3D-printer miljøvennlig kajakk på båtmesse

Det Värmland-baserte selskapet Melker fra Sverige vil på Båtmessen i Gøteborg 3D-printe en kajakk lagd av kaffesekker. Det skjer på messens femte dag, 5. februar.

På Båtmessen i Gøteborgs femte dag, som har tema bærekraft, vil besøkende kunne se Melker of Sweden 3D-printe en kajakk av kaffesekker på standen deres.

– Kajakkene og padlebrettene våre er printet ved hjelp av en enorm 3D-printer. Vi bruker ofte biobasert fiber som lin og sagflis, men vi bruker også gamle kaffesekker som byggemateriale. Bærekraft betyr alt i organisasjonen vår, og vi streber etter å kunne jobbe 100 prosent biobasert og sirkulært, sier Pelle Stafshede, grunnlegger av Melker of Sweden.

Sendes over hele verden
Hvert år selger selskapet rundt 400 kajakker og padlebrett.

– Vi ønsker selvfølgelig å inspirere til en mer bærekraftig måte å produsere denne typen produkter. Vi kan ikke fortsette å sende materialer over hele verden når vi har fullt brukbare materialer her hjemme. I fremtidige utvidelser vil vi jobbe med materialer som er tilgjengelige lokalt. Om det blir kokosnøtter eller bambus, får vi se, men det er en spennende reise som vi ser frem til, sier Stafshede.

Åtte timer å printe ut
For øyeblikket tar en kajakk omtrent åtte timer å printe ut med en 3D-printer. Stafshede mener imidlertid at printtiden vil avta fremover.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printet vev direkte i pasienten

Et amerikansk forskerteam har utviklet en teknikk for 3D-printing av vev direkte inn i pasienten. I følge forskerne skal denne teknologien kunne redusere infeksjoner i forbindelse med kirurgi.

Publisert av: 

Programvare oppgraderes til 2.0

Økt produktivitet for blant annet konstruktører, sykehus, ortopeder og produksjonsteknikere. Det skal Wematters nye programvare for deres 3D-printer “Gravity” bidra til.

Publisert av: 

EOS: Tre ting vi lærte av koronakrisen

Den rådende korona-pandemien har rystet samfunnet vårt, men situasjonen gir oss også innsikt i hvordan teknologi og samarbeid kan utgjøre en forskjell, sier Markus Glasser ved EOS som listet opp tre viktige leksjoner om 3D-printing i forbindelse med koronakrisen.

Publisert av: 

Cellink inngår partnerskap med Lonza

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink har inngått partnerskap med det opprinnelig sveitsiske helseforetaket Lonza for å drive frem utviklingen av bioprinting av cellekulturer.

Publisert av: 

HP introduserer polypropenmateriale

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

Publisert av: 

Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: