Appelsinprinting

“Feel the Peel” -systemet med integrert WASP 3D-printer. Foto via Carlo Ratti Studio.

I en kreativ bruk av 3D-printing har den italienske 3D-printerprodusenten WASP fått sin teknologi integrert i en hybridmaskin som kombinerer additiv tilvirkning og saft. Navnet er “Feel the Peel”, og er et sirkulært matsystem skapt av Carlo Ratti, et innovasjons- og designfirma.

I Feel the Peel-prototypen blir appelsinskall transformert til bioplast gjennom tørking og fresing. Bioplasten blir oppvarmet og smeltet til 3D-printfilament og brukt til å mate en Delta WASP 2040 INDUSTRIAL 4.0 3D-printer, som også er integrert i Feel the Peel-systemet. Dette brukes igjen til å produsere kopper av appelsinskall som kundene kan drikke appelsinjuicen fra. Dermed blir hele appelsinen brukt, både skall og saft. Men hva med fruktkjøttet? Det kan man lage biodrivstoff av, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: