DMG Mori slipper ny hybridmaskin – 3D-print og fres

LASERTEC 125, DMG Moris siste hybridmaskin, ble vist for første gang under Formnext-messen i Frankfurt.

Den tyske maskinverktøyprodusenten DMG Mori lanserer en ny hybridmaskin som kombinerer 3D-printing og fresing. – Det er ikke så vanlig, sier Andreas Müller i DMG Mori.

LASERTEC 125 er en hybridmaskin som består av et femakset system og er basert på LDW (Laser deposition welding) -teknologi. Maskinen er designet for vedlikehold, reparasjon og produksjon av deler opp til 1 250 x 745 millimeter, som kan veie opp til 2000 kilo. Maskinen ble første gang vist for publikum under messen Formnext i Frankfurt i november.

– Den største forskjellen i forhold til andre 3D-printere er at maskinen er en hybrid, den fungerer både med fresing og laserdeponering. Det er ikke så vanlig, sier Andreas Müller ved DMG Mori, som var til stede på selskapets stand under Formnext.

Bytter mellom materialene
I følge DMG Mori vil det nye hybridsystemet kunne produsere en rekke komponenter, fra turbinblader til lukkede løpehjul. Maskinen kan veksle mellom forskjellige materialer og sveises på forskjellige måter for forskjellige formål, noe som for eksempel kan resultere i deler med forbedret kjøleevne.

Sparer tid
Styrken til systemet er hovedsakelig evnen til å reparere metalldeler. Først freses gammelt materiale bort i det defekte området, som deretter fylles med nytt materiale. Hvis du vil, kan du bruke fresen igjen for å ytterligere forbedre det reparerte området, ifølge produsenten. De mener også at hybridsystemet bør kunne redusere produksjonstidene med opptil 80 prosent.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: 

Postnord kjøper HP 3D-printer

I Sverige 3D-printer Postnord deler og reservedeler for kunder på forespørsel. Nå styrker de sin 3D-printvirksomhet med en ny HP 3D-printer. -Med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele distribusjonsstadier, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors.

Publisert av: 

PLM Group satser på programvare

PLM Group, forhandler av HP, 3D Systems og Markforged i det nordiske markedet, investerer nå ytterligere i programvare. Derfor inngår de et samarbeid med den belgiske utvikleren Materialize.

Publisert av: 

Reguleringer for 3D-printing av kroppsdeler

Artikkelen tar for seg fremskrittene til 3D-printing og dens avlegger bioprinting innen feltet medisin, og stiller spørsmål om lovreguleringer som finnes, og andre som kanskje bør komme på plass før utviklingen løper fra lovgiverne.

Publisert av: 

Bransjeekspertene spår om 2020

3D Printing Industry har spurt 80 insidere i ledende firmaer innen additiv tilvirkning om hva de tror kommer til å skje i 2020. Vi viderebringer her et utvalg av svarene, oversatt til norsk.

Publisert av: 

Pasientspesifikke stents godkjent i USA

3D-printede pasientspesifikke luftveisstents, utviklet av en lege ved Cleveland Clinic, et medisinsk senter i Ohio, har fått godkjenning fra US Food and Drug Administration (FDA).

Publisert av: 

Autodesk lager generativ design for Airbus

En av fordelene med 3D-printing teknikken er at den er i stand til å produsere former som tidligere ikke var mulig å fremstille ved tradisjonelle, subtraktive metoder. Dette gjør at ingeniører må frigjøre seg fra begrensningene som de er vant med å ha når de skal designe deler. Ved å benytte seg av programvarer fra Autodesk har Airbus tenkt nytt rundt en rekke flydeler. 

Publisert av: