Postnord kjøper HP 3D-printer

Tomas Lundström ved siden av den nye HP 3D-printeren som er installert på Postnord.

I Sverige 3D-printer Postnord deler og reservedeler for kunder på forespørsel. Nå styrker de sin 3D-printvirksomhet med en ny HP 3D-printer. -Med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele distribusjonsstadier, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors.

Postnord installerer en ny HP 3D-skriver på en av selskapets terminaler i Stockholm.

Effektiviser kjeden
Bakgrunnen for investeringen er økonomiske og miljømessige muligheter som finnes med teknologien innen transport, lager og foreldelse.

– Det kan virke rart at et logistikkfirma utvikler denne typen tjenester, men med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele trinn i distribusjonen. I fremtiden vil vi se et mer digitalt produksjonssamfunn der dagens produsenter sender krypterte forsendelser med innebygde produksjonsparametere for å garantere kvalitet hvor som helst i verden enn de er printet, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors, og fortsetter:

– Det vil ikke være noe som heter “utgått”, filene lagres digitalt og kan skrives ut når som helst i fremtiden, noe som betyr at vi får lengre levetid på produkter.

Skriver ut reservedeler til tog
Den nye printeren er en HP Jet Fusion 4200, og skal brukes til blant annet å produsere reservedeler til utgåtte produkter. I dag har Postnord kunder som har bestilt reservedeler til blant annet stoler og toaletter på tog.

– Valget av printer var ganske enkelt, vi ser en økt etterspørsel etter større partier med produkter og for tiden er HP mer eller mindre alene i sin klasse med en ekstremt rask printer og et grunnleggende materiale som kan brukes til et bredere kundegrunnlag, sier Thomas Lundström.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Nytt materiale skal absorbere stråling

AddNorth har sammen med forskere for strålebeskyttelse og selskapet Additive Composite i Uppsala utviklet et nytt filament som kan absorbere nøytronstråling.

Publisert av: 

Coronavirus stopper messe

Etter utbruddet av Corona-viruset i Kina blir Asiamold – den asiatiske messen for verktøy, prosesseringsmaskiner og additiv tilvirkning – nå utsatt.

Publisert av: 

Prodways integrerer 3DExperience

Den franske industrielle 3D-printerleverandøren Prodways Group har kunngjort integrasjon av Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE- plattform, samt anskaffelse av en minoritetsandel i sin nordamerikanske partner, XD Innovation.

Publisert av: 

Jomfrutur med 300 3D-printede deler i motoren

GE Aviation har kunngjort at den amerikanske multinasjonale luftfartsgiganten Boeing har fullført den første flyvningen på sin 777X jet, drevet av to GE9X-motorer. Disse motorene er utstyrt med over 300 3D-printede deler.

Publisert av: 

Sykehuset sikrer kirurgiske inngrep med 3D-print

Skåne universitetssykehus 3D-printer modeller for blant annet å forberede seg på vanskelige operasjoner. -Målet er at vi i fremtiden skal kunne trykke implantater som kan opereres inn i kroppen, sier Einar Heiberg, forsker i klinisk fysiologi ved Skåne universitetssykehus og Lund universitet.

Publisert av: 

Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: