DMG Mori slipper ny hybridmaskin – 3D-print og fres

LASERTEC 125, DMG Moris siste hybridmaskin, ble vist for første gang under Formnext-messen i Frankfurt.

Den tyske maskinverktøyprodusenten DMG Mori lanserer en ny hybridmaskin som kombinerer 3D-printing og fresing. – Det er ikke så vanlig, sier Andreas Müller i DMG Mori.

LASERTEC 125 er en hybridmaskin som består av et femakset system og er basert på LDW (Laser deposition welding) -teknologi. Maskinen er designet for vedlikehold, reparasjon og produksjon av deler opp til 1 250 x 745 millimeter, som kan veie opp til 2000 kilo. Maskinen ble første gang vist for publikum under messen Formnext i Frankfurt i november.

– Den største forskjellen i forhold til andre 3D-printere er at maskinen er en hybrid, den fungerer både med fresing og laserdeponering. Det er ikke så vanlig, sier Andreas Müller ved DMG Mori, som var til stede på selskapets stand under Formnext.

Bytter mellom materialene
I følge DMG Mori vil det nye hybridsystemet kunne produsere en rekke komponenter, fra turbinblader til lukkede løpehjul. Maskinen kan veksle mellom forskjellige materialer og sveises på forskjellige måter for forskjellige formål, noe som for eksempel kan resultere i deler med forbedret kjøleevne.

Sparer tid
Styrken til systemet er hovedsakelig evnen til å reparere metalldeler. Først freses gammelt materiale bort i det defekte området, som deretter fylles med nytt materiale. Hvis du vil, kan du bruke fresen igjen for å ytterligere forbedre det reparerte området, ifølge produsenten. De mener også at hybridsystemet bør kunne redusere produksjonstidene med opptil 80 prosent.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *