktør og medgründer av Formlabs. –Å støtte en vellykket utskriftsprosess betydde streng prosjektering, innovativ materialutvikling og å muliggjøre en sømløs start-til-slutt-prosess for våre brukere. De fleste 3D-printfirmaer er ikke vertikalt integrert og har ikke tilgang til egen harpiksproduksjon, men vi mener materialer er en kritisk komponent for å åpne for nye applikasjoner, arbeidsflyter og forskjellige næringer. ”

Sammen med dagens kunngjøring om oppkjøpet, har Formlabs også avslørt sin videre investering i å renovere anlegget for biokompatibel produksjon. Nå har selskapet investert over en million dollar i å bygge ut et FDA-registrert, ISO Class 8-sertifisert rent rom (designet for å sikre et sikkert og trygt produkt fra produksjon til emballasje) i et ISO 13485-sertifisert anlegg for utvikling av dentale og medisinske materialer innen Spectra.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: