EOS: Interessen for 3d-utskrift med polymerer øker

Additiv tilvirkning med forskjellige plastmaterialer blir stadig mer populært i serieproduksjon, skriver EOS i en pressemelding. I følge selskapet er drivkraften bak økningen muligheten til gjentatte ganger å produsere høykvalitetsdeler.

Ifølge den tyske 3D-printerprodusenten EOS har etterspørselen etter industriell 3D-print økt de siste årene. Dette skyldes delvis det faktum at byggeprosessen sammen med automatiseringen gjør produksjonsprosessen mye raskere, noe som også reduserer kostnadene per del.

Noen bransjer har tatt i bruk teknologien raskere enn andre, for eksempel luftfart og medisin. Men additiv produksjon brukes også til produkter i livsstilsektoren der alt fra skreddersydde briller til joggesko med 3D-printede såler skapes, fastslår EOS.

Akselerert kamerautvikling
Som et eksempel har det danske servicebyrået Damvig hjulpet det danske selskapet VEO med å utvikle et digitalt kamera for trådløse opptak under fotballkamper.

– Programvareselskapet så et nytt marked i de mange “usynlige” trenings- og fotballkampene som vil spilles i fremtiden. Ved å filme for eksempel talentfulle ungdomsspillere, kan klubber fremme talentutvikling mens innspillingene deretter kan gjennomgås, analyseres og brukes til å forbedre spillernes teknikker og resultater, skriver EOS.

VEOs kamera skal brukes til å utvikle talent.

Brukt av 300 klubber
Faktorer som var viktige for VEO var at kameraet ville være billig, enkelt å installere og enkelt å bruke og tåle forskjellige værforhold. I dag brukes kameraet av 300 klubber i inn- og utland.

– Damvigs fleksibilitet og moderne produksjonsutstyr gjør det enkelt for oss å skalere driften. Vi trenger bare å sende dem en prognose, og kort tid etter har vi nøyaktig antall kamerahus vi trenger for å oppfylle avtalen med kundene. Siden vi ikke trengte å investere store summer i oppstartskostnader, trenger vi ikke å investere unødvendig kapital i aksjer, noe som vanligvis er tilfelle med tradisjonell produksjon, sier Henrik Teisbæk hos VEO.

Tags: , , , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Wohlers Report er ute

Årets utgave av Wohlers report, som tar tempen på additiv tilvirkning globalt og spår fremtiden, er ute nå.

Publisert av: 

Elektrisk 3D-printet motorsykkel

Motorsykkelprodusenten Curtiss har samarbeidet med firmaet Fast Radius om å lage den elektriske motorsykkelen Zeus 8. Curtiss har designet og Fast Radius har produsert delene, delvis via additiv tilvirkning. Sistnevnte firma har måttet tenke gjennom designet og foreslå innovasjoner for å realisere prosjektet.

Publisert av: 

Miko plast med egenutviklet verktøy for å redusere spredningen av koronaviruset

Kollegaene i Miko Plast har diskutert seg i mellom hvordan de kan bidra for å begrense spredningen av koronaviruset. Med dette i tankene har de utviklet et verktøy som de nå tilbyr gratis nedlasting av printfilen til.

Publisert av: 

Dobbelt opp i nytt printersystem

Den tyske maskinverktøyprodusenten DMG Mori utvider sitt utvalg innen additiv produksjon med et helt nytt selective laser melting 3D-printer-system, Lasertec 30 Dual SLM System.

Publisert av: 

3d-printing av ansiktskjermer

Modellverkstedet på Malmø bys byggekontor begynner å 3D-printe ansiktsvisirer på grunn av mangel på verneutstyr i helsevesenet. Så langt har de printet 75 stykker.

Publisert av: 

ARRK lanserer nettjeneste i Norden

Servicebyrået ARRK Europe gjør nå sin nettbaserte tjeneste for SLA- og SLS-deler tilgjengelig i Norden. Dette på grunn av at foretaket har en stadig voksende kundekrets.

Publisert av: 

Ny storskala 3D-betongprinter fra Twente

Twente AM, et nederlandsk oppstartfirma med fokus på arkitektonisk 3D-printing, har avduket sin siste storskala 3D-betongprinter. Det skjedde på en byggemesse i Dubai.

Publisert av: 

Britisk forsvar vurderer 3D-printing av eksplosiver

The Defense Science and Technology Laboratory (DSTL), et utøvende byrå sponset av Forsvarsdepartementet i Storbritannia, har begynt å utvikle 3D-printede eksplosiver. Også i Australia og i USA jobbes det med å produsere slike ting ved hjelp av additiv tilvirkning, bl.a. for å unngå hulrom.

Publisert av: