Nye retningslinjer kan få flere til å printe i metall

David Franklin, Swerim, er koordinator for MacAM.

Vinnova-prosjektet MacAM skal utvikle retningslinjer for hvordan man arbeider med og bearbeider hardmetallmaterialer.

Additiv fremstilling av metall øker, og det er en rekke fordeler ved bruk av teknologien. Blant annet muligheten til å skrive ut komplekse geometrier, forbedre gamle komponenter og derved også gjøre arbeidet mer effektivt.

Hult og lett stempel, 3D-trykt i det sementerte karbidet Vibenite 480.

– Nye ekstremt harde og slitesterke materialer kan produseres med 3D-printing og muliggjøre mer effektive løsninger. Imidlertid har det vært vanskelig for industrien å ta i bruk den nye teknologien på grunn av manglende erfaring og forståelse for prosessering av de 3D-printede komponentene i de nye superharde materialene, sier David Franklin, forsker ved metallforskningsinstituttet Swerim.

Skal få flere til å tørre å jobbe med additiv tilvirking
Det Vinnova-baserte prosjektet MacAM (Maskinering av additivt fremstilte komponenter) strekker seg over et år og har som mål å få flere selskaper til å tørre å jobbe med additiv produksjon. For dette undersøker de behandlingspotensialet til materialene som vil ligge til grunn for retningslinjer med anbefalinger om hvordan nye, harde materialer kan behandles og brukes. Ifølge Swerim har dette vært etterspurt i industrien i lang tid.

– I dag er det stor mangel på kunnskap om sliping og etterbehandling av additivt fremstilte komponenter. Vi ser frem til dette prosjektet, som vil gi nye verktøyanbefalinger og kunnskap om etterbehandling, som er viktig for bransjens konvertering til 3D-printing, sier Ulrik Beste, administrerende hos VBN Components.

Flere partnere
Samarbeidspartnerne i prosjektet er 3M, Sandvik Coromant, VBN Components og Swerim og budsjettet for prosjektet er 1,4 millioner svenske kroner.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printet vev direkte i pasienten

Et amerikansk forskerteam har utviklet en teknikk for 3D-printing av vev direkte inn i pasienten. I følge forskerne skal denne teknologien kunne redusere infeksjoner i forbindelse med kirurgi.

Publisert av: 

Programvare oppgraderes til 2.0

Økt produktivitet for blant annet konstruktører, sykehus, ortopeder og produksjonsteknikere. Det skal Wematters nye programvare for deres 3D-printer “Gravity” bidra til.

Publisert av: 

EOS: Tre ting vi lærte av koronakrisen

Den rådende korona-pandemien har rystet samfunnet vårt, men situasjonen gir oss også innsikt i hvordan teknologi og samarbeid kan utgjøre en forskjell, sier Markus Glasser ved EOS som listet opp tre viktige leksjoner om 3D-printing i forbindelse med koronakrisen.

Publisert av: 

Cellink inngår partnerskap med Lonza

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink har inngått partnerskap med det opprinnelig sveitsiske helseforetaket Lonza for å drive frem utviklingen av bioprinting av cellekulturer.

Publisert av: 

HP introduserer polypropenmateriale

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

Publisert av: 

Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: