Shining 3D lanserer nytt metallsystem på Formnext 2019

EP-M250 Pro 3D printer. Foto via Shining 3D.

I dag åpnet Formnext 2019 i Frankfurt am Main, den internasjonale messen for både additiv og subtraktiv produksjon. Messen varer fra i dag, tirsdag 19. til og med fredag 22. november. Mange aktører i bransjen kommer hit for å presentere sine nyheter. 

Blant disse finner vi Shining 3D, 3D-printerprodusent fra Kina, som lanserer et nytt metallsystem på Formnext 2019 denne uken, kjent som EP-M250 Pro. Denne er basert på metallpulverbed-fusjonsteknologi og bruker et dobbelt lasersystem for å produsere komplekse metallkomponenter. Printeren er utviklet for produksjon av middels store objekter med gode egenskaper og korte serier.

Selskapet lanserer systemet for å imøtekomme kundebehov og for å utvide sin portefølje med 3D-printere på produksjonsnivå. Shining 3D er en ledende 3D-printer og skannerprodusent på det kinesiske markedet. Selskapet er kanskje mest kjent for sin EinScan-håndholdte serie med 3D-skannere , og et bredt spekter av metrologi- og dentalskannere, noe som har ført til at selskapet hvert år har vært nominert i en skanning/metrologirelatert kategori siden oppstarten av 3D Printing Industry-priser .

Selskapets 3D-printerportefølje dekker et bredt spekter av teknologier, inkludert FFF, SLA, DLP, SLS og SLM, for en rekke applikasjoner og bransjer. I 2018 ga for eksempel Shining 3D ut AccuFab-D1 , en DLP 3D-skriver med 394 x 406 x 755 mm byggevolum , designet for bruk i dentallaboratorier.

Shining 3Ds nye EP-M250 Pro-system er et tillegg til serien med SLM 3D-printere. Selskapets forrige SLM-utgivelse kom tidligere i 2019, under RAPID + TCT- showet i mai. Den er kalt EP-M150 , og er designet spesielt for små metall 3D-printapplikasjoner, noe som gjør den egnet for medisin-, tannhelse- og smykkebransjen. EP-M100T 3D-printeren og standard EP-M250- systemet er også inkludert i SLM-serien .

EP-M250 Pro er et selektivt lasersmeltesystem (SLM), og har et byggevolum på 262 x 262 x 350 mm, for produksjon av mellomstore metalldeler. Bygget for å opprettholde jevn ytelse, og har en gasstrømstyring og optimalisert filtersystem for å sikre et stabilt byggemiljø, samt presis kvalitetskontroll på laserstrålene. Under filterbytte kan maskinen også fortsette 3D-printoperasjonen. For å minimere pulveravfall bruker den nye 3D-printeren kvantitativ fôring og belegg. Videre har Shining 3D implementert et avansert filtreringssystem i EP-M250 Pro, noe som hjelper med å øke filterets levetid.

Shining 3D og deres messestand og utstillingsmaskiner og -prøver finner du i Hall 11.0, stand C49 på Formnext 2019.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printer sportstjerner med Massivit

Fransk spesialist på visuell kommunikasjon, “Deko 3D by Sepia” har investert i en Massivit 3D-printer og produserer nå stjerner fra sportens verden i full størrelse. De er lettere, for inni er det hulrom.

Publisert av: 

Strid om forbud mot 3D-printede våpen

En føderal dommer har uttalt at Trump-administrasjonens beslutning om å tillate distribusjon av konstruksjonstegninger for 3D-printing av våpen er lovstridig.

Publisert av: 

To programvarer som samarbeider sømløst

AMFG kunngjorde et samarbeid med Autodesk om å kople sammen programvarene MES med Netfabb, noe som vil gjøre at brukerne kan få en fullt integrert arbeidsflyt fra design til produksjon.

Publisert av: 

Automatisert etterbehandling på Formnext

Den britiske spesialisten på etterbehandling av 3d-printede objekter, Additive Manufacturing Technologies (AMT) lanserte sitt nye digitale produksjonssystem (DMS) på Formnext 2019. Med dette mener de alt skal være på plass for å starte opp høyvolumsproduksjon av 3D-printede sluttprodukter.

Publisert av: 

Prototal AS får ny hovedeier og øker aktiviteten på Levanger

Prototal Industries AB har tatt over hele eierandelen i den norske avdelingen Prototal AS på Levanger, som nå skal inn i nye lokaler. Nå ser de frem til å kunne betjene sine kunder på det norske markedet på en mye bedre måte.

Publisert av: 

25-åring tar steget inn i 3D-bransjen

Network Innovation, leverandør av produkter innen foto og grafisk produksjon, utvider sin portefølje og begynner å distribuere 3D-printere fra Flashforge i hele Norden.

Publisert av: 

3ntr avduker Spectral 30 på Formnext

3ntr er en dynamisk tilstedeværelse på Formnext i år i Frankfurt, Tyskland (fra 19. til 22. november), og introduserer der den nye Spectral 30 3D-printeren med 4 dyser og som tåler opptil 500° C, produsert via Clean Sky-prosjektet

Publisert av: