Rekonstruerer antikke instrumenter med 3D-printing

Fløyte med 3D printet munnstykke. Foto via Polygonica.

Polygonica er et redigeringsprogram for 3D-modeller som er utviklet av Sheffield-baserte MachineWorks. Programvaren har blitt brukt av Institutt for ingeniørvitenskap ved Oxford Universitet for å rekonstruere en skadet blokkfløytemodell fra 1600-tallet ved bruk av 3D-printing.

Den 3D-printede fløyten er del av et samarbeid mellom Institutt for ingeniørvitenskap ved Oxford University og Conservation Department ved Oxford’s Pitt Rivers Museum, som rommer en samling på over 7000 musikkinstrumenter. De samarbeider om å lage spillbare kopier av antikke instrumenter ved hjelp av 3D-teknologi.

Det originale komplekse mønsteret var umulig å 3D-printe da CT-skanningen hadde masse feil. Peter Walters, 3D-printingeniør ved Oxford University, forklarer: –Vi forsøkte å gjenskape modellen av blokkfløyten ved å bruke flere andre MESH-programvareverktøy uten hell.  Men de unike mulighetene og spesialistkunnskapen til Polygonica lot oss med letthet få det til.

Ved hjelp av Polygonicas krympe-algoritmer, kunne teamet imidlertid lage en nøyaktig 3D-modell replika av den ytre overflaten av den opprinnelige fløytemodellen uten feil, noe som resulterte i en utskrivbar STL-fil.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printer sportstjerner med Massivit

Fransk spesialist på visuell kommunikasjon, “Deko 3D by Sepia” har investert i en Massivit 3D-printer og produserer nå stjerner fra sportens verden i full størrelse. De er lettere, for inni er det hulrom.

Publisert av: 

Strid om forbud mot 3D-printede våpen

En føderal dommer har uttalt at Trump-administrasjonens beslutning om å tillate distribusjon av konstruksjonstegninger for 3D-printing av våpen er lovstridig.

Publisert av: 

To programvarer som samarbeider sømløst

AMFG kunngjorde et samarbeid med Autodesk om å kople sammen programvarene MES med Netfabb, noe som vil gjøre at brukerne kan få en fullt integrert arbeidsflyt fra design til produksjon.

Publisert av: 

Automatisert etterbehandling på Formnext

Den britiske spesialisten på etterbehandling av 3d-printede objekter, Additive Manufacturing Technologies (AMT) lanserte sitt nye digitale produksjonssystem (DMS) på Formnext 2019. Med dette mener de alt skal være på plass for å starte opp høyvolumsproduksjon av 3D-printede sluttprodukter.

Publisert av: 

Prototal AS får ny hovedeier og øker aktiviteten på Levanger

Prototal Industries AB har tatt over hele eierandelen i den norske avdelingen Prototal AS på Levanger, som nå skal inn i nye lokaler. Nå ser de frem til å kunne betjene sine kunder på det norske markedet på en mye bedre måte.

Publisert av: 

25-åring tar steget inn i 3D-bransjen

Network Innovation, leverandør av produkter innen foto og grafisk produksjon, utvider sin portefølje og begynner å distribuere 3D-printere fra Flashforge i hele Norden.

Publisert av: 

3ntr avduker Spectral 30 på Formnext

3ntr er en dynamisk tilstedeværelse på Formnext i år i Frankfurt, Tyskland (fra 19. til 22. november), og introduserer der den nye Spectral 30 3D-printeren med 4 dyser og som tåler opptil 500° C, produsert via Clean Sky-prosjektet

Publisert av: