Shining 3D lanserer nytt metallsystem på Formnext 2019

EP-M250 Pro 3D printer. Foto via Shining 3D.

I dag åpnet Formnext 2019 i Frankfurt am Main, den internasjonale messen for både additiv og subtraktiv produksjon. Messen varer fra i dag, tirsdag 19. til og med fredag 22. november. Mange aktører i bransjen kommer hit for å presentere sine nyheter. 

Blant disse finner vi Shining 3D, 3D-printerprodusent fra Kina, som lanserer et nytt metallsystem på Formnext 2019 denne uken, kjent som EP-M250 Pro. Denne er basert på metallpulverbed-fusjonsteknologi og bruker et dobbelt lasersystem for å produsere komplekse metallkomponenter. Printeren er utviklet for produksjon av middels store objekter med gode egenskaper og korte serier.

Selskapet lanserer systemet for å imøtekomme kundebehov og for å utvide sin portefølje med 3D-printere på produksjonsnivå. Shining 3D er en ledende 3D-printer og skannerprodusent på det kinesiske markedet. Selskapet er kanskje mest kjent for sin EinScan-håndholdte serie med 3D-skannere , og et bredt spekter av metrologi- og dentalskannere, noe som har ført til at selskapet hvert år har vært nominert i en skanning/metrologirelatert kategori siden oppstarten av 3D Printing Industry-priser .

Selskapets 3D-printerportefølje dekker et bredt spekter av teknologier, inkludert FFF, SLA, DLP, SLS og SLM, for en rekke applikasjoner og bransjer. I 2018 ga for eksempel Shining 3D ut AccuFab-D1 , en DLP 3D-skriver med 394 x 406 x 755 mm byggevolum , designet for bruk i dentallaboratorier.

Shining 3Ds nye EP-M250 Pro-system er et tillegg til serien med SLM 3D-printere. Selskapets forrige SLM-utgivelse kom tidligere i 2019, under RAPID + TCT- showet i mai. Den er kalt EP-M150 , og er designet spesielt for små metall 3D-printapplikasjoner, noe som gjør den egnet for medisin-, tannhelse- og smykkebransjen. EP-M100T 3D-printeren og standard EP-M250- systemet er også inkludert i SLM-serien .

EP-M250 Pro er et selektivt lasersmeltesystem (SLM), og har et byggevolum på 262 x 262 x 350 mm, for produksjon av mellomstore metalldeler. Bygget for å opprettholde jevn ytelse, og har en gasstrømstyring og optimalisert filtersystem for å sikre et stabilt byggemiljø, samt presis kvalitetskontroll på laserstrålene. Under filterbytte kan maskinen også fortsette 3D-printoperasjonen. For å minimere pulveravfall bruker den nye 3D-printeren kvantitativ fôring og belegg. Videre har Shining 3D implementert et avansert filtreringssystem i EP-M250 Pro, noe som hjelper med å øke filterets levetid.

Shining 3D og deres messestand og utstillingsmaskiner og -prøver finner du i Hall 11.0, stand C49 på Formnext 2019.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: