Wematter satser på etterbehandlingen

Wemter sin 3d-skriver Gravity sammenkoblet med den nye BlasThing rengjøringsstasjonen.

3D-printerprodusent Wematter lanserer ny rengjøringsstasjon for SLS-komponenter. – De viktigste årsakene som førte til utviklingen av BlasThing rengjøringsstasjon var å redusere risikoen for spredning av pulver, sier administrerende direktør i selskapet Robert Kniola.

Ifølge selskapet er et av de største problemene med pulverbedteknologi å håndtere pulveret på en trygg og brukervennlig måte og bli kvitt overflødig pulver på en effektiv måte. Derfor lanserer Wematter nå et nytt rengjøringssystem for SLS-komponenter, BlasThing.

Robert Kniola, administrerende direktør i Wematter.

– De viktigste årsakene som ledet til utviklingen av BlasThing rengjøringsstasjon var å redusere risikoen for pulverspredning og å finne en effektiv løsning for å fjerne pulver fra hulrom og andre steder det var vanskelig å komme til, sier Robert Kniola, administrerende direktør i Wematter.

Bruker vann under trykk
I det siste har den konvensjonelle måten å fjerne løst og delvis oppløst pulver vært med trykkluft og vakuumsug, noe som tar tid og til slutt legger fra seg pulver overalt, skriver Wematter på bloggen sin. I den nye rengjøringsstasjonen bruker BlasThing imidlertid et lukket system der vann under trykk skyller rent komponenter, noe som binder pulveret og forhindrer at det sprer seg.

Fylt med kranvann
Stasjonen er fylt med vanlig vann fra kranen som deretter resirkuleres i maskinen. Dette betyr at det ikke er behov for kloakktilkopling eller vannforbindelse. På den annen side er det nødvendig med en 230 volt stikkontakt for den interne pumpen, elektronikk og lys.

– Hovedformålet er å senke tersklene for avansert 3D-printteknologi som SLS, det gir ingeniører og designere muligheten til å akselerere og innovere direkte på kontoret, verkstedet eller laboratoriet deres, sier Robert Kniola.

Kommer etter lansering av 3d-printer
Rengjøringsstasjonen lanseres omtrent en måned etter at selskapet ga ut nyheten om sin siste 3D-printer, Gravity 2020. En SLS-skriver med et byggevolum på 30 x 30 x 30 centimeter.

– Mekaniske egenskaper og brukervennlighet har alltid vært vårt mål, og vi tror at dette er den beste måten å få flere til å bruke additiv tilvirkning, sier Robert Kniola.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: 

Postnord kjøper HP 3D-printer

I Sverige 3D-printer Postnord deler og reservedeler for kunder på forespørsel. Nå styrker de sin 3D-printvirksomhet med en ny HP 3D-printer. -Med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele distribusjonsstadier, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors.

Publisert av: 

PLM Group satser på programvare

PLM Group, forhandler av HP, 3D Systems og Markforged i det nordiske markedet, investerer nå ytterligere i programvare. Derfor inngår de et samarbeid med den belgiske utvikleren Materialize.

Publisert av: 

Reguleringer for 3D-printing av kroppsdeler

Artikkelen tar for seg fremskrittene til 3D-printing og dens avlegger bioprinting innen feltet medisin, og stiller spørsmål om lovreguleringer som finnes, og andre som kanskje bør komme på plass før utviklingen løper fra lovgiverne.

Publisert av: 

Bransjeekspertene spår om 2020

3D Printing Industry har spurt 80 insidere i ledende firmaer innen additiv tilvirkning om hva de tror kommer til å skje i 2020. Vi viderebringer her et utvalg av svarene, oversatt til norsk.

Publisert av: 

Pasientspesifikke stents godkjent i USA

3D-printede pasientspesifikke luftveisstents, utviklet av en lege ved Cleveland Clinic, et medisinsk senter i Ohio, har fått godkjenning fra US Food and Drug Administration (FDA).

Publisert av: 

Autodesk lager generativ design for Airbus

En av fordelene med 3D-printing teknikken er at den er i stand til å produsere former som tidligere ikke var mulig å fremstille ved tradisjonelle, subtraktive metoder. Dette gjør at ingeniører må frigjøre seg fra begrensningene som de er vant med å ha når de skal designe deler. Ved å benytte seg av programvarer fra Autodesk har Airbus tenkt nytt rundt en rekke flydeler. 

Publisert av: