Ny rapport viser positive prosenter

Foto: Istockphoto.com

En ny rapport fra analyseselskapet Dimension research viser en lys fremtid for additiv tilvirkningsindustri. Blant annet har printing av jigs, verktøy, fiksturer og reservedeler økt siden 2017.

På vegne av Jabil, produsent av leverandørløsninger, har analyseselskapet Dimensional research produsert rapporten “Current state of additive materials and 3d-printing“, om den additive tilvirkningsbransjen. Resultatet er basert på svar fra 308 personer som er beslutningstakere om tilsetningsindustri i produserte selskaper, mest fra USA og Canada.

Bruksområdene øker
De siste årene har bruken av teknologien økt, viser studien. Antallet selskaper som skriver ut prototyper har gått ned de siste to årene, mens  produksjonsdeler, jigs, verktøy, inventar og reservedeler øker i produksjonen.

Blant de spurte mener 96 prosent at teknologien vil vokse de kommende årene, spesielt beslutningstakere hos større selskaper. Dette gjelder selv om teknologien vil påvirke hvordan hele produksjonsindustrien tenker og fungerer. En stor del av prosentandelen mener at denne endringen allerede har skjedd.

Hindringer på veien
Men til tross for at undersøkelsen viser lyse tall for fremtiden for teknologien, adresserer den også hindringene som finnes for selskaper langs veien. Når det gjelder materialer, opplever 56 prosent problemer med enten materialkostnader eller tilgjengeligheten av plast og metall for 3D-printing.

Én gruppe, 46 prosent, som opplever mye frustrasjon over mangelen på materialer, er designere av gjenstander for medisinsk bruk. På den annen side setter de pris på friheten til design som teknologien tilbyr. For designere som jobber i bilindustrien, mener 71 prosent at teknologien har bidratt til økt kreativitet.

Andre problemer er ukvalifisert personell og problemer i prosjekteringsfasen eller i etterbehandlingen.

Flere ønsker å investere i metall
I dag jobber selskapene hovedsakelig med plast/polymerer, kompositt og metall. 63 prosent ønsker imidlertid å investere mer i metall, 51 prosent på kompositt og 49 prosent på plast. Listen inkluderer også keramikk og glass som alternativer, begge lander på 36 og 30 prosent.

60 prosent føler at selskapene deres i dag ikke har råd til å bruke materialer til 3d-printing i stor skala, og at når materialer blir billigere, vil bruken av teknologien øke.

De viktigste fordelene som respondentene opplevde er personaliserte produkter og at de kan tilby en raskere levering.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Nytt materiale skal absorbere stråling

AddNorth har sammen med forskere for strålebeskyttelse og selskapet Additive Composite i Uppsala utviklet et nytt filament som kan absorbere nøytronstråling.

Publisert av: 

Coronavirus stopper messe

Etter utbruddet av Corona-viruset i Kina blir Asiamold – den asiatiske messen for verktøy, prosesseringsmaskiner og additiv tilvirkning – nå utsatt.

Publisert av: 

Prodways integrerer 3DExperience

Den franske industrielle 3D-printerleverandøren Prodways Group har kunngjort integrasjon av Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE- plattform, samt anskaffelse av en minoritetsandel i sin nordamerikanske partner, XD Innovation.

Publisert av: 

Jomfrutur med 300 3D-printede deler i motoren

GE Aviation har kunngjort at den amerikanske multinasjonale luftfartsgiganten Boeing har fullført den første flyvningen på sin 777X jet, drevet av to GE9X-motorer. Disse motorene er utstyrt med over 300 3D-printede deler.

Publisert av: 

Sykehuset sikrer kirurgiske inngrep med 3D-print

Skåne universitetssykehus 3D-printer modeller for blant annet å forberede seg på vanskelige operasjoner. -Målet er at vi i fremtiden skal kunne trykke implantater som kan opereres inn i kroppen, sier Einar Heiberg, forsker i klinisk fysiologi ved Skåne universitetssykehus og Lund universitet.

Publisert av: 

Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: