Wematter satser på etterbehandlingen

Wemter sin 3d-skriver Gravity sammenkoblet med den nye BlasThing rengjøringsstasjonen.

3D-printerprodusent Wematter lanserer ny rengjøringsstasjon for SLS-komponenter. – De viktigste årsakene som førte til utviklingen av BlasThing rengjøringsstasjon var å redusere risikoen for spredning av pulver, sier administrerende direktør i selskapet Robert Kniola.

Ifølge selskapet er et av de største problemene med pulverbedteknologi å håndtere pulveret på en trygg og brukervennlig måte og bli kvitt overflødig pulver på en effektiv måte. Derfor lanserer Wematter nå et nytt rengjøringssystem for SLS-komponenter, BlasThing.

Robert Kniola, administrerende direktør i Wematter.

– De viktigste årsakene som ledet til utviklingen av BlasThing rengjøringsstasjon var å redusere risikoen for pulverspredning og å finne en effektiv løsning for å fjerne pulver fra hulrom og andre steder det var vanskelig å komme til, sier Robert Kniola, administrerende direktør i Wematter.

Bruker vann under trykk
I det siste har den konvensjonelle måten å fjerne løst og delvis oppløst pulver vært med trykkluft og vakuumsug, noe som tar tid og til slutt legger fra seg pulver overalt, skriver Wematter på bloggen sin. I den nye rengjøringsstasjonen bruker BlasThing imidlertid et lukket system der vann under trykk skyller rent komponenter, noe som binder pulveret og forhindrer at det sprer seg.

Fylt med kranvann
Stasjonen er fylt med vanlig vann fra kranen som deretter resirkuleres i maskinen. Dette betyr at det ikke er behov for kloakktilkopling eller vannforbindelse. På den annen side er det nødvendig med en 230 volt stikkontakt for den interne pumpen, elektronikk og lys.

– Hovedformålet er å senke tersklene for avansert 3D-printteknologi som SLS, det gir ingeniører og designere muligheten til å akselerere og innovere direkte på kontoret, verkstedet eller laboratoriet deres, sier Robert Kniola.

Kommer etter lansering av 3d-printer
Rengjøringsstasjonen lanseres omtrent en måned etter at selskapet ga ut nyheten om sin siste 3D-printer, Gravity 2020. En SLS-skriver med et byggevolum på 30 x 30 x 30 centimeter.

– Mekaniske egenskaper og brukervennlighet har alltid vært vårt mål, og vi tror at dette er den beste måten å få flere til å bruke additiv tilvirkning, sier Robert Kniola.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printet vev direkte i pasienten

Et amerikansk forskerteam har utviklet en teknikk for 3D-printing av vev direkte inn i pasienten. I følge forskerne skal denne teknologien kunne redusere infeksjoner i forbindelse med kirurgi.

Publisert av: 

Programvare oppgraderes til 2.0

Økt produktivitet for blant annet konstruktører, sykehus, ortopeder og produksjonsteknikere. Det skal Wematters nye programvare for deres 3D-printer “Gravity” bidra til.

Publisert av: 

EOS: Tre ting vi lærte av koronakrisen

Den rådende korona-pandemien har rystet samfunnet vårt, men situasjonen gir oss også innsikt i hvordan teknologi og samarbeid kan utgjøre en forskjell, sier Markus Glasser ved EOS som listet opp tre viktige leksjoner om 3D-printing i forbindelse med koronakrisen.

Publisert av: 

Cellink inngår partnerskap med Lonza

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink har inngått partnerskap med det opprinnelig sveitsiske helseforetaket Lonza for å drive frem utviklingen av bioprinting av cellekulturer.

Publisert av: 

HP introduserer polypropenmateriale

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

Publisert av: 

Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: