Snart kan du spise 3D-printet fisk til middag

I desember demonstrerte selskapet en rekke ulike retter med deres laboratoriedyrkede fisk. Foto via BlueNalu

Magasinet San Diego Union-Tribune skrev nylig om Foodtech-selskapet BlueNalu i San Diego, USA, og har lyktes med 3D-printet laboratoriedyrket fisk. Noe som kan være på markedet i løpet av to år.

Vil løfte etikk og miljø
Oppstartsselskapet BlueNalu tilbød i desember en storslått middag med en annerledes ingrediens, laboratoriedyrket fisk. Det var alt fra fisketaco til poke bowls på bordet. I følge selskapet er grunnen til arbeidet de har lagt ned delvis å ta hensyn til de etiske og miljømessige spørsmålene ved å spise fisk, men også for å fylle et behov som finnes i markedet.

Bygges opp med stamceller
Ved å bruke en vevsprøve fra en bedøvd, levende fisk, har man deretter vært i stand til å isolere stamceller og behandlet disse i prøver med enzymer. Cellene har deretter vokst til en næringsløsning og deretter blandet med 3D-printbart bio-blekk.

Den ferdige laboratoriedyrkede fisken består, som ekte fisk, av muskler og fett. Imidlertid har du ikke ben og fiskeskjell.

Man kan tilberede fisken på forskjellige måter. Foto via BlueNalu

Kan tilberedes på forskjellige måter
Det som gjør disse fiskene unike i forhold til produkter fra andre selskaper som jobber med lignende løsninger, er at fiskene deres kan kokes på forskjellige måter uten å gå i stykker. Selskapet planlegger å gi ut de første produktene i løpet av to år.

Slik ser prosessen ut:

Slik går prosessen. Foto via BlueNalu

 

Tags: , , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: