Skal utvikle bioprinting i verdensrommet

Erik Gateholm, adm dir hos Cellink.

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink starter opp et nytt samarbeid med “Made In Space”. Bioprinting har potensial for å minske risikoene med besetningens helse og sikkerhet ved langvarige oppdrag i rommet, skriver Cellink i en pressemeddelelse.

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink innleder et samarbeid med Made In Space, som jobber med produksjonsteknikker i verdensrommet. Sammen skal de utvikle avansert bioprintingteknikk i rommet.

– Cellink støtter romprogrammer i USA med vårt dype engasjement for banebrytende innovasjon, omfattende portefølje av teknologier samt forskere og ingeniører i verdensklasse. Vi er glade over å samarbeide med Made In Space for å videreutvikle bioprintingsteknikker som kan komma til å støtte og forbedre fremtidige oppdrag innen romfart og utforskning av verdensrommet, sier Cellinks administrerende, Erik Gatenholm.

Skal identifisere utviklingsmuligheter
Selskapene skal tilpasse sine tekniske kompetanser for å identifisere teknikkutviklingsmuligheter på flere områder. Dette inkluderer blant annet den internasjonale romstasjonen og fremtidige plattformer.

Kan styrke astronautenes helse
Ifølge Cellink har teknikken potensial til å minske risikoene med besetningens helse og sikkerhet ved langvarige oppdrag i rommet. Dette ettersom de ikke har tilgang til medisinske anlegg.

Forhåpningen er at bioprinting for eksempel skal kunne utvikle hud- og benplaster for å gi bedre leging av sår i rommet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Copycat produserer smittevernutstyr

Det pågår for tiden en storstilt dugnad blant 3D-printerkyndige i Norge om å produsere ansiktsvisirer som skal beskytte mot koronavirus. Nå har kopi- og printbyråkjeden Copycat kommet på banen og opprettet produksjonslinje for slike beskyttelsesvisirer ved selskapets nye produksjonssenter på Billingstad.

Publisert av: 

Wohlers Report er ute

Årets utgave av Wohlers report, som tar tempen på additiv tilvirkning globalt og spår fremtiden, er ute nå.

Publisert av: 

Elektrisk 3D-printet motorsykkel

Motorsykkelprodusenten Curtiss har samarbeidet med firmaet Fast Radius om å lage den elektriske motorsykkelen Zeus 8. Curtiss har designet og Fast Radius har produsert delene, delvis via additiv tilvirkning. Sistnevnte firma har måttet tenke gjennom designet og foreslå innovasjoner for å realisere prosjektet.

Publisert av: 

Dugnad med norske 3D-print aktører

Facebook-gruppen “3d-printere for assistanse til helsevesenet under Covid-19” er opprettet av en håndfull frivillige som har satt i gang en skikkelig dugnad som skal støtte helseforetak i hele Norge. Døgnet rundt printes det hundrevis av komponenter som blant annet blir til ansiktsskjermer for beskyttelse mot koronasmitte. I skrivende stund er det 1681 medlemmer i gruppen som ble opprettet for to uker siden.

Publisert av: 

Miko plast med egenutviklet verktøy for å redusere spredningen av koronaviruset

Kollegaene i Miko Plast har diskutert seg i mellom hvordan de kan bidra for å begrense spredningen av koronaviruset. Med dette i tankene har de utviklet et verktøy som de nå tilbyr gratis nedlasting av printfilen til.

Publisert av: 

Dobbelt opp i nytt printersystem

Den tyske maskinverktøyprodusenten DMG Mori utvider sitt utvalg innen additiv produksjon med et helt nytt selective laser melting 3D-printer-system, Lasertec 30 Dual SLM System.

Publisert av: 

3d-printing av ansiktskjermer

Modellverkstedet på Malmø bys byggekontor begynner å 3D-printe ansiktsvisirer på grunn av mangel på verneutstyr i helsevesenet. Så langt har de printet 75 stykker.

Publisert av: 

ARRK lanserer nettjeneste i Norden

Servicebyrået ARRK Europe gjør nå sin nettbaserte tjeneste for SLA- og SLS-deler tilgjengelig i Norden. Dette på grunn av at foretaket har en stadig voksende kundekrets.

Publisert av: