Rekonstruerer antikke instrumenter med 3D-printing

Fløyte med 3D printet munnstykke. Foto via Polygonica.

Polygonica er et redigeringsprogram for 3D-modeller som er utviklet av Sheffield-baserte MachineWorks. Programvaren har blitt brukt av Institutt for ingeniørvitenskap ved Oxford Universitet for å rekonstruere en skadet blokkfløytemodell fra 1600-tallet ved bruk av 3D-printing.

Den 3D-printede fløyten er del av et samarbeid mellom Institutt for ingeniørvitenskap ved Oxford University og Conservation Department ved Oxford’s Pitt Rivers Museum, som rommer en samling på over 7000 musikkinstrumenter. De samarbeider om å lage spillbare kopier av antikke instrumenter ved hjelp av 3D-teknologi.

Det originale komplekse mønsteret var umulig å 3D-printe da CT-skanningen hadde masse feil. Peter Walters, 3D-printingeniør ved Oxford University, forklarer: –Vi forsøkte å gjenskape modellen av blokkfløyten ved å bruke flere andre MESH-programvareverktøy uten hell.  Men de unike mulighetene og spesialistkunnskapen til Polygonica lot oss med letthet få det til.

Ved hjelp av Polygonicas krympe-algoritmer, kunne teamet imidlertid lage en nøyaktig 3D-modell replika av den ytre overflaten av den opprinnelige fløytemodellen uten feil, noe som resulterte i en utskrivbar STL-fil.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: