Mindre plast – flere brett

Hexa Surfboard bruker additiv tilvirkning for å produsere neste generasjon surfebrett. Foto via: Hexa Surfboard @hexasurfboard

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

For å lage brettene fyller kunden først ut et online spørreskjema med informasjon om dimensjoner og lignende. Deretter opprettes en digital fil som deretter er 3D-printet med FDM-teknologien.

Nettverksstruktur styrker
Ved å bygge brettet med en nettverksstruktur, mener selskapet at produktet deres er mye sterkere enn et vanlig surfebrett. Det skal også være lettere å reparere.

For å gjøre surfebrettene så miljøvennlige som mulig, har teamet brukt resirkulerbar plast og har valgt å lage brettene så nær populære surfestrender som mulig.

Vil redusere plasten i sjøene
På Hexas nettsted skriver de at målet med å lage surfebrett er å redusere plasten i sjøene.

Les mer om selskapets arbeid her.

Foto: Ethan Jones

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: