Postnord kjøper HP 3D-printer

Tomas Lundström ved siden av den nye HP 3D-printeren som er installert på Postnord.

I Sverige 3D-printer Postnord deler og reservedeler for kunder på forespørsel. Nå styrker de sin 3D-printvirksomhet med en ny HP 3D-printer. -Med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele distribusjonsstadier, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors.

Postnord installerer en ny HP 3D-skriver på en av selskapets terminaler i Stockholm.

Effektiviser kjeden
Bakgrunnen for investeringen er økonomiske og miljømessige muligheter som finnes med teknologien innen transport, lager og foreldelse.

– Det kan virke rart at et logistikkfirma utvikler denne typen tjenester, men med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele trinn i distribusjonen. I fremtiden vil vi se et mer digitalt produksjonssamfunn der dagens produsenter sender krypterte forsendelser med innebygde produksjonsparametere for å garantere kvalitet hvor som helst i verden enn de er printet, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors, og fortsetter:

– Det vil ikke være noe som heter “utgått”, filene lagres digitalt og kan skrives ut når som helst i fremtiden, noe som betyr at vi får lengre levetid på produkter.

Skriver ut reservedeler til tog
Den nye printeren er en HP Jet Fusion 4200, og skal brukes til blant annet å produsere reservedeler til utgåtte produkter. I dag har Postnord kunder som har bestilt reservedeler til blant annet stoler og toaletter på tog.

– Valget av printer var ganske enkelt, vi ser en økt etterspørsel etter større partier med produkter og for tiden er HP mer eller mindre alene i sin klasse med en ekstremt rask printer og et grunnleggende materiale som kan brukes til et bredere kundegrunnlag, sier Thomas Lundström.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: