Rekonstruerer antikke instrumenter med 3D-printing

Fløyte med 3D printet munnstykke. Foto via Polygonica.

Polygonica er et redigeringsprogram for 3D-modeller som er utviklet av Sheffield-baserte MachineWorks. Programvaren har blitt brukt av Institutt for ingeniørvitenskap ved Oxford Universitet for å rekonstruere en skadet blokkfløytemodell fra 1600-tallet ved bruk av 3D-printing.

Den 3D-printede fløyten er del av et samarbeid mellom Institutt for ingeniørvitenskap ved Oxford University og Conservation Department ved Oxford’s Pitt Rivers Museum, som rommer en samling på over 7000 musikkinstrumenter. De samarbeider om å lage spillbare kopier av antikke instrumenter ved hjelp av 3D-teknologi.

Det originale komplekse mønsteret var umulig å 3D-printe da CT-skanningen hadde masse feil. Peter Walters, 3D-printingeniør ved Oxford University, forklarer: –Vi forsøkte å gjenskape modellen av blokkfløyten ved å bruke flere andre MESH-programvareverktøy uten hell.  Men de unike mulighetene og spesialistkunnskapen til Polygonica lot oss med letthet få det til.

Ved hjelp av Polygonicas krympe-algoritmer, kunne teamet imidlertid lage en nøyaktig 3D-modell replika av den ytre overflaten av den opprinnelige fløytemodellen uten feil, noe som resulterte i en utskrivbar STL-fil.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: