DMG Mori slipper ny hybridmaskin – 3D-print og fres

LASERTEC 125, DMG Moris siste hybridmaskin, ble vist for første gang under Formnext-messen i Frankfurt.

Den tyske maskinverktøyprodusenten DMG Mori lanserer en ny hybridmaskin som kombinerer 3D-printing og fresing. – Det er ikke så vanlig, sier Andreas Müller i DMG Mori.

LASERTEC 125 er en hybridmaskin som består av et femakset system og er basert på LDW (Laser deposition welding) -teknologi. Maskinen er designet for vedlikehold, reparasjon og produksjon av deler opp til 1 250 x 745 millimeter, som kan veie opp til 2000 kilo. Maskinen ble første gang vist for publikum under messen Formnext i Frankfurt i november.

– Den største forskjellen i forhold til andre 3D-printere er at maskinen er en hybrid, den fungerer både med fresing og laserdeponering. Det er ikke så vanlig, sier Andreas Müller ved DMG Mori, som var til stede på selskapets stand under Formnext.

Bytter mellom materialene
I følge DMG Mori vil det nye hybridsystemet kunne produsere en rekke komponenter, fra turbinblader til lukkede løpehjul. Maskinen kan veksle mellom forskjellige materialer og sveises på forskjellige måter for forskjellige formål, noe som for eksempel kan resultere i deler med forbedret kjøleevne.

Sparer tid
Styrken til systemet er hovedsakelig evnen til å reparere metalldeler. Først freses gammelt materiale bort i det defekte området, som deretter fylles med nytt materiale. Hvis du vil, kan du bruke fresen igjen for å ytterligere forbedre det reparerte området, ifølge produsenten. De mener også at hybridsystemet bør kunne redusere produksjonstidene med opptil 80 prosent.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: