Optimaliserer smykkeproduksjonen

Figure 4 printeren til 3D Systems. Foto: Michael Petch

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Innholdet i Figure 4 Jewelry-pakken er en 3D-printer for smykkeproduksjon, materiale og 3D Sprint programvare. Med denne komboen har 3D Systems som mål å muliggjøre høy produktivitet for gullsmeder, og skal gjøre dem i stand til å lage objekter klare for støping i løpet av timer.

Ringform lagd med Figure 4 i JCAST-GRN 10 materialet, her i grønn utgave. Foto via 3D Systems.

-Med lanseringen av vår Figure 4 smykkeløsning fortsetter 3D Systems å aktivere nye applikasjoner for vår produksjonsløsning med Figure 4, uttaler Menno Ellis, seniordirektør og daglig leder, plast, 3D Systems. -Basert på vår bransjeledende teknologi og materialportefølje, er vi i stand til å hjelpe gullsmeder med å lage design med enestående hastighet og nøyaktighet.

Figure 4 3D-printeren som er inkludert i 3D Systems produksjonsløsning for smykkeproduksjon er optimalisert for oppløsning og printhastighet. Den utgjør en del av teknologiplattformen til Figure 4, og er i stand til å printe med 16 mm/t ved 30 um lagoppløsning, noe som gjør det mulig å produsere et fullt brett med ringer med en hastighet som 3D Systems hevder er “fire ganger raskere enn sammenlignbare systemer”.

I tillegg er produksjonsløsningen utstyrt med 3D Systems MicroPoint støttestrukturer, som er designet for å minimere samhandlingen med selve objektet/delen. Dette betyr bl.a. enkel fjerning av støtte og en jevnere overflatefinish, og reduserer derfor produksjonstiden ved å minimere polering av punkter hvor støttestrukturen har vært. 3D Systems har også integrert proprietære print-stiler utviklet spesielt for smykker i 3D Sprint-programvaren som leveres i løsningen. Dette inkluderer stiler for tynne, delikate geometrier, så vel som tykkere design.

3D Systems JCAST-GRN 10 støpbart materiale er også inkludert. Det er designet for å gi minimalt med aske og rester etter brenning, og er sentralt for å produsere smykkemønstre direkte fra CAD ved bruk av Figure 4 Jewelry 3D-printeren. Det muliggjør tre forskjellige spesifikke produksjonsflyter for smykkeproduksjon: støpeformer, mastermønstre for støping, og prototyping/passform-modeller. 3D Systems planlegger å komme med flere materialer for mastermønsterformene og prototypingen i første halvår av 2020.

Kanskje vil 3D Systems fortsette å utforske bruksområder for Figure 4-maskinen og i fremtiden lage skreddersydde pakkeløsninger også for andre bransjer?

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Wohlers Report er ute

Årets utgave av Wohlers report, som tar tempen på additiv tilvirkning globalt og spår fremtiden, er ute nå.

Publisert av: 

Elektrisk 3D-printet motorsykkel

Motorsykkelprodusenten Curtiss har samarbeidet med firmaet Fast Radius om å lage den elektriske motorsykkelen Zeus 8. Curtiss har designet og Fast Radius har produsert delene, delvis via additiv tilvirkning. Sistnevnte firma har måttet tenke gjennom designet og foreslå innovasjoner for å realisere prosjektet.

Publisert av: 

Miko plast med egenutviklet verktøy for å redusere spredningen av koronaviruset

Kollegaene i Miko Plast har diskutert seg i mellom hvordan de kan bidra for å begrense spredningen av koronaviruset. Med dette i tankene har de utviklet et verktøy som de nå tilbyr gratis nedlasting av printfilen til.

Publisert av: 

Dobbelt opp i nytt printersystem

Den tyske maskinverktøyprodusenten DMG Mori utvider sitt utvalg innen additiv produksjon med et helt nytt selective laser melting 3D-printer-system, Lasertec 30 Dual SLM System.

Publisert av: 

3d-printing av ansiktskjermer

Modellverkstedet på Malmø bys byggekontor begynner å 3D-printe ansiktsvisirer på grunn av mangel på verneutstyr i helsevesenet. Så langt har de printet 75 stykker.

Publisert av: 

ARRK lanserer nettjeneste i Norden

Servicebyrået ARRK Europe gjør nå sin nettbaserte tjeneste for SLA- og SLS-deler tilgjengelig i Norden. Dette på grunn av at foretaket har en stadig voksende kundekrets.

Publisert av: 

Ny storskala 3D-betongprinter fra Twente

Twente AM, et nederlandsk oppstartfirma med fokus på arkitektonisk 3D-printing, har avduket sin siste storskala 3D-betongprinter. Det skjedde på en byggemesse i Dubai.

Publisert av: 

Britisk forsvar vurderer 3D-printing av eksplosiver

The Defense Science and Technology Laboratory (DSTL), et utøvende byrå sponset av Forsvarsdepartementet i Storbritannia, har begynt å utvikle 3D-printede eksplosiver. Også i Australia og i USA jobbes det med å produsere slike ting ved hjelp av additiv tilvirkning, bl.a. for å unngå hulrom.

Publisert av: