“Konstant økende interesse fra industrien”

PLM Group har de siste årene sett et økt behov for totale løsninger innen additiv tilvirkning. I fremtiden kan selskapet komme til å investere i større 3D-printere.

Totalleverandøren av 3D-printerløsninger, PLM Group, har de siste to årene innledet samarbeid med aktører som DyeMansion og Ravema. Dette etter at selskapet har sett et økt behov for totale løsninger innen additiv tilvirkning.

Christoffer Wester, forretningsutviklingssjef i PLM Group.

– Med vår bakgrunn i SOLIDWORKS er vi i en unik posisjon hvor vi tilbyr verdensledende designverktøy, programvare, etterbehandlingsutstyr og printere for både produksjon og prototypefremstilling, sier Christoffer Wester i PLM Group.

Når et bredere publikum
Siden 2018 er selskapet en del av Liljedal-konsernet, som de forsterker samarbeidet med Ravema gjennom.

– Med deres lange erfaring innen maskinering og måling når vi et bredere publikum i produksjonsindustrien. Til våren skal vi stille ut på Elmia 3D sammen med Ravema hvor vi integrerer AM med tradisjonell produksjon.

Interesse for kobber
I dag er teknikkene i feltet relativt etablerte, sier Wester. Derfor har PLM valgt å fokusere på materialer og applikasjoner.

– Dette for å maksimere implementeringen av velprøvd teknologi der vi allerede har sett store fordeler. Vi ser en stadig økende interesse fra industrien for funksjonelle materialer som karbonfiber og forskjellige metaller. Som et eksempel lanserte Markforged nylig kobber for sin Metal X-plattform, der vi allerede ser en stor interesse fra produksjonsindustrien, verktøyproduksjon og elektronikkbransjen.

Større 3d-printere
Selskapet får stadig flere forespørsler om større 3d-printere.

– Det er noe vi undersøker. Det er derfor satt i gang diskusjoner med en produsent for å imøtekomme det behovet.

Et annet område er behovet for kvalifiserte serviceteknikere.

– For å imøtekomme fremtidens behov har vi derfor satt i gang diskusjoner og samarbeid med programmer med fokus på additiv tilvirkning rundt om i Skandinavia.

I Norge holder PLM Group til i Lillestrøm.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Copycat produserer smittevernutstyr

Det pågår for tiden en storstilt dugnad blant 3D-printerkyndige i Norge om å produsere ansiktsvisirer som skal beskytte mot koronavirus. Nå har kopi- og printbyråkjeden Copycat kommet på banen og opprettet produksjonslinje for slike beskyttelsesvisirer ved selskapets nye produksjonssenter på Billingstad.

Publisert av: 

Wohlers Report er ute

Årets utgave av Wohlers report, som tar tempen på additiv tilvirkning globalt og spår fremtiden, er ute nå.

Publisert av: 

Elektrisk 3D-printet motorsykkel

Motorsykkelprodusenten Curtiss har samarbeidet med firmaet Fast Radius om å lage den elektriske motorsykkelen Zeus 8. Curtiss har designet og Fast Radius har produsert delene, delvis via additiv tilvirkning. Sistnevnte firma har måttet tenke gjennom designet og foreslå innovasjoner for å realisere prosjektet.

Publisert av: 

Dugnad med norske 3D-print aktører

Facebook-gruppen “3d-printere for assistanse til helsevesenet under Covid-19” er opprettet av en håndfull frivillige som har satt i gang en skikkelig dugnad som skal støtte helseforetak i hele Norge. Døgnet rundt printes det hundrevis av komponenter som blant annet blir til ansiktsskjermer for beskyttelse mot koronasmitte. I skrivende stund er det 1681 medlemmer i gruppen som ble opprettet for to uker siden.

Publisert av: 

Miko plast med egenutviklet verktøy for å redusere spredningen av koronaviruset

Kollegaene i Miko Plast har diskutert seg i mellom hvordan de kan bidra for å begrense spredningen av koronaviruset. Med dette i tankene har de utviklet et verktøy som de nå tilbyr gratis nedlasting av printfilen til.

Publisert av: 

Dobbelt opp i nytt printersystem

Den tyske maskinverktøyprodusenten DMG Mori utvider sitt utvalg innen additiv produksjon med et helt nytt selective laser melting 3D-printer-system, Lasertec 30 Dual SLM System.

Publisert av: 

3d-printing av ansiktskjermer

Modellverkstedet på Malmø bys byggekontor begynner å 3D-printe ansiktsvisirer på grunn av mangel på verneutstyr i helsevesenet. Så langt har de printet 75 stykker.

Publisert av: 

ARRK lanserer nettjeneste i Norden

Servicebyrået ARRK Europe gjør nå sin nettbaserte tjeneste for SLA- og SLS-deler tilgjengelig i Norden. Dette på grunn av at foretaket har en stadig voksende kundekrets.

Publisert av: