3D-printing uten manuell programmering

ABB samarbeidsrobot. Foto via ABB Robotics.

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Med denne nye funksjonen uttaler selskapet at brukere vil kunne programmere roboter fra ABB til å starte produksjon av additiv tilvirkning på 30 minutter. Funksjonaliteten er tilgjengelig som et tillegg i RobotStudio-programvaren. Målet er å eliminere manuell programmering for firmaets kunder med den nye 3D-printprogramvaren, slik at prototypeproduksjonen skal gå raskere.

-Med vår nye 3D-printing programvare tilbyr vi kundene en raskere og mer strømlinjeformet 3D-printprosess, uttaler Steven Wyatt, sjef for Portfolio and Digital ved ABB Robotics and Discrete Automation.

ABBs RobotStudio er en simulering og offline programmeringsprogramvare som lar brukere programmere roboter på en ekstern PC uten å stoppe produksjonen. Det lar brukerne derfor utføre oppgaver som trening, programmering og optimalisering uten å forstyrre produksjonen.

Selskapet har nå integrert sin nye 3D-printprogramvare i RobotStudio gjennom sin PowerPac-portefølje av tilleggsprogrammer, som også inkluderer ArcWelding og Machining PowerPacs. 3D-print PowerPac er designet for å redusere tidsforbruket knyttet til standard 3D-printmetoder ved bruk av maskiner og roboter, noe som krever at utskriftsstiene skal programmeres gjennom plotting av mange punkter og baner.

I stedet er 3D-utskriften PowerPac i stand til å konvertere standard skiveprogramvaredesign for ABBs simuleringsmiljø og robotkode. Dette bidrar til å forenkle prosessen for operatører som går fra CAD-designstadiet til endelig modellering av et produkt, og reduserer tiden dette kan ta.

Med lanseringen av denne programvaren har ABB kommet med en begrunnelse for introduksjonen av denne nye funksjonen, hvor de peker på veksten i 3D-printindustrien totalt sett: “3D-printindustrien er klar for en periode med sterk vekst, og verdivurderingen forventes å treffe 34,8 milliarder dollar i 2024, delvis på grunn av utviklingen av nye industrielle 3D-printmaterialer.”

Tags: , ,
Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Nytt materiale skal absorbere stråling

AddNorth har sammen med forskere for strålebeskyttelse og selskapet Additive Composite i Uppsala utviklet et nytt filament som kan absorbere nøytronstråling.

Publisert av: 

Coronavirus stopper messe

Etter utbruddet av Corona-viruset i Kina blir Asiamold – den asiatiske messen for verktøy, prosesseringsmaskiner og additiv tilvirkning – nå utsatt.

Publisert av: 

Prodways integrerer 3DExperience

Den franske industrielle 3D-printerleverandøren Prodways Group har kunngjort integrasjon av Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE- plattform, samt anskaffelse av en minoritetsandel i sin nordamerikanske partner, XD Innovation.

Publisert av: 

Jomfrutur med 300 3D-printede deler i motoren

GE Aviation har kunngjort at den amerikanske multinasjonale luftfartsgiganten Boeing har fullført den første flyvningen på sin 777X jet, drevet av to GE9X-motorer. Disse motorene er utstyrt med over 300 3D-printede deler.

Publisert av: 

Sykehuset sikrer kirurgiske inngrep med 3D-print

Skåne universitetssykehus 3D-printer modeller for blant annet å forberede seg på vanskelige operasjoner. -Målet er at vi i fremtiden skal kunne trykke implantater som kan opereres inn i kroppen, sier Einar Heiberg, forsker i klinisk fysiologi ved Skåne universitetssykehus og Lund universitet.

Publisert av: 

Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: