Vil Xerox kjøpe HP?

Hovedkvarteret til Xerox i Norwalk, Connecticut. Foto via Bloomberg News.

Wall Street Journal har rapportert at det globale selskapet Xerox Holdings Corp. vurderer anskaffelsen av sin forretningspartner og rival HP Inc. Beskrevet av avisen som et grep som vil “forene to falmende teknologistjerner”, er angivelig at Xerox vurderer å gi et kontant-og-aksjetilbud på HP tilsvarende en markedsverdi på rundt 27 milliarder dollar.

På dette tidspunktet er avtalen gjenstand for spekulasjoner, og WSJ siterer “folk som er kjent med saken” som kilder. Det er ingen garanti for at det blir gitt et formelt tilbud, og heller ikke at det vil bli akseptert. Xerox har angivelig imidlertid en uformell finansieringsforpliktelse fra en storbank til å støtte opp under et slikt tilbud.

Det er en klar forskjell på størrelsen på selskapene, det rapporteres at HP er mer enn tre ganger så store som Xerox. Så langt i 2019 har Xerox-aksjene gått opp 84%, mens HP-aksjene var ned 10% før dagens nyheter. Handelsaktivitet i forkant av markedet i HP-aksjer viser et løft på 10% som stammer fra spekulasjonene om en eventuell overtakelse.

Det kan også dukke opp en mottilbud fra HP, selv om Xerox sin administrerende direktør John Visentin nylig uttalte at det ikke er planer om å selge selskapet etter beslutningen om å selge sin eierandel i et joint venture foretak med Fujifilm, en avtale verdt 2,3 milliarder dollar.

Siden markedet for papirtrykking har vært i tilbakegang en tid, anses printerprodusenter som modne for konsolidering. Disse samme selskapene har også søkt tilnærminger for å beholde virksomheten. For både Xerox og HP har dette blant annet ført til investeringer i 3D-printing. Partene har også et forretningssamarbeid på plass, som ble utvidet i juni 2019.

Etter mye spekulasjoner kom Xerox inn i 3D-printindustrien i februar 2019, ved oppkjøpet av 3D- produsent Vader Systems, som driver med metallprinting. Dette fulgte en uttalelse fra året før fra selskapets administrerende direktør som kunngjorde at Xerox, “utvikler et veikart for å delta i 3D-printmarkedet .”

HPs engasjement i 3D-bransjen er veldokumentert. Den siste Multi Jet Fusion-utgivelsen var lanseringen av 5200-serien 3D-skrivere som var rettet mot volumproduksjon.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: