Postnord kjøper HP 3D-printer

Tomas Lundström ved siden av den nye HP 3D-printeren som er installert på Postnord.

I Sverige 3D-printer Postnord deler og reservedeler for kunder på forespørsel. Nå styrker de sin 3D-printvirksomhet med en ny HP 3D-printer. -Med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele distribusjonsstadier, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors.

Postnord installerer en ny HP 3D-skriver på en av selskapets terminaler i Stockholm.

Effektiviser kjeden
Bakgrunnen for investeringen er økonomiske og miljømessige muligheter som finnes med teknologien innen transport, lager og foreldelse.

– Det kan virke rart at et logistikkfirma utvikler denne typen tjenester, men med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele trinn i distribusjonen. I fremtiden vil vi se et mer digitalt produksjonssamfunn der dagens produsenter sender krypterte forsendelser med innebygde produksjonsparametere for å garantere kvalitet hvor som helst i verden enn de er printet, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors, og fortsetter:

– Det vil ikke være noe som heter “utgått”, filene lagres digitalt og kan skrives ut når som helst i fremtiden, noe som betyr at vi får lengre levetid på produkter.

Skriver ut reservedeler til tog
Den nye printeren er en HP Jet Fusion 4200, og skal brukes til blant annet å produsere reservedeler til utgåtte produkter. I dag har Postnord kunder som har bestilt reservedeler til blant annet stoler og toaletter på tog.

– Valget av printer var ganske enkelt, vi ser en økt etterspørsel etter større partier med produkter og for tiden er HP mer eller mindre alene i sin klasse med en ekstremt rask printer og et grunnleggende materiale som kan brukes til et bredere kundegrunnlag, sier Thomas Lundström.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Wohlers Report er ute

Årets utgave av Wohlers report, som tar tempen på additiv tilvirkning globalt og spår fremtiden, er ute nå.

Publisert av: 

Elektrisk 3D-printet motorsykkel

Motorsykkelprodusenten Curtiss har samarbeidet med firmaet Fast Radius om å lage den elektriske motorsykkelen Zeus 8. Curtiss har designet og Fast Radius har produsert delene, delvis via additiv tilvirkning. Sistnevnte firma har måttet tenke gjennom designet og foreslå innovasjoner for å realisere prosjektet.

Publisert av: 

Miko plast med egenutviklet verktøy for å redusere spredningen av koronaviruset

Kollegaene i Miko Plast har diskutert seg i mellom hvordan de kan bidra for å begrense spredningen av koronaviruset. Med dette i tankene har de utviklet et verktøy som de nå tilbyr gratis nedlasting av printfilen til.

Publisert av: 

Dobbelt opp i nytt printersystem

Den tyske maskinverktøyprodusenten DMG Mori utvider sitt utvalg innen additiv produksjon med et helt nytt selective laser melting 3D-printer-system, Lasertec 30 Dual SLM System.

Publisert av: 

3d-printing av ansiktskjermer

Modellverkstedet på Malmø bys byggekontor begynner å 3D-printe ansiktsvisirer på grunn av mangel på verneutstyr i helsevesenet. Så langt har de printet 75 stykker.

Publisert av: 

ARRK lanserer nettjeneste i Norden

Servicebyrået ARRK Europe gjør nå sin nettbaserte tjeneste for SLA- og SLS-deler tilgjengelig i Norden. Dette på grunn av at foretaket har en stadig voksende kundekrets.

Publisert av: 

Ny storskala 3D-betongprinter fra Twente

Twente AM, et nederlandsk oppstartfirma med fokus på arkitektonisk 3D-printing, har avduket sin siste storskala 3D-betongprinter. Det skjedde på en byggemesse i Dubai.

Publisert av: 

Britisk forsvar vurderer 3D-printing av eksplosiver

The Defense Science and Technology Laboratory (DSTL), et utøvende byrå sponset av Forsvarsdepartementet i Storbritannia, har begynt å utvikle 3D-printede eksplosiver. Også i Australia og i USA jobbes det med å produsere slike ting ved hjelp av additiv tilvirkning, bl.a. for å unngå hulrom.

Publisert av: