Formlabs kjøper sin materialleverandør

Formlabs kjøper opp sin hovedleverandør av materialer, Spectra.

Formlabs har kunngjort at de har tenkt å anskaffe den primære materialleverandøren for sitt sortiment med proprietære harpiksmaterialer, Spectra Group Photopolymers, et selskap som har produsert kjemikalier siden 1990.

Det Ohio-baserte Spectra har utviklet en organisk katalog som inneholder mer enn 2000 forbindelser og spesialiserer seg på løsninger innen fotovitenskap, UV/EB-strålingskurer og organisk syntetisk kjemi.

–Helt fra starten av har det vært viktig for oss at Formlabs gir en pålitelig og tilgjengelig printprosess,” sa Max Lobovsky, administrerende direktør og medgründer av Formlabs. –Å støtte en vellykket utskriftsprosess betydde streng prosjektering, innovativ materialutvikling og å muliggjøre en sømløs start-til-slutt-prosess for våre brukere. De fleste 3D-printfirmaer er ikke vertikalt integrert og har ikke tilgang til egen harpiksproduksjon, men vi mener materialer er en kritisk komponent for å åpne for nye applikasjoner, arbeidsflyter og forskjellige næringer. ”

Sammen med dagens kunngjøring om oppkjøpet, har Formlabs også avslørt sin videre investering i å renovere anlegget for biokompatibel produksjon. Nå har selskapet investert over en million dollar i å bygge ut et FDA-registrert, ISO Class 8-sertifisert rent rom (designet for å sikre et sikkert og trygt produkt fra produksjon til emballasje) i et ISO 13485-sertifisert anlegg for utvikling av dentale og medisinske materialer innen Spectra.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: