Optimaliserer smykkeproduksjonen

Figure 4 printeren til 3D Systems. Foto: Michael Petch

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Innholdet i Figure 4 Jewelry-pakken er en 3D-printer for smykkeproduksjon, materiale og 3D Sprint programvare. Med denne komboen har 3D Systems som mål å muliggjøre høy produktivitet for gullsmeder, og skal gjøre dem i stand til å lage objekter klare for støping i løpet av timer.

Ringform lagd med Figure 4 i JCAST-GRN 10 materialet, her i grønn utgave. Foto via 3D Systems.

-Med lanseringen av vår Figure 4 smykkeløsning fortsetter 3D Systems å aktivere nye applikasjoner for vår produksjonsløsning med Figure 4, uttaler Menno Ellis, seniordirektør og daglig leder, plast, 3D Systems. -Basert på vår bransjeledende teknologi og materialportefølje, er vi i stand til å hjelpe gullsmeder med å lage design med enestående hastighet og nøyaktighet.

Figure 4 3D-printeren som er inkludert i 3D Systems produksjonsløsning for smykkeproduksjon er optimalisert for oppløsning og printhastighet. Den utgjør en del av teknologiplattformen til Figure 4, og er i stand til å printe med 16 mm/t ved 30 um lagoppløsning, noe som gjør det mulig å produsere et fullt brett med ringer med en hastighet som 3D Systems hevder er “fire ganger raskere enn sammenlignbare systemer”.

I tillegg er produksjonsløsningen utstyrt med 3D Systems MicroPoint støttestrukturer, som er designet for å minimere samhandlingen med selve objektet/delen. Dette betyr bl.a. enkel fjerning av støtte og en jevnere overflatefinish, og reduserer derfor produksjonstiden ved å minimere polering av punkter hvor støttestrukturen har vært. 3D Systems har også integrert proprietære print-stiler utviklet spesielt for smykker i 3D Sprint-programvaren som leveres i løsningen. Dette inkluderer stiler for tynne, delikate geometrier, så vel som tykkere design.

3D Systems JCAST-GRN 10 støpbart materiale er også inkludert. Det er designet for å gi minimalt med aske og rester etter brenning, og er sentralt for å produsere smykkemønstre direkte fra CAD ved bruk av Figure 4 Jewelry 3D-printeren. Det muliggjør tre forskjellige spesifikke produksjonsflyter for smykkeproduksjon: støpeformer, mastermønstre for støping, og prototyping/passform-modeller. 3D Systems planlegger å komme med flere materialer for mastermønsterformene og prototypingen i første halvår av 2020.

Kanskje vil 3D Systems fortsette å utforske bruksområder for Figure 4-maskinen og i fremtiden lage skreddersydde pakkeløsninger også for andre bransjer?

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: