Ny rapport viser positive prosenter

Foto: Istockphoto.com

En ny rapport fra analyseselskapet Dimension research viser en lys fremtid for additiv tilvirkningsindustri. Blant annet har printing av jigs, verktøy, fiksturer og reservedeler økt siden 2017.

På vegne av Jabil, produsent av leverandørløsninger, har analyseselskapet Dimensional research produsert rapporten “Current state of additive materials and 3d-printing“, om den additive tilvirkningsbransjen. Resultatet er basert på svar fra 308 personer som er beslutningstakere om tilsetningsindustri i produserte selskaper, mest fra USA og Canada.

Bruksområdene øker
De siste årene har bruken av teknologien økt, viser studien. Antallet selskaper som skriver ut prototyper har gått ned de siste to årene, mens  produksjonsdeler, jigs, verktøy, inventar og reservedeler øker i produksjonen.

Blant de spurte mener 96 prosent at teknologien vil vokse de kommende årene, spesielt beslutningstakere hos større selskaper. Dette gjelder selv om teknologien vil påvirke hvordan hele produksjonsindustrien tenker og fungerer. En stor del av prosentandelen mener at denne endringen allerede har skjedd.

Hindringer på veien
Men til tross for at undersøkelsen viser lyse tall for fremtiden for teknologien, adresserer den også hindringene som finnes for selskaper langs veien. Når det gjelder materialer, opplever 56 prosent problemer med enten materialkostnader eller tilgjengeligheten av plast og metall for 3D-printing.

Én gruppe, 46 prosent, som opplever mye frustrasjon over mangelen på materialer, er designere av gjenstander for medisinsk bruk. På den annen side setter de pris på friheten til design som teknologien tilbyr. For designere som jobber i bilindustrien, mener 71 prosent at teknologien har bidratt til økt kreativitet.

Andre problemer er ukvalifisert personell og problemer i prosjekteringsfasen eller i etterbehandlingen.

Flere ønsker å investere i metall
I dag jobber selskapene hovedsakelig med plast/polymerer, kompositt og metall. 63 prosent ønsker imidlertid å investere mer i metall, 51 prosent på kompositt og 49 prosent på plast. Listen inkluderer også keramikk og glass som alternativer, begge lander på 36 og 30 prosent.

60 prosent føler at selskapene deres i dag ikke har råd til å bruke materialer til 3d-printing i stor skala, og at når materialer blir billigere, vil bruken av teknologien øke.

De viktigste fordelene som respondentene opplevde er personaliserte produkter og at de kan tilby en raskere levering.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Wohlers Report er ute

Årets utgave av Wohlers report, som tar tempen på additiv tilvirkning globalt og spår fremtiden, er ute nå.

Publisert av: 

Elektrisk 3D-printet motorsykkel

Motorsykkelprodusenten Curtiss har samarbeidet med firmaet Fast Radius om å lage den elektriske motorsykkelen Zeus 8. Curtiss har designet og Fast Radius har produsert delene, delvis via additiv tilvirkning. Sistnevnte firma har måttet tenke gjennom designet og foreslå innovasjoner for å realisere prosjektet.

Publisert av: 

Miko plast med egenutviklet verktøy for å redusere spredningen av koronaviruset

Kollegaene i Miko Plast har diskutert seg i mellom hvordan de kan bidra for å begrense spredningen av koronaviruset. Med dette i tankene har de utviklet et verktøy som de nå tilbyr gratis nedlasting av printfilen til.

Publisert av: 

Dobbelt opp i nytt printersystem

Den tyske maskinverktøyprodusenten DMG Mori utvider sitt utvalg innen additiv produksjon med et helt nytt selective laser melting 3D-printer-system, Lasertec 30 Dual SLM System.

Publisert av: 

3d-printing av ansiktskjermer

Modellverkstedet på Malmø bys byggekontor begynner å 3D-printe ansiktsvisirer på grunn av mangel på verneutstyr i helsevesenet. Så langt har de printet 75 stykker.

Publisert av: 

ARRK lanserer nettjeneste i Norden

Servicebyrået ARRK Europe gjør nå sin nettbaserte tjeneste for SLA- og SLS-deler tilgjengelig i Norden. Dette på grunn av at foretaket har en stadig voksende kundekrets.

Publisert av: 

Ny storskala 3D-betongprinter fra Twente

Twente AM, et nederlandsk oppstartfirma med fokus på arkitektonisk 3D-printing, har avduket sin siste storskala 3D-betongprinter. Det skjedde på en byggemesse i Dubai.

Publisert av: 

Britisk forsvar vurderer 3D-printing av eksplosiver

The Defense Science and Technology Laboratory (DSTL), et utøvende byrå sponset av Forsvarsdepartementet i Storbritannia, har begynt å utvikle 3D-printede eksplosiver. Også i Australia og i USA jobbes det med å produsere slike ting ved hjelp av additiv tilvirkning, bl.a. for å unngå hulrom.

Publisert av: