3D-printer miljøvennlig kajakk på båtmesse

Det Värmland-baserte selskapet Melker fra Sverige vil på Båtmessen i Gøteborg 3D-printe en kajakk lagd av kaffesekker. Det skjer på messens femte dag, 5. februar.

På Båtmessen i Gøteborgs femte dag, som har tema bærekraft, vil besøkende kunne se Melker of Sweden 3D-printe en kajakk av kaffesekker på standen deres.

– Kajakkene og padlebrettene våre er printet ved hjelp av en enorm 3D-printer. Vi bruker ofte biobasert fiber som lin og sagflis, men vi bruker også gamle kaffesekker som byggemateriale. Bærekraft betyr alt i organisasjonen vår, og vi streber etter å kunne jobbe 100 prosent biobasert og sirkulært, sier Pelle Stafshede, grunnlegger av Melker of Sweden.

Sendes over hele verden
Hvert år selger selskapet rundt 400 kajakker og padlebrett.

– Vi ønsker selvfølgelig å inspirere til en mer bærekraftig måte å produsere denne typen produkter. Vi kan ikke fortsette å sende materialer over hele verden når vi har fullt brukbare materialer her hjemme. I fremtidige utvidelser vil vi jobbe med materialer som er tilgjengelige lokalt. Om det blir kokosnøtter eller bambus, får vi se, men det er en spennende reise som vi ser frem til, sier Stafshede.

Åtte timer å printe ut
For øyeblikket tar en kajakk omtrent åtte timer å printe ut med en 3D-printer. Stafshede mener imidlertid at printtiden vil avta fremover.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: