Formlabs kjøper sin materialleverandør

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 14 november 2019
Formlabs kjøper opp sin hovedleverandør av materialer, Spectra.

Formlabs har kunngjort at de har tenkt å anskaffe den primære materialleverandøren for sitt sortiment med proprietære harpiksmaterialer, Spectra Group Photopolymers, et selskap som har produsert kjemikalier siden 1990.

Det Ohio-baserte Spectra har utviklet en organisk katalog som inneholder mer enn 2000 forbindelser og spesialiserer seg på løsninger innen fotovitenskap, UV/EB-strålingskurer og organisk syntetisk kjemi.

–Helt fra starten av har det vært viktig for oss at Formlabs gir en pålitelig og tilgjengelig printprosess,» sa Max Lobovsky, administrerende direktør og medgründer av Formlabs. –Å støtte en vellykket utskriftsprosess betydde streng prosjektering, innovativ materialutvikling og å muliggjøre en sømløs start-til-slutt-prosess for våre brukere. De fleste 3D-printfirmaer er ikke vertikalt integrert og har ikke tilgang til egen harpiksproduksjon, men vi mener materialer er en kritisk komponent for å åpne for nye applikasjoner, arbeidsflyter og forskjellige næringer. »

Sammen med dagens kunngjøring om oppkjøpet, har Formlabs også avslørt sin videre investering i å renovere anlegget for biokompatibel produksjon. Nå har selskapet investert over en million dollar i å bygge ut et FDA-registrert, ISO Class 8-sertifisert rent rom (designet for å sikre et sikkert og trygt produkt fra produksjon til emballasje) i et ISO 13485-sertifisert anlegg for utvikling av dentale og medisinske materialer innen Spectra.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683