Optimaliserer smykkeproduksjonen

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 21 januar 2020
Figure 4 printeren til 3D Systems. Foto: Michael Petch

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Innholdet i Figure 4 Jewelry-pakken er en 3D-printer for smykkeproduksjon, materiale og 3D Sprint programvare. Med denne komboen har 3D Systems som mål å muliggjøre høy produktivitet for gullsmeder, og skal gjøre dem i stand til å lage objekter klare for støping i løpet av timer.

Ringform lagd med Figure 4 i JCAST-GRN 10 materialet, her i grønn utgave. Foto via 3D Systems.

-Med lanseringen av vår Figure 4 smykkeløsning fortsetter 3D Systems å aktivere nye applikasjoner for vår produksjonsløsning med Figure 4, uttaler Menno Ellis, seniordirektør og daglig leder, plast, 3D Systems. -Basert på vår bransjeledende teknologi og materialportefølje, er vi i stand til å hjelpe gullsmeder med å lage design med enestående hastighet og nøyaktighet.

Figure 4 3D-printeren som er inkludert i 3D Systems produksjonsløsning for smykkeproduksjon er optimalisert for oppløsning og printhastighet. Den utgjør en del av teknologiplattformen til Figure 4, og er i stand til å printe med 16 mm/t ved 30 um lagoppløsning, noe som gjør det mulig å produsere et fullt brett med ringer med en hastighet som 3D Systems hevder er «fire ganger raskere enn sammenlignbare systemer».

I tillegg er produksjonsløsningen utstyrt med 3D Systems MicroPoint støttestrukturer, som er designet for å minimere samhandlingen med selve objektet/delen. Dette betyr bl.a. enkel fjerning av støtte og en jevnere overflatefinish, og reduserer derfor produksjonstiden ved å minimere polering av punkter hvor støttestrukturen har vært. 3D Systems har også integrert proprietære print-stiler utviklet spesielt for smykker i 3D Sprint-programvaren som leveres i løsningen. Dette inkluderer stiler for tynne, delikate geometrier, så vel som tykkere design.

3D Systems JCAST-GRN 10 støpbart materiale er også inkludert. Det er designet for å gi minimalt med aske og rester etter brenning, og er sentralt for å produsere smykkemønstre direkte fra CAD ved bruk av Figure 4 Jewelry 3D-printeren. Det muliggjør tre forskjellige spesifikke produksjonsflyter for smykkeproduksjon: støpeformer, mastermønstre for støping, og prototyping/passform-modeller. 3D Systems planlegger å komme med flere materialer for mastermønsterformene og prototypingen i første halvår av 2020.

Kanskje vil 3D Systems fortsette å utforske bruksområder for Figure 4-maskinen og i fremtiden lage skreddersydde pakkeløsninger også for andre bransjer?

Les mer

Høyoppløste detaljer med SAF-oppdatering

Print deler med SAF-teknologi som er mer presise og i enda høyere oppløsning. Det er mulig med oppgraderingen som er utgitt av Stratasys.
Protech-H350-1024x683-1

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Nytt samarbeidsverktøy for additiv produksjon

Det er lansert en ny programvare for samarbeid og kommunikasjon mellom flere, i tillegg til tekst, video og fildeling har den også støtte for 3D-visning: CADChat.
visual-01-facilitate_meetings

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team