Kinesiske forskere utvikler akvarisk 3D-Bioprintmetode for regenerativ medisin

Akvatiske strukturer lagd med FREAL-metoden. Foto via universitetet i Shenzhen.

Forskere fra medisinsk fakultet ved universitetet i Shenzhen, Kina, har utviklet en ny bioprintingmetode for å lage mikrostrukturer i 3D-arkitekturer. Gjennom seksjonert bioblekk med levende celler, kan 3D-pritede vev-konstruksjoner danne grunnlag for medisinske modeller, organer på chips, og dermed øke forskningen i regenerativ medisin. Metoden har fått det engelske navnet Freeform Reconfigurable Embedded All-Liquid (FREAL), og fremstillingen skjer under vann.

–Dette gir unike muligheter og kraftige verktøy siden ubegrensede formuleringer kan utformes fra en bredde av naturlige og syntetiske hydrofile polymerer til å etterligne vev, heter det i en artikkel publisert i Advanced Materials (se PDF).

Denne printmetoden kan være nyttig for å konstruere biomimetiske, dynamiske vevlignende konstruksjoner for potensielt bruk innen medikamentundersøkelse, in vitro-vevsmodeller og regenerativ medisin.

I følge forskerne er akvariske eller vannbaserte mikrostrukturer utfordrende å lage, håndtere og bevare da overflatene er tilbøyelige til å krympe til sfæriske former med minimalt overflateareal. FREAL bioprinting er designet for å fremme bioprintingen av komplekse vevlignende 3D-konstruksjoner, inkludert arterier, urinkateter og luftrør.

I et ublandbart vannbasert miljø, dannes alle-flytende mikrokonstruksjoner ved bruk av vannholdige biokoblinger som fungerer som en biokompatibel støtte og pregel-løsning. Hydrogenbindingsinteraksjon er utnyttet i FREAL mellom polymerer i et akvarisk tofasesystem (ATPS), som kan stabiliseres i flere uker. Videre kan forskjellige celler kombineres separat med bioblekkene og matriser som er laget for å få skreddersydde mikrokonstruksjoner med perfusible vaskulære nettverk.

Studien, “Freeform, Reconfigurable Embedded Printing of All-Aqueous 3D Architectures” er medforfattet av Guanyi Luo, Yafeng Yu, Yuxue Yuan, Xue Chen, Zhou Liu og Tiantian Kong.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Nytt materiale skal absorbere stråling

AddNorth har sammen med forskere for strålebeskyttelse og selskapet Additive Composite i Uppsala utviklet et nytt filament som kan absorbere nøytronstråling.

Publisert av: 

Coronavirus stopper messe

Etter utbruddet av Corona-viruset i Kina blir Asiamold – den asiatiske messen for verktøy, prosesseringsmaskiner og additiv tilvirkning – nå utsatt.

Publisert av: 

Prodways integrerer 3DExperience

Den franske industrielle 3D-printerleverandøren Prodways Group har kunngjort integrasjon av Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE- plattform, samt anskaffelse av en minoritetsandel i sin nordamerikanske partner, XD Innovation.

Publisert av: 

Jomfrutur med 300 3D-printede deler i motoren

GE Aviation har kunngjort at den amerikanske multinasjonale luftfartsgiganten Boeing har fullført den første flyvningen på sin 777X jet, drevet av to GE9X-motorer. Disse motorene er utstyrt med over 300 3D-printede deler.

Publisert av: 

Sykehuset sikrer kirurgiske inngrep med 3D-print

Skåne universitetssykehus 3D-printer modeller for blant annet å forberede seg på vanskelige operasjoner. -Målet er at vi i fremtiden skal kunne trykke implantater som kan opereres inn i kroppen, sier Einar Heiberg, forsker i klinisk fysiologi ved Skåne universitetssykehus og Lund universitet.

Publisert av: 

Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: