Printede hus skal bidra i kampen mot Coronaviruset

Så langt er 15 slike bygninger sendt til Hubei-provinsen hvor man sier at Corona-viruset brøt ut. Foto via WinSun

Et byggefirma i Kina 3D-printer ut små hus som skal fungere som hvilesteder for helsepersonell som jobber i karantene med Coronaviruset. Totalt dreier det seg om 200 hus.

Det kinesiske byggefirmaet WinSun tar skritt for å støtte sykehusansatte i Kina som jobber pasienter som har blitt smittet med coronaviruset, Covid-19. Totalt vil selskapet 3D-printe rundt 200 bygninger av betong og resirkulert materiale, som deretter blir sendt til stedet der Corona-viruset brøt ut – i Hubei-provinsen i Kina.

Husene må blant annet brukes av helsepersonellet til å hvile i trygge omgivelser. Til dags dato har selskapet levert 15 ferdigstilte hus til Xianning Central Hospital i Hubei.

Smidig løsning
Det tar to timer å skrive ut et hus på ti kvadratmeter, med en høyde på 2,8 meter. En konstruksjon koster rundt 40 000 kroner for selskapet. De viktigste fordelene med konstruksjonen er at de er enkle å flytte rundt på og koble strøm til, ifølge selskapet.

Inne i husene. Foto via WinSun

Fra begynnelsen var disse ment å brukes for turisme som en enkel og mobil boligløsning. Derfor er de designet for å ha plass til to senger, dusj og toalett. Men WinSun innså potensialet i husene som et verktøy som sykehus kunne bruke, ettersom de er perfekte for isolering og lett kan flyttes rundt.

Abonnementstjeneste
For å utstyre husene ytterligere har selskapet valgt å samarbeide med en rekke forskjellige selskaper og grupper som ønsker å støtte initiativet med blant annet elektroniske apparater, vinduer, dører og så videre.

Tanken er at sykehus skal kunne leie husene på abonnementsbasis der kunden kan få dem sendt til en viss region.

Kilde: 3dnatives.com og winsun3d.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: