Prodways integrerer 3DExperience

3D-printede produkter laget med Prodways-teknologier. Bilde via Prodways.

Den franske industrielle 3D-printerleverandøren Prodways Group har kunngjort integrasjon av Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE- plattform, samt anskaffelse av en minoritetsandel i sin nordamerikanske partner, XD Innovation.

3DEXPERIENCE-plattformen omfatter 3D CAD-programvare, SOLIDWORKS, CATIA, PLM-løsningen SIMULIA, og tilleggsutviklingsprodukter. Gjennom partnerskapet vil Prodways lansere XD Innovation Europe, som vil støtte 3DEXPERIENCE Cloud-plattformen i denne regionen.

Pierre-Marc Allain, administrerende direktør i XD Innovation Europe, uttalte: -Denne nye tilnærmingen til design, vektlegging av samarbeid, mobilitet og den utvidede virksomheten, vil til slutt gjøre det mulig for designere å bruke verktøyene sine annerledes. Det er en strategisk beslutning for oss å bygge en veldig smidig ny enhet i Europa, basert på XD Innovations tekniske erfaring og Prodways Groups kundegrunnlag.

Tidligere denne måneden kunngjorde Prodways en serie salg av 3D-printere til store kjemiske selskaper for Forskning og utvikling og til bruk i produksjon. Blant disse fant vi selskaper som DSM, BASF og Arkema. Det ble deretter kunngjort at Arkema skulle installere disse 3D-printerne (for eksempel ProMaker P1000 og ProMaker P2000 ST) i det nyetablerte Global Centre of Excellence i Serquigny, Frankrike .

XD Innovation, med hovedkontor i California , ble grunnlagt i 2014, og er en Dassault Systèmes Value Solutions Partner som støtter kunder innen energi-, forsvars-, bil- og romfartssektorene. I takt med sine europeiske aktiviteter, vil Prodways også gi sine kunder 3DEXPERIENCE-løsninger for å støtte SLS 3D-printteknologier gjennom XD Innovation Europe.

-Prodways Groups eierandel i aksjekapitalen til XD Innovation vil tillate oss å akselerere utrullingen og tilby våre kunder og vår partner, Dassault Systèmes, langsiktig støtte og en global visjon, sa Soufiane Elaamili, styreleder og administrerende direktør i XD Innovasjon.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Wohlers Report er ute

Årets utgave av Wohlers report, som tar tempen på additiv tilvirkning globalt og spår fremtiden, er ute nå.

Publisert av: 

Elektrisk 3D-printet motorsykkel

Motorsykkelprodusenten Curtiss har samarbeidet med firmaet Fast Radius om å lage den elektriske motorsykkelen Zeus 8. Curtiss har designet og Fast Radius har produsert delene, delvis via additiv tilvirkning. Sistnevnte firma har måttet tenke gjennom designet og foreslå innovasjoner for å realisere prosjektet.

Publisert av: 

Miko plast med egenutviklet verktøy for å redusere spredningen av koronaviruset

Kollegaene i Miko Plast har diskutert seg i mellom hvordan de kan bidra for å begrense spredningen av koronaviruset. Med dette i tankene har de utviklet et verktøy som de nå tilbyr gratis nedlasting av printfilen til.

Publisert av: 

Dobbelt opp i nytt printersystem

Den tyske maskinverktøyprodusenten DMG Mori utvider sitt utvalg innen additiv produksjon med et helt nytt selective laser melting 3D-printer-system, Lasertec 30 Dual SLM System.

Publisert av: 

3d-printing av ansiktskjermer

Modellverkstedet på Malmø bys byggekontor begynner å 3D-printe ansiktsvisirer på grunn av mangel på verneutstyr i helsevesenet. Så langt har de printet 75 stykker.

Publisert av: 

ARRK lanserer nettjeneste i Norden

Servicebyrået ARRK Europe gjør nå sin nettbaserte tjeneste for SLA- og SLS-deler tilgjengelig i Norden. Dette på grunn av at foretaket har en stadig voksende kundekrets.

Publisert av: 

Ny storskala 3D-betongprinter fra Twente

Twente AM, et nederlandsk oppstartfirma med fokus på arkitektonisk 3D-printing, har avduket sin siste storskala 3D-betongprinter. Det skjedde på en byggemesse i Dubai.

Publisert av: 

Britisk forsvar vurderer 3D-printing av eksplosiver

The Defense Science and Technology Laboratory (DSTL), et utøvende byrå sponset av Forsvarsdepartementet i Storbritannia, har begynt å utvikle 3D-printede eksplosiver. Også i Australia og i USA jobbes det med å produsere slike ting ved hjelp av additiv tilvirkning, bl.a. for å unngå hulrom.

Publisert av: