Autodesk lager generativ design for Airbus

Airbus-arbeidere tester plasseringen av en bionisk partisjon, dets første generative design proof-of-concept. Foto via Airbus.

En av fordelene med 3D-printing teknikken er at den er i stand til å produsere former som tidligere ikke var mulig å fremstille ved tradisjonelle, subtraktive metoder. Dette gjør at ingeniører må frigjøre seg fra begrensningene som de er vant med å ha når de skal designe deler. Ved å benytte seg av programvarer fra Autodesk har Airbus nå tenkt nytt rundt en rekke flydeler. 

Autodesk, som er et et prisvinnende amerikansk programvareselskap, samarbeider med den internasjonale luftfartsgiganten Airbus, for å tenke nytt omkring flere strukturelle flykomponenter. Forrige måned ved Autodesk University i Las Vegas, Nevada, understreket Airbus viktigheten av generativ design for slike avanserte deler. Bastian Schaefer, Airbus Operations, uttalte:

–Generativ design hjelper oss med å lage et mer bærekraftig arkitektonisk design som bedre redegjør for kritiske menneskelige faktorer og arbeidsforhold. Det har også utvidet vår måte å tenke på og vår tilnærming til design ved å overvinne forutinntatte forestillinger og “blind spots”. Uansett hvilket design vi velger vet vi at fabrikken vil fungere mer effektivt og være rimeligere å bygge.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: