3D-printing uten manuell programmering

ABB samarbeidsrobot. Foto via ABB Robotics.

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Med denne nye funksjonen uttaler selskapet at brukere vil kunne programmere roboter fra ABB til å starte produksjon av additiv tilvirkning på 30 minutter. Funksjonaliteten er tilgjengelig som et tillegg i RobotStudio-programvaren. Målet er å eliminere manuell programmering for firmaets kunder med den nye 3D-printprogramvaren, slik at prototypeproduksjonen skal gå raskere.

-Med vår nye 3D-printing programvare tilbyr vi kundene en raskere og mer strømlinjeformet 3D-printprosess, uttaler Steven Wyatt, sjef for Portfolio and Digital ved ABB Robotics and Discrete Automation.

ABBs RobotStudio er en simulering og offline programmeringsprogramvare som lar brukere programmere roboter på en ekstern PC uten å stoppe produksjonen. Det lar brukerne derfor utføre oppgaver som trening, programmering og optimalisering uten å forstyrre produksjonen.

Selskapet har nå integrert sin nye 3D-printprogramvare i RobotStudio gjennom sin PowerPac-portefølje av tilleggsprogrammer, som også inkluderer ArcWelding og Machining PowerPacs. 3D-print PowerPac er designet for å redusere tidsforbruket knyttet til standard 3D-printmetoder ved bruk av maskiner og roboter, noe som krever at utskriftsstiene skal programmeres gjennom plotting av mange punkter og baner.

I stedet er 3D-utskriften PowerPac i stand til å konvertere standard skiveprogramvaredesign for ABBs simuleringsmiljø og robotkode. Dette bidrar til å forenkle prosessen for operatører som går fra CAD-designstadiet til endelig modellering av et produkt, og reduserer tiden dette kan ta.

Med lanseringen av denne programvaren har ABB kommet med en begrunnelse for introduksjonen av denne nye funksjonen, hvor de peker på veksten i 3D-printindustrien totalt sett: “3D-printindustrien er klar for en periode med sterk vekst, og verdivurderingen forventes å treffe 34,8 milliarder dollar i 2024, delvis på grunn av utviklingen av nye industrielle 3D-printmaterialer.”

Tags: , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: