EOS: Interessen for 3d-utskrift med polymerer øker

Additiv tilvirkning med forskjellige plastmaterialer blir stadig mer populært i serieproduksjon, skriver EOS i en pressemelding. I følge selskapet er drivkraften bak økningen muligheten til gjentatte ganger å produsere høykvalitetsdeler.

Ifølge den tyske 3D-printerprodusenten EOS har etterspørselen etter industriell 3D-print økt de siste årene. Dette skyldes delvis det faktum at byggeprosessen sammen med automatiseringen gjør produksjonsprosessen mye raskere, noe som også reduserer kostnadene per del.

Noen bransjer har tatt i bruk teknologien raskere enn andre, for eksempel luftfart og medisin. Men additiv produksjon brukes også til produkter i livsstilsektoren der alt fra skreddersydde briller til joggesko med 3D-printede såler skapes, fastslår EOS.

Akselerert kamerautvikling
Som et eksempel har det danske servicebyrået Damvig hjulpet det danske selskapet VEO med å utvikle et digitalt kamera for trådløse opptak under fotballkamper.

– Programvareselskapet så et nytt marked i de mange “usynlige” trenings- og fotballkampene som vil spilles i fremtiden. Ved å filme for eksempel talentfulle ungdomsspillere, kan klubber fremme talentutvikling mens innspillingene deretter kan gjennomgås, analyseres og brukes til å forbedre spillernes teknikker og resultater, skriver EOS.

VEOs kamera skal brukes til å utvikle talent.

Brukt av 300 klubber
Faktorer som var viktige for VEO var at kameraet ville være billig, enkelt å installere og enkelt å bruke og tåle forskjellige værforhold. I dag brukes kameraet av 300 klubber i inn- og utland.

– Damvigs fleksibilitet og moderne produksjonsutstyr gjør det enkelt for oss å skalere driften. Vi trenger bare å sende dem en prognose, og kort tid etter har vi nøyaktig antall kamerahus vi trenger for å oppfylle avtalen med kundene. Siden vi ikke trengte å investere store summer i oppstartskostnader, trenger vi ikke å investere unødvendig kapital i aksjer, noe som vanligvis er tilfelle med tradisjonell produksjon, sier Henrik Teisbæk hos VEO.

Tags: , , , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: