3D-printer miljøvennlig kajakk på båtmesse

Det Värmland-baserte selskapet Melker fra Sverige vil på Båtmessen i Gøteborg 3D-printe en kajakk lagd av kaffesekker. Det skjer på messens femte dag, 5. februar.

På Båtmessen i Gøteborgs femte dag, som har tema bærekraft, vil besøkende kunne se Melker of Sweden 3D-printe en kajakk av kaffesekker på standen deres.

– Kajakkene og padlebrettene våre er printet ved hjelp av en enorm 3D-printer. Vi bruker ofte biobasert fiber som lin og sagflis, men vi bruker også gamle kaffesekker som byggemateriale. Bærekraft betyr alt i organisasjonen vår, og vi streber etter å kunne jobbe 100 prosent biobasert og sirkulært, sier Pelle Stafshede, grunnlegger av Melker of Sweden.

Sendes over hele verden
Hvert år selger selskapet rundt 400 kajakker og padlebrett.

– Vi ønsker selvfølgelig å inspirere til en mer bærekraftig måte å produsere denne typen produkter. Vi kan ikke fortsette å sende materialer over hele verden når vi har fullt brukbare materialer her hjemme. I fremtidige utvidelser vil vi jobbe med materialer som er tilgjengelige lokalt. Om det blir kokosnøtter eller bambus, får vi se, men det er en spennende reise som vi ser frem til, sier Stafshede.

Åtte timer å printe ut
For øyeblikket tar en kajakk omtrent åtte timer å printe ut med en 3D-printer. Stafshede mener imidlertid at printtiden vil avta fremover.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Wohlers Report er ute

Årets utgave av Wohlers report, som tar tempen på additiv tilvirkning globalt og spår fremtiden, er ute nå.

Publisert av: 

Elektrisk 3D-printet motorsykkel

Motorsykkelprodusenten Curtiss har samarbeidet med firmaet Fast Radius om å lage den elektriske motorsykkelen Zeus 8. Curtiss har designet og Fast Radius har produsert delene, delvis via additiv tilvirkning. Sistnevnte firma har måttet tenke gjennom designet og foreslå innovasjoner for å realisere prosjektet.

Publisert av: 

Miko plast med egenutviklet verktøy for å redusere spredningen av koronaviruset

Kollegaene i Miko Plast har diskutert seg i mellom hvordan de kan bidra for å begrense spredningen av koronaviruset. Med dette i tankene har de utviklet et verktøy som de nå tilbyr gratis nedlasting av printfilen til.

Publisert av: 

Dobbelt opp i nytt printersystem

Den tyske maskinverktøyprodusenten DMG Mori utvider sitt utvalg innen additiv produksjon med et helt nytt selective laser melting 3D-printer-system, Lasertec 30 Dual SLM System.

Publisert av: 

3d-printing av ansiktskjermer

Modellverkstedet på Malmø bys byggekontor begynner å 3D-printe ansiktsvisirer på grunn av mangel på verneutstyr i helsevesenet. Så langt har de printet 75 stykker.

Publisert av: 

ARRK lanserer nettjeneste i Norden

Servicebyrået ARRK Europe gjør nå sin nettbaserte tjeneste for SLA- og SLS-deler tilgjengelig i Norden. Dette på grunn av at foretaket har en stadig voksende kundekrets.

Publisert av: 

Ny storskala 3D-betongprinter fra Twente

Twente AM, et nederlandsk oppstartfirma med fokus på arkitektonisk 3D-printing, har avduket sin siste storskala 3D-betongprinter. Det skjedde på en byggemesse i Dubai.

Publisert av: 

Britisk forsvar vurderer 3D-printing av eksplosiver

The Defense Science and Technology Laboratory (DSTL), et utøvende byrå sponset av Forsvarsdepartementet i Storbritannia, har begynt å utvikle 3D-printede eksplosiver. Også i Australia og i USA jobbes det med å produsere slike ting ved hjelp av additiv tilvirkning, bl.a. for å unngå hulrom.

Publisert av: