Strid om forbud mot 3D-printede våpen

Nei til 3D-printede våpen. Foto av den 3D-printede “Liberator” pistolen. Originalfoto via Defense Distributed

I fjor bestemte Trump-administrasjonen at grupper har lov til å distribuere konstruksjonstegninger for å 3D-printe våpen. Nå har en føderal dommer i staten Washington avgjort at tillatelsen var ulovlig. U.S. distriktsdommer Robert S. Lasnik uttalte at det amerikanske utenriksdepartementet “regelrett forlot” sin tidligere innsats under Obama-administrasjonen for å forhindre at filene ble delt på nettet av organisasjonen Defense Distributed, som distribuerer programvarer med åpen kildekode.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: