Shining 3D lanserer nytt metallsystem på Formnext 2019

EP-M250 Pro 3D printer. Foto via Shining 3D.

I dag åpnet Formnext 2019 i Frankfurt am Main, den internasjonale messen for både additiv og subtraktiv produksjon. Messen varer fra i dag, tirsdag 19. til og med fredag 22. november. Mange aktører i bransjen kommer hit for å presentere sine nyheter. 

Blant disse finner vi Shining 3D, 3D-printerprodusent fra Kina, som lanserer et nytt metallsystem på Formnext 2019 denne uken, kjent som EP-M250 Pro. Denne er basert på metallpulverbed-fusjonsteknologi og bruker et dobbelt lasersystem for å produsere komplekse metallkomponenter. Printeren er utviklet for produksjon av middels store objekter med gode egenskaper og korte serier.

Selskapet lanserer systemet for å imøtekomme kundebehov og for å utvide sin portefølje med 3D-printere på produksjonsnivå. Shining 3D er en ledende 3D-printer og skannerprodusent på det kinesiske markedet. Selskapet er kanskje mest kjent for sin EinScan-håndholdte serie med 3D-skannere , og et bredt spekter av metrologi- og dentalskannere, noe som har ført til at selskapet hvert år har vært nominert i en skanning/metrologirelatert kategori siden oppstarten av 3D Printing Industry-priser .

Selskapets 3D-printerportefølje dekker et bredt spekter av teknologier, inkludert FFF, SLA, DLP, SLS og SLM, for en rekke applikasjoner og bransjer. I 2018 ga for eksempel Shining 3D ut AccuFab-D1 , en DLP 3D-skriver med 394 x 406 x 755 mm byggevolum , designet for bruk i dentallaboratorier.

Shining 3Ds nye EP-M250 Pro-system er et tillegg til serien med SLM 3D-printere. Selskapets forrige SLM-utgivelse kom tidligere i 2019, under RAPID + TCT- showet i mai. Den er kalt EP-M150 , og er designet spesielt for små metall 3D-printapplikasjoner, noe som gjør den egnet for medisin-, tannhelse- og smykkebransjen. EP-M100T 3D-printeren og standard EP-M250- systemet er også inkludert i SLM-serien .

EP-M250 Pro er et selektivt lasersmeltesystem (SLM), og har et byggevolum på 262 x 262 x 350 mm, for produksjon av mellomstore metalldeler. Bygget for å opprettholde jevn ytelse, og har en gasstrømstyring og optimalisert filtersystem for å sikre et stabilt byggemiljø, samt presis kvalitetskontroll på laserstrålene. Under filterbytte kan maskinen også fortsette 3D-printoperasjonen. For å minimere pulveravfall bruker den nye 3D-printeren kvantitativ fôring og belegg. Videre har Shining 3D implementert et avansert filtreringssystem i EP-M250 Pro, noe som hjelper med å øke filterets levetid.

Shining 3D og deres messestand og utstillingsmaskiner og -prøver finner du i Hall 11.0, stand C49 på Formnext 2019.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Prodways integrerer 3DExperience

Den franske industrielle 3D-printerleverandøren Prodways Group har kunngjort integrasjon av Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE- plattform, samt anskaffelse av en minoritetsandel i sin nordamerikanske partner, XD Innovation.

Publisert av: 

Jomfrutur med 300 3D-printede deler i motoren

GE Aviation har kunngjort at den amerikanske multinasjonale luftfartsgiganten Boeing har fullført den første flyvningen på sin 777X jet, drevet av to GE9X-motorer. Disse motorene er utstyrt med over 300 3D-printede deler.

Publisert av: 

Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: 

Postnord kjøper HP 3D-printer

I Sverige 3D-printer Postnord deler og reservedeler for kunder på forespørsel. Nå styrker de sin 3D-printvirksomhet med en ny HP 3D-printer. -Med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele distribusjonsstadier, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors.

Publisert av: 

PLM Group satser på programvare

PLM Group, forhandler av HP, 3D Systems og Markforged i det nordiske markedet, investerer nå ytterligere i programvare. Derfor inngår de et samarbeid med den belgiske utvikleren Materialize.

Publisert av: 

Snart kan du spise 3D-printet fisk til middag

Magasinet San Diego Union-Tribune skrev nylig om Foodtech-selskapet BlueNalu i San Diego, USA, og har lyktes med 3D-utskriftslaborert fisk. Noe som kan være på markedet i løpet av to år.

Publisert av: 

Reguleringer for 3D-printing av kroppsdeler

Artikkelen tar for seg fremskrittene til 3D-printing og dens avlegger bioprinting innen feltet medisin, og stiller spørsmål om lovreguleringer som finnes, og andre som kanskje bør komme på plass før utviklingen løper fra lovgiverne.

Publisert av: 

Bransjeekspertene spår om 2020

3D Printing Industry har spurt 80 insidere i ledende firmaer innen additiv tilvirkning om hva de tror kommer til å skje i 2020. Vi viderebringer her et utvalg av svarene, oversatt til norsk.

Publisert av: