Skal utvikle bioprinting i verdensrommet

Erik Gateholm, adm dir hos Cellink.

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink starter opp et nytt samarbeid med “Made In Space”. Bioprinting har potensial for å minske risikoene med besetningens helse og sikkerhet ved langvarige oppdrag i rommet, skriver Cellink i en pressemeddelelse.

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink innleder et samarbeid med Made In Space, som jobber med produksjonsteknikker i verdensrommet. Sammen skal de utvikle avansert bioprintingteknikk i rommet.

– Cellink støtter romprogrammer i USA med vårt dype engasjement for banebrytende innovasjon, omfattende portefølje av teknologier samt forskere og ingeniører i verdensklasse. Vi er glade over å samarbeide med Made In Space for å videreutvikle bioprintingsteknikker som kan komma til å støtte og forbedre fremtidige oppdrag innen romfart og utforskning av verdensrommet, sier Cellinks administrerende, Erik Gatenholm.

Skal identifisere utviklingsmuligheter
Selskapene skal tilpasse sine tekniske kompetanser for å identifisere teknikkutviklingsmuligheter på flere områder. Dette inkluderer blant annet den internasjonale romstasjonen og fremtidige plattformer.

Kan styrke astronautenes helse
Ifølge Cellink har teknikken potensial til å minske risikoene med besetningens helse og sikkerhet ved langvarige oppdrag i rommet. Dette ettersom de ikke har tilgang til medisinske anlegg.

Forhåpningen er at bioprinting for eksempel skal kunne utvikle hud- og benplaster for å gi bedre leging av sår i rommet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *