Snart kan du spise 3D-printet fisk til middag

I desember demonstrerte selskapet en rekke ulike retter med deres laboratoriedyrkede fisk. Foto via BlueNalu

Magasinet San Diego Union-Tribune skrev nylig om Foodtech-selskapet BlueNalu i San Diego, USA, og har lyktes med 3D-printet laboratoriedyrket fisk. Noe som kan være på markedet i løpet av to år.

Vil løfte etikk og miljø
Oppstartsselskapet BlueNalu tilbød i desember en storslått middag med en annerledes ingrediens, laboratoriedyrket fisk. Det var alt fra fisketaco til poke bowls på bordet. I følge selskapet er grunnen til arbeidet de har lagt ned delvis å ta hensyn til de etiske og miljømessige spørsmålene ved å spise fisk, men også for å fylle et behov som finnes i markedet.

Bygges opp med stamceller
Ved å bruke en vevsprøve fra en bedøvd, levende fisk, har man deretter vært i stand til å isolere stamceller og behandlet disse i prøver med enzymer. Cellene har deretter vokst til en næringsløsning og deretter blandet med 3D-printbart bio-blekk.

Den ferdige laboratoriedyrkede fisken består, som ekte fisk, av muskler og fett. Imidlertid har du ikke ben og fiskeskjell.

Man kan tilberede fisken på forskjellige måter. Foto via BlueNalu

Kan tilberedes på forskjellige måter
Det som gjør disse fiskene unike i forhold til produkter fra andre selskaper som jobber med lignende løsninger, er at fiskene deres kan kokes på forskjellige måter uten å gå i stykker. Selskapet planlegger å gi ut de første produktene i løpet av to år.

Slik ser prosessen ut:

Slik går prosessen. Foto via BlueNalu

 

Tags: , , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printet vev direkte i pasienten

Et amerikansk forskerteam har utviklet en teknikk for 3D-printing av vev direkte inn i pasienten. I følge forskerne skal denne teknologien kunne redusere infeksjoner i forbindelse med kirurgi.

Publisert av: 

Programvare oppgraderes til 2.0

Økt produktivitet for blant annet konstruktører, sykehus, ortopeder og produksjonsteknikere. Det skal Wematters nye programvare for deres 3D-printer “Gravity” bidra til.

Publisert av: 

EOS: Tre ting vi lærte av koronakrisen

Den rådende korona-pandemien har rystet samfunnet vårt, men situasjonen gir oss også innsikt i hvordan teknologi og samarbeid kan utgjøre en forskjell, sier Markus Glasser ved EOS som listet opp tre viktige leksjoner om 3D-printing i forbindelse med koronakrisen.

Publisert av: 

Cellink inngår partnerskap med Lonza

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink har inngått partnerskap med det opprinnelig sveitsiske helseforetaket Lonza for å drive frem utviklingen av bioprinting av cellekulturer.

Publisert av: 

HP introduserer polypropenmateriale

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

Publisert av: 

Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: