3D-printer miljøvennlig kajakk på båtmesse

Det Värmland-baserte selskapet Melker fra Sverige vil på Båtmessen i Gøteborg 3D-printe en kajakk lagd av kaffesekker. Det skjer på messens femte dag, 5. februar.

På Båtmessen i Gøteborgs femte dag, som har tema bærekraft, vil besøkende kunne se Melker of Sweden 3D-printe en kajakk av kaffesekker på standen deres.

– Kajakkene og padlebrettene våre er printet ved hjelp av en enorm 3D-printer. Vi bruker ofte biobasert fiber som lin og sagflis, men vi bruker også gamle kaffesekker som byggemateriale. Bærekraft betyr alt i organisasjonen vår, og vi streber etter å kunne jobbe 100 prosent biobasert og sirkulært, sier Pelle Stafshede, grunnlegger av Melker of Sweden.

Sendes over hele verden
Hvert år selger selskapet rundt 400 kajakker og padlebrett.

– Vi ønsker selvfølgelig å inspirere til en mer bærekraftig måte å produsere denne typen produkter. Vi kan ikke fortsette å sende materialer over hele verden når vi har fullt brukbare materialer her hjemme. I fremtidige utvidelser vil vi jobbe med materialer som er tilgjengelige lokalt. Om det blir kokosnøtter eller bambus, får vi se, men det er en spennende reise som vi ser frem til, sier Stafshede.

Åtte timer å printe ut
For øyeblikket tar en kajakk omtrent åtte timer å printe ut med en 3D-printer. Stafshede mener imidlertid at printtiden vil avta fremover.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: