“Konstant økende interesse fra industrien”

PLM Group har de siste årene sett et økt behov for totale løsninger innen additiv tilvirkning. I fremtiden kan selskapet komme til å investere i større 3D-printere.

Totalleverandøren av 3D-printerløsninger, PLM Group, har de siste to årene innledet samarbeid med aktører som DyeMansion og Ravema. Dette etter at selskapet har sett et økt behov for totale løsninger innen additiv tilvirkning.

Christoffer Wester, forretningsutviklingssjef i PLM Group.

– Med vår bakgrunn i SOLIDWORKS er vi i en unik posisjon hvor vi tilbyr verdensledende designverktøy, programvare, etterbehandlingsutstyr og printere for både produksjon og prototypefremstilling, sier Christoffer Wester i PLM Group.

Når et bredere publikum
Siden 2018 er selskapet en del av Liljedal-konsernet, som de forsterker samarbeidet med Ravema gjennom.

– Med deres lange erfaring innen maskinering og måling når vi et bredere publikum i produksjonsindustrien. Til våren skal vi stille ut på Elmia 3D sammen med Ravema hvor vi integrerer AM med tradisjonell produksjon.

Interesse for kobber
I dag er teknikkene i feltet relativt etablerte, sier Wester. Derfor har PLM valgt å fokusere på materialer og applikasjoner.

– Dette for å maksimere implementeringen av velprøvd teknologi der vi allerede har sett store fordeler. Vi ser en stadig økende interesse fra industrien for funksjonelle materialer som karbonfiber og forskjellige metaller. Som et eksempel lanserte Markforged nylig kobber for sin Metal X-plattform, der vi allerede ser en stor interesse fra produksjonsindustrien, verktøyproduksjon og elektronikkbransjen.

Større 3d-printere
Selskapet får stadig flere forespørsler om større 3d-printere.

– Det er noe vi undersøker. Det er derfor satt i gang diskusjoner med en produsent for å imøtekomme det behovet.

Et annet område er behovet for kvalifiserte serviceteknikere.

– For å imøtekomme fremtidens behov har vi derfor satt i gang diskusjoner og samarbeid med programmer med fokus på additiv tilvirkning rundt om i Skandinavia.

I Norge holder PLM Group til i Lillestrøm.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: