Postnord kjøper HP 3D-printer

Tomas Lundström ved siden av den nye HP 3D-printeren som er installert på Postnord.

I Sverige 3D-printer Postnord deler og reservedeler for kunder på forespørsel. Nå styrker de sin 3D-printvirksomhet med en ny HP 3D-printer. -Med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele distribusjonsstadier, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors.

Postnord installerer en ny HP 3D-skriver på en av selskapets terminaler i Stockholm.

Effektiviser kjeden
Bakgrunnen for investeringen er økonomiske og miljømessige muligheter som finnes med teknologien innen transport, lager og foreldelse.

– Det kan virke rart at et logistikkfirma utvikler denne typen tjenester, men med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele trinn i distribusjonen. I fremtiden vil vi se et mer digitalt produksjonssamfunn der dagens produsenter sender krypterte forsendelser med innebygde produksjonsparametere for å garantere kvalitet hvor som helst i verden enn de er printet, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors, og fortsetter:

– Det vil ikke være noe som heter “utgått”, filene lagres digitalt og kan skrives ut når som helst i fremtiden, noe som betyr at vi får lengre levetid på produkter.

Skriver ut reservedeler til tog
Den nye printeren er en HP Jet Fusion 4200, og skal brukes til blant annet å produsere reservedeler til utgåtte produkter. I dag har Postnord kunder som har bestilt reservedeler til blant annet stoler og toaletter på tog.

– Valget av printer var ganske enkelt, vi ser en økt etterspørsel etter større partier med produkter og for tiden er HP mer eller mindre alene i sin klasse med en ekstremt rask printer og et grunnleggende materiale som kan brukes til et bredere kundegrunnlag, sier Thomas Lundström.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printet vev direkte i pasienten

Et amerikansk forskerteam har utviklet en teknikk for 3D-printing av vev direkte inn i pasienten. I følge forskerne skal denne teknologien kunne redusere infeksjoner i forbindelse med kirurgi.

Publisert av: 

Programvare oppgraderes til 2.0

Økt produktivitet for blant annet konstruktører, sykehus, ortopeder og produksjonsteknikere. Det skal Wematters nye programvare for deres 3D-printer “Gravity” bidra til.

Publisert av: 

EOS: Tre ting vi lærte av koronakrisen

Den rådende korona-pandemien har rystet samfunnet vårt, men situasjonen gir oss også innsikt i hvordan teknologi og samarbeid kan utgjøre en forskjell, sier Markus Glasser ved EOS som listet opp tre viktige leksjoner om 3D-printing i forbindelse med koronakrisen.

Publisert av: 

Cellink inngår partnerskap med Lonza

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink har inngått partnerskap med det opprinnelig sveitsiske helseforetaket Lonza for å drive frem utviklingen av bioprinting av cellekulturer.

Publisert av: 

HP introduserer polypropenmateriale

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

Publisert av: 

Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: