“Konstant økende interesse fra industrien”

PLM Group har de siste årene sett et økt behov for totale løsninger innen additiv tilvirkning. I fremtiden kan selskapet komme til å investere i større 3D-printere.

Totalleverandøren av 3D-printerløsninger, PLM Group, har de siste to årene innledet samarbeid med aktører som DyeMansion og Ravema. Dette etter at selskapet har sett et økt behov for totale løsninger innen additiv tilvirkning.

Christoffer Wester, forretningsutviklingssjef i PLM Group.

– Med vår bakgrunn i SOLIDWORKS er vi i en unik posisjon hvor vi tilbyr verdensledende designverktøy, programvare, etterbehandlingsutstyr og printere for både produksjon og prototypefremstilling, sier Christoffer Wester i PLM Group.

Når et bredere publikum
Siden 2018 er selskapet en del av Liljedal-konsernet, som de forsterker samarbeidet med Ravema gjennom.

– Med deres lange erfaring innen maskinering og måling når vi et bredere publikum i produksjonsindustrien. Til våren skal vi stille ut på Elmia 3D sammen med Ravema hvor vi integrerer AM med tradisjonell produksjon.

Interesse for kobber
I dag er teknikkene i feltet relativt etablerte, sier Wester. Derfor har PLM valgt å fokusere på materialer og applikasjoner.

– Dette for å maksimere implementeringen av velprøvd teknologi der vi allerede har sett store fordeler. Vi ser en stadig økende interesse fra industrien for funksjonelle materialer som karbonfiber og forskjellige metaller. Som et eksempel lanserte Markforged nylig kobber for sin Metal X-plattform, der vi allerede ser en stor interesse fra produksjonsindustrien, verktøyproduksjon og elektronikkbransjen.

Større 3d-printere
Selskapet får stadig flere forespørsler om større 3d-printere.

– Det er noe vi undersøker. Det er derfor satt i gang diskusjoner med en produsent for å imøtekomme det behovet.

Et annet område er behovet for kvalifiserte serviceteknikere.

– For å imøtekomme fremtidens behov har vi derfor satt i gang diskusjoner og samarbeid med programmer med fokus på additiv tilvirkning rundt om i Skandinavia.

I Norge holder PLM Group til i Lillestrøm.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: