EOS: Interessen for 3d-utskrift med polymerer øker

Additiv tilvirkning med forskjellige plastmaterialer blir stadig mer populært i serieproduksjon, skriver EOS i en pressemelding. I følge selskapet er drivkraften bak økningen muligheten til gjentatte ganger å produsere høykvalitetsdeler.

Ifølge den tyske 3D-printerprodusenten EOS har etterspørselen etter industriell 3D-print økt de siste årene. Dette skyldes delvis det faktum at byggeprosessen sammen med automatiseringen gjør produksjonsprosessen mye raskere, noe som også reduserer kostnadene per del.

Noen bransjer har tatt i bruk teknologien raskere enn andre, for eksempel luftfart og medisin. Men additiv produksjon brukes også til produkter i livsstilsektoren der alt fra skreddersydde briller til joggesko med 3D-printede såler skapes, fastslår EOS.

Akselerert kamerautvikling
Som et eksempel har det danske servicebyrået Damvig hjulpet det danske selskapet VEO med å utvikle et digitalt kamera for trådløse opptak under fotballkamper.

– Programvareselskapet så et nytt marked i de mange “usynlige” trenings- og fotballkampene som vil spilles i fremtiden. Ved å filme for eksempel talentfulle ungdomsspillere, kan klubber fremme talentutvikling mens innspillingene deretter kan gjennomgås, analyseres og brukes til å forbedre spillernes teknikker og resultater, skriver EOS.

VEOs kamera skal brukes til å utvikle talent.

Brukt av 300 klubber
Faktorer som var viktige for VEO var at kameraet ville være billig, enkelt å installere og enkelt å bruke og tåle forskjellige værforhold. I dag brukes kameraet av 300 klubber i inn- og utland.

– Damvigs fleksibilitet og moderne produksjonsutstyr gjør det enkelt for oss å skalere driften. Vi trenger bare å sende dem en prognose, og kort tid etter har vi nøyaktig antall kamerahus vi trenger for å oppfylle avtalen med kundene. Siden vi ikke trengte å investere store summer i oppstartskostnader, trenger vi ikke å investere unødvendig kapital i aksjer, noe som vanligvis er tilfelle med tradisjonell produksjon, sier Henrik Teisbæk hos VEO.

Tags: , , , ,
Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: 

Postnord kjøper HP 3D-printer

I Sverige 3D-printer Postnord deler og reservedeler for kunder på forespørsel. Nå styrker de sin 3D-printvirksomhet med en ny HP 3D-printer. -Med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele distribusjonsstadier, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors.

Publisert av: 

PLM Group satser på programvare

PLM Group, forhandler av HP, 3D Systems og Markforged i det nordiske markedet, investerer nå ytterligere i programvare. Derfor inngår de et samarbeid med den belgiske utvikleren Materialize.

Publisert av: 

Reguleringer for 3D-printing av kroppsdeler

Artikkelen tar for seg fremskrittene til 3D-printing og dens avlegger bioprinting innen feltet medisin, og stiller spørsmål om lovreguleringer som finnes, og andre som kanskje bør komme på plass før utviklingen løper fra lovgiverne.

Publisert av: 

Bransjeekspertene spår om 2020

3D Printing Industry har spurt 80 insidere i ledende firmaer innen additiv tilvirkning om hva de tror kommer til å skje i 2020. Vi viderebringer her et utvalg av svarene, oversatt til norsk.

Publisert av: 

Pasientspesifikke stents godkjent i USA

3D-printede pasientspesifikke luftveisstents, utviklet av en lege ved Cleveland Clinic, et medisinsk senter i Ohio, har fått godkjenning fra US Food and Drug Administration (FDA).

Publisert av: 

Autodesk lager generativ design for Airbus

En av fordelene med 3D-printing teknikken er at den er i stand til å produsere former som tidligere ikke var mulig å fremstille ved tradisjonelle, subtraktive metoder. Dette gjør at ingeniører må frigjøre seg fra begrensningene som de er vant med å ha når de skal designe deler. Ved å benytte seg av programvarer fra Autodesk har Airbus tenkt nytt rundt en rekke flydeler. 

Publisert av: