Printer sportstjerner med Massivit

Kvinnelig fotballspiller. Foto via Massivit.

Massivit 3D-printteknologi gir gevinster for fransk spesialist innen visuell kommunikasjon

Investering i en Massivit 1800 3D-printer har gjort det mulig for den franske spesialisten innen visuell kommunikasjon Deko 3D by Sepia å jobbe med en rekke kreative oppdrag i dette blomstrende markedet.

Blant dem var en 3D-printet modell av en profesjonell kvinnelig fotballstjerne for verdensmesterskapet. Hun var 1,7 meter høy og tok bare 11 timer å printe ved å bruke sin partner Sartomers N3xtDimension® UV-herdbare flytende harpiks. Disse avanserte flytende harpiksene utgjør en betydelig del av Massivit 3Ds unike, proprietære Gel Dispensing Printing (GDP) -teknologi og muliggjør superrask produksjon av lette, hule 3D-printede modeller.

Deko 3D by Sepia hjalp også Chambéry Savoie Mont-Blancs sponsor Euromedia med å skape en følelse av nærhet til et favorittlag og dets spillere, med den første helt 3D-printede håndballspilleren. På bare 11 timer produserte den en utrolig kopi som står i en høyde av 1,8 meter og veier 34 kg. Klubbens president Alain Poncet var strålende fornøyd med hvor realistisk den 3D-printede spilleren så ut i lagets uniform og forsto øyeblikkelig hvordan 3D-utskrift bygger hype og tiltrekker folkemengder. Fans kunne samhandle med håndballspilleren og ta selfies, bekrefte deres tilknytning til laget og sporten som helhet.

Skiløper 3D printet for det berømte skistedet Crans-Montana i Sveits. Foto via Massivit

Andre vellykkede prosjekter inkluderer den 3D-printede skiløperen som støtter fremmingen av AUDI FIS World Cup 2020 for det berømte skistedet, Crans-Montana i Sveits eller FC Grenoble Rugbys nyeste rekrutt, Apollo som ble installert ved inngangen til Stade des Alpes for å ønske velkommen spillere, partnere og supportere. Sistnevnte, som står 3 meter høy, tok bare 15 timer å printe, men etter dette gjensto to ukers etterbehandling.

Rugbyspilleren er tre meter høy. Foto via Massivit.

-Det å være så kreativ i en så konkurransedyktig bransje gjør det mulig for oss å bli en valgt partner for veldig spennende prosjekter, sa administrerende direktør for Deko 3D by Sepia, Eric Pessarossi. -Det faktum at vi allerede har laget et så bredt utvalg av skikkelige design for noen veldig høyprofilerte kunder, er fantastisk. Det viser at du med den rette teknologipartneren med sikkerhet kan utvide rekkevidden og finne en plass i nye markeder.

-3D-utskrift er en unik måte for merkevarer å nå og samhandle med publikum, kommenterer Erez Zimerman, administrerende direktør i Massivit 3D. – Og det er tydelig at dette er et attraktivt alternativ for en rekke sentrale aktører i sportsbransjen. Vi er glade for at vi har vært en del av Deko 3D by Sepias vellykkede utvidelse og ser frem til å støtte dem når de fortsetter sin 3D-printing.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: 

Postnord kjøper HP 3D-printer

I Sverige 3D-printer Postnord deler og reservedeler for kunder på forespørsel. Nå styrker de sin 3D-printvirksomhet med en ny HP 3D-printer. -Med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele distribusjonsstadier, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors.

Publisert av: 

PLM Group satser på programvare

PLM Group, forhandler av HP, 3D Systems og Markforged i det nordiske markedet, investerer nå ytterligere i programvare. Derfor inngår de et samarbeid med den belgiske utvikleren Materialize.

Publisert av: 

Reguleringer for 3D-printing av kroppsdeler

Artikkelen tar for seg fremskrittene til 3D-printing og dens avlegger bioprinting innen feltet medisin, og stiller spørsmål om lovreguleringer som finnes, og andre som kanskje bør komme på plass før utviklingen løper fra lovgiverne.

Publisert av: 

Bransjeekspertene spår om 2020

3D Printing Industry har spurt 80 insidere i ledende firmaer innen additiv tilvirkning om hva de tror kommer til å skje i 2020. Vi viderebringer her et utvalg av svarene, oversatt til norsk.

Publisert av: 

Pasientspesifikke stents godkjent i USA

3D-printede pasientspesifikke luftveisstents, utviklet av en lege ved Cleveland Clinic, et medisinsk senter i Ohio, har fått godkjenning fra US Food and Drug Administration (FDA).

Publisert av: 

Autodesk lager generativ design for Airbus

En av fordelene med 3D-printing teknikken er at den er i stand til å produsere former som tidligere ikke var mulig å fremstille ved tradisjonelle, subtraktive metoder. Dette gjør at ingeniører må frigjøre seg fra begrensningene som de er vant med å ha når de skal designe deler. Ved å benytte seg av programvarer fra Autodesk har Airbus tenkt nytt rundt en rekke flydeler. 

Publisert av: