Optimaliserer smykkeproduksjonen

Figure 4 printeren til 3D Systems. Foto: Michael Petch

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Innholdet i Figure 4 Jewelry-pakken er en 3D-printer for smykkeproduksjon, materiale og 3D Sprint programvare. Med denne komboen har 3D Systems som mål å muliggjøre høy produktivitet for gullsmeder, og skal gjøre dem i stand til å lage objekter klare for støping i løpet av timer.

Ringform lagd med Figure 4 i JCAST-GRN 10 materialet, her i grønn utgave. Foto via 3D Systems.

-Med lanseringen av vår Figure 4 smykkeløsning fortsetter 3D Systems å aktivere nye applikasjoner for vår produksjonsløsning med Figure 4, uttaler Menno Ellis, seniordirektør og daglig leder, plast, 3D Systems. -Basert på vår bransjeledende teknologi og materialportefølje, er vi i stand til å hjelpe gullsmeder med å lage design med enestående hastighet og nøyaktighet.

Figure 4 3D-printeren som er inkludert i 3D Systems produksjonsløsning for smykkeproduksjon er optimalisert for oppløsning og printhastighet. Den utgjør en del av teknologiplattformen til Figure 4, og er i stand til å printe med 16 mm/t ved 30 um lagoppløsning, noe som gjør det mulig å produsere et fullt brett med ringer med en hastighet som 3D Systems hevder er “fire ganger raskere enn sammenlignbare systemer”.

I tillegg er produksjonsløsningen utstyrt med 3D Systems MicroPoint støttestrukturer, som er designet for å minimere samhandlingen med selve objektet/delen. Dette betyr bl.a. enkel fjerning av støtte og en jevnere overflatefinish, og reduserer derfor produksjonstiden ved å minimere polering av punkter hvor støttestrukturen har vært. 3D Systems har også integrert proprietære print-stiler utviklet spesielt for smykker i 3D Sprint-programvaren som leveres i løsningen. Dette inkluderer stiler for tynne, delikate geometrier, så vel som tykkere design.

3D Systems JCAST-GRN 10 støpbart materiale er også inkludert. Det er designet for å gi minimalt med aske og rester etter brenning, og er sentralt for å produsere smykkemønstre direkte fra CAD ved bruk av Figure 4 Jewelry 3D-printeren. Det muliggjør tre forskjellige spesifikke produksjonsflyter for smykkeproduksjon: støpeformer, mastermønstre for støping, og prototyping/passform-modeller. 3D Systems planlegger å komme med flere materialer for mastermønsterformene og prototypingen i første halvår av 2020.

Kanskje vil 3D Systems fortsette å utforske bruksområder for Figure 4-maskinen og i fremtiden lage skreddersydde pakkeløsninger også for andre bransjer?

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Nytt materiale skal absorbere stråling

AddNorth har sammen med forskere for strålebeskyttelse og selskapet Additive Composite i Uppsala utviklet et nytt filament som kan absorbere nøytronstråling.

Publisert av: 

Coronavirus stopper messe

Etter utbruddet av Corona-viruset i Kina blir Asiamold – den asiatiske messen for verktøy, prosesseringsmaskiner og additiv tilvirkning – nå utsatt.

Publisert av: 

Prodways integrerer 3DExperience

Den franske industrielle 3D-printerleverandøren Prodways Group har kunngjort integrasjon av Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE- plattform, samt anskaffelse av en minoritetsandel i sin nordamerikanske partner, XD Innovation.

Publisert av: 

Jomfrutur med 300 3D-printede deler i motoren

GE Aviation har kunngjort at den amerikanske multinasjonale luftfartsgiganten Boeing har fullført den første flyvningen på sin 777X jet, drevet av to GE9X-motorer. Disse motorene er utstyrt med over 300 3D-printede deler.

Publisert av: 

Sykehuset sikrer kirurgiske inngrep med 3D-print

Skåne universitetssykehus 3D-printer modeller for blant annet å forberede seg på vanskelige operasjoner. -Målet er at vi i fremtiden skal kunne trykke implantater som kan opereres inn i kroppen, sier Einar Heiberg, forsker i klinisk fysiologi ved Skåne universitetssykehus og Lund universitet.

Publisert av: 

Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: