Prodways integrerer 3DExperience

3D-printede produkter laget med Prodways-teknologier. Bilde via Prodways.

Den franske industrielle 3D-printerleverandøren Prodways Group har kunngjort integrasjon av Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE- plattform, samt anskaffelse av en minoritetsandel i sin nordamerikanske partner, XD Innovation.

3DEXPERIENCE-plattformen omfatter 3D CAD-programvare, SOLIDWORKS, CATIA, PLM-løsningen SIMULIA, og tilleggsutviklingsprodukter. Gjennom partnerskapet vil Prodways lansere XD Innovation Europe, som vil støtte 3DEXPERIENCE Cloud-plattformen i denne regionen.

Pierre-Marc Allain, administrerende direktør i XD Innovation Europe, uttalte: -Denne nye tilnærmingen til design, vektlegging av samarbeid, mobilitet og den utvidede virksomheten, vil til slutt gjøre det mulig for designere å bruke verktøyene sine annerledes. Det er en strategisk beslutning for oss å bygge en veldig smidig ny enhet i Europa, basert på XD Innovations tekniske erfaring og Prodways Groups kundegrunnlag.

Tidligere denne måneden kunngjorde Prodways en serie salg av 3D-printere til store kjemiske selskaper for Forskning og utvikling og til bruk i produksjon. Blant disse fant vi selskaper som DSM, BASF og Arkema. Det ble deretter kunngjort at Arkema skulle installere disse 3D-printerne (for eksempel ProMaker P1000 og ProMaker P2000 ST) i det nyetablerte Global Centre of Excellence i Serquigny, Frankrike .

XD Innovation, med hovedkontor i California , ble grunnlagt i 2014, og er en Dassault Systèmes Value Solutions Partner som støtter kunder innen energi-, forsvars-, bil- og romfartssektorene. I takt med sine europeiske aktiviteter, vil Prodways også gi sine kunder 3DEXPERIENCE-løsninger for å støtte SLS 3D-printteknologier gjennom XD Innovation Europe.

-Prodways Groups eierandel i aksjekapitalen til XD Innovation vil tillate oss å akselerere utrullingen og tilby våre kunder og vår partner, Dassault Systèmes, langsiktig støtte og en global visjon, sa Soufiane Elaamili, styreleder og administrerende direktør i XD Innovasjon.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: