3D-printing uten manuell programmering

ABB samarbeidsrobot. Foto via ABB Robotics.

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Med denne nye funksjonen uttaler selskapet at brukere vil kunne programmere roboter fra ABB til å starte produksjon av additiv tilvirkning på 30 minutter. Funksjonaliteten er tilgjengelig som et tillegg i RobotStudio-programvaren. Målet er å eliminere manuell programmering for firmaets kunder med den nye 3D-printprogramvaren, slik at prototypeproduksjonen skal gå raskere.

-Med vår nye 3D-printing programvare tilbyr vi kundene en raskere og mer strømlinjeformet 3D-printprosess, uttaler Steven Wyatt, sjef for Portfolio and Digital ved ABB Robotics and Discrete Automation.

ABBs RobotStudio er en simulering og offline programmeringsprogramvare som lar brukere programmere roboter på en ekstern PC uten å stoppe produksjonen. Det lar brukerne derfor utføre oppgaver som trening, programmering og optimalisering uten å forstyrre produksjonen.

Selskapet har nå integrert sin nye 3D-printprogramvare i RobotStudio gjennom sin PowerPac-portefølje av tilleggsprogrammer, som også inkluderer ArcWelding og Machining PowerPacs. 3D-print PowerPac er designet for å redusere tidsforbruket knyttet til standard 3D-printmetoder ved bruk av maskiner og roboter, noe som krever at utskriftsstiene skal programmeres gjennom plotting av mange punkter og baner.

I stedet er 3D-utskriften PowerPac i stand til å konvertere standard skiveprogramvaredesign for ABBs simuleringsmiljø og robotkode. Dette bidrar til å forenkle prosessen for operatører som går fra CAD-designstadiet til endelig modellering av et produkt, og reduserer tiden dette kan ta.

Med lanseringen av denne programvaren har ABB kommet med en begrunnelse for introduksjonen av denne nye funksjonen, hvor de peker på veksten i 3D-printindustrien totalt sett: “3D-printindustrien er klar for en periode med sterk vekst, og verdivurderingen forventes å treffe 34,8 milliarder dollar i 2024, delvis på grunn av utviklingen av nye industrielle 3D-printmaterialer.”

Tags: , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *