"Konstant økende interesse fra industrien"

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 28 februar 2020

PLM Group har de siste årene sett et økt behov for totale løsninger innen additiv tilvirkning. I fremtiden kan selskapet komme til å investere i større 3D-printere.

Totalleverandøren av 3D-printerløsninger, PLM Group, har de siste to årene innledet samarbeid med aktører som DyeMansion og Ravema. Dette etter at selskapet har sett et økt behov for totale løsninger innen additiv tilvirkning.

Christoffer Wester, forretningsutviklingssjef i PLM Group.

– Med vår bakgrunn i SOLIDWORKS er vi i en unik posisjon hvor vi tilbyr verdensledende designverktøy, programvare, etterbehandlingsutstyr og printere for både produksjon og prototypefremstilling, sier Christoffer Wester i PLM Group.

Når et bredere publikum
Siden 2018 er selskapet en del av Liljedal-konsernet, som de forsterker samarbeidet med Ravema gjennom.

– Med deres lange erfaring innen maskinering og måling når vi et bredere publikum i produksjonsindustrien. Til våren skal vi stille ut på Elmia 3D sammen med Ravema hvor vi integrerer AM med tradisjonell produksjon.

Interesse for kobber
I dag er teknikkene i feltet relativt etablerte, sier Wester. Derfor har PLM valgt å fokusere på materialer og applikasjoner.

– Dette for å maksimere implementeringen av velprøvd teknologi der vi allerede har sett store fordeler. Vi ser en stadig økende interesse fra industrien for funksjonelle materialer som karbonfiber og forskjellige metaller. Som et eksempel lanserte Markforged nylig kobber for sin Metal X-plattform, der vi allerede ser en stor interesse fra produksjonsindustrien, verktøyproduksjon og elektronikkbransjen.

Større 3d-printere
Selskapet får stadig flere forespørsler om større 3d-printere.

– Det er noe vi undersøker. Det er derfor satt i gang diskusjoner med en produsent for å imøtekomme det behovet.

Et annet område er behovet for kvalifiserte serviceteknikere.

– For å imøtekomme fremtidens behov har vi derfor satt i gang diskusjoner og samarbeid med programmer med fokus på additiv tilvirkning rundt om i Skandinavia.

I Norge holder PLM Group til i Lillestrøm.

 

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683