Additiv tilvirkning med forskjellige plastmaterialer blir stadig mer populært i serieproduksjon, skriver EOS i en pressemelding. I følge selskapet er drivkraften bak økningen muligheten til gjentatte ganger å produsere høykvalitetsdeler.
Ifølge den tyske 3D-printerprodusenten EOS har etterspørselen etter industriell 3D-print økt de siste årene. Dette skyldes delvis det faktum at byggeprosessen sammen med automatiseringen gjør produksjonsprosessen mye raskere, noe som også reduserer kostnadene per del.
Noen bransjer har tatt i bruk teknologien raskere enn andre, for eksempel luftfart og medisin. Men additiv produksjon brukes også til produkter i livsstilsektoren der alt fra skreddersydde briller til joggesko med 3D-printede såler skapes, fastslår EOS.
Akselerert kamerautvikling
Som et eksempel har det danske servicebyrået Damvig hjulpet det danske selskapet VEO med å utvikle et digitalt kamera for trådløse opptak under fotballkamper.
– Programvareselskapet så et nytt marked i de mange «usynlige» trenings- og fotballkampene som vil spilles i fremtiden. Ved å filme for eksempel talentfulle ungdomsspillere, kan klubber fremme talentutvikling mens innspillingene deretter kan gjennomgås, analyseres og brukes til å forbedre spillernes teknikker og resultater, skriver EOS.
Brukt av 300 klubber
Faktorer som var viktige for VEO var at kameraet ville være billig, enkelt å installere og enkelt å bruke og tåle forskjellige værforhold. I dag brukes kameraet av 300 klubber i inn- og utland.
– Damvigs fleksibilitet og moderne produksjonsutstyr gjør det enkelt for oss å skalere driften. Vi trenger bare å sende dem en prognose, og kort tid etter har vi nøyaktig antall kamerahus vi trenger for å oppfylle avtalen med kundene. Siden vi ikke trengte å investere store summer i oppstartskostnader, trenger vi ikke å investere unødvendig kapital i aksjer, noe som vanligvis er tilfelle med tradisjonell produksjon, sier Henrik Teisbæk hos VEO.