SLS-pioneren falt fra

3D-printsamfunnet sørger over tapet av Carl Robert Deckard, oppfinner av Selective Laser Sintering (SLS), som gikk bort 23. desember 2019. Han var en pioner innen additiv tilvirkning og eide ikke mindre enn 27 patenter. Deckard, med støtte av Dr. Joe Beaman, utviklet SLS prosessen mens han var student på Austin-avdelingen av Texas Universitet. Deckard var født i 1961 og ble således bare 58 år gammel.

Carl Robert Deckard ble født i Houston 20. juni 1961, og vokste opp med ambisjoner om å bli en oppfinner. Etter utdannelsen fra Thomas Jefferson High School, tok han seg til UT-Austin med hovedfag i maskinteknikk, hvor han i løpet av hans seniorår bestemte seg for å finne opp en metode for å fremstille deler direkte fra tegninger ved å bruke en laser for å smelte sammen pulver lag for lag i delens form.

Som fokus for sin mastergrad videreutviklet Deckard konseptet som senere skulle bli kjent som SLS ved hjelp av Dr. Beaman, en adjunkt i maskinteknikk. Dette resulterte i en SLS-produsert kube i en annen kube. Etter denne suksessen, og tilskudd fra National Science Foundation , ble denne teknologien videreutviklet av Deckard som doktorgrad-student under ledelse av Dr. Beaman.

Etter hvert gikk UT-Austin med på å lisensiere teknologien i 1988, noe som var første gang institusjonen gjorde noe slikt. Dette muliggjorde kommersialiseringen av det første SLS-systemet. Deckard jobbet deretter med Jim Mikulak og Vikram Devarajan for å lage nye polymerer for bruk i SLS for å forbedre kvaliteten på 3D-printede deler av deres selskap, Structure Polymers . Dette ble nylig kjøpt av Evonik.

Framtiden til SLS

I 2017 snakket Deckard og Devarajan med fagnettstedet 3D Printing Industry om deres perspektiv på fremtidige muligheter for SLS og hvordan de ser for seg materialutvikling som målretter seg SLS-printingens kjerneutfordringer på tvers av verdikjeden.

Deckard spådde at SLS 3D-printere de neste fem årene vil oppleve en overhaling i designet, noe som vil fjerne begrensningene når det gjelder temperatur, hastighet og pris på tidligere modeller. Dette vil være lik fremgangen til FFF/FDM-systemer.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: 

Postnord kjøper HP 3D-printer

I Sverige 3D-printer Postnord deler og reservedeler for kunder på forespørsel. Nå styrker de sin 3D-printvirksomhet med en ny HP 3D-printer. -Med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele distribusjonsstadier, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors.

Publisert av: 

PLM Group satser på programvare

PLM Group, forhandler av HP, 3D Systems og Markforged i det nordiske markedet, investerer nå ytterligere i programvare. Derfor inngår de et samarbeid med den belgiske utvikleren Materialize.

Publisert av: 

Reguleringer for 3D-printing av kroppsdeler

Artikkelen tar for seg fremskrittene til 3D-printing og dens avlegger bioprinting innen feltet medisin, og stiller spørsmål om lovreguleringer som finnes, og andre som kanskje bør komme på plass før utviklingen løper fra lovgiverne.

Publisert av: 

Bransjeekspertene spår om 2020

3D Printing Industry har spurt 80 insidere i ledende firmaer innen additiv tilvirkning om hva de tror kommer til å skje i 2020. Vi viderebringer her et utvalg av svarene, oversatt til norsk.

Publisert av: 

Pasientspesifikke stents godkjent i USA

3D-printede pasientspesifikke luftveisstents, utviklet av en lege ved Cleveland Clinic, et medisinsk senter i Ohio, har fått godkjenning fra US Food and Drug Administration (FDA).

Publisert av: 

Autodesk lager generativ design for Airbus

En av fordelene med 3D-printing teknikken er at den er i stand til å produsere former som tidligere ikke var mulig å fremstille ved tradisjonelle, subtraktive metoder. Dette gjør at ingeniører må frigjøre seg fra begrensningene som de er vant med å ha når de skal designe deler. Ved å benytte seg av programvarer fra Autodesk har Airbus tenkt nytt rundt en rekke flydeler. 

Publisert av: