Printede hus skal bidra i kampen mot Coronaviruset

Så langt er 15 slike bygninger sendt til Hubei-provinsen hvor man sier at Corona-viruset brøt ut. Foto via WinSun

Et byggefirma i Kina 3D-printer ut små hus som skal fungere som hvilesteder for helsepersonell som jobber i karantene med Coronaviruset. Totalt dreier det seg om 200 hus.

Det kinesiske byggefirmaet WinSun tar skritt for å støtte sykehusansatte i Kina som jobber pasienter som har blitt smittet med coronaviruset, Covid-19. Totalt vil selskapet 3D-printe rundt 200 bygninger av betong og resirkulert materiale, som deretter blir sendt til stedet der Corona-viruset brøt ut – i Hubei-provinsen i Kina.

Husene må blant annet brukes av helsepersonellet til å hvile i trygge omgivelser. Til dags dato har selskapet levert 15 ferdigstilte hus til Xianning Central Hospital i Hubei.

Smidig løsning
Det tar to timer å skrive ut et hus på ti kvadratmeter, med en høyde på 2,8 meter. En konstruksjon koster rundt 40 000 kroner for selskapet. De viktigste fordelene med konstruksjonen er at de er enkle å flytte rundt på og koble strøm til, ifølge selskapet.

Inne i husene. Foto via WinSun

Fra begynnelsen var disse ment å brukes for turisme som en enkel og mobil boligløsning. Derfor er de designet for å ha plass til to senger, dusj og toalett. Men WinSun innså potensialet i husene som et verktøy som sykehus kunne bruke, ettersom de er perfekte for isolering og lett kan flyttes rundt.

Abonnementstjeneste
For å utstyre husene ytterligere har selskapet valgt å samarbeide med en rekke forskjellige selskaper og grupper som ønsker å støtte initiativet med blant annet elektroniske apparater, vinduer, dører og så videre.

Tanken er at sykehus skal kunne leie husene på abonnementsbasis der kunden kan få dem sendt til en viss region.

Kilde: 3dnatives.com og winsun3d.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Copycat produserer smittevernutstyr

Det pågår for tiden en storstilt dugnad blant 3D-printerkyndige i Norge om å produsere ansiktsvisirer som skal beskytte mot koronavirus. Nå har kopi- og printbyråkjeden Copycat kommet på banen og opprettet produksjonslinje for slike beskyttelsesvisirer ved selskapets nye produksjonssenter på Billingstad.

Publisert av: 

Wohlers Report er ute

Årets utgave av Wohlers report, som tar tempen på additiv tilvirkning globalt og spår fremtiden, er ute nå.

Publisert av: 

Elektrisk 3D-printet motorsykkel

Motorsykkelprodusenten Curtiss har samarbeidet med firmaet Fast Radius om å lage den elektriske motorsykkelen Zeus 8. Curtiss har designet og Fast Radius har produsert delene, delvis via additiv tilvirkning. Sistnevnte firma har måttet tenke gjennom designet og foreslå innovasjoner for å realisere prosjektet.

Publisert av: 

Dugnad med norske 3D-print aktører

Facebook-gruppen “3d-printere for assistanse til helsevesenet under Covid-19” er opprettet av en håndfull frivillige som har satt i gang en skikkelig dugnad som skal støtte helseforetak i hele Norge. Døgnet rundt printes det hundrevis av komponenter som blant annet blir til ansiktsskjermer for beskyttelse mot koronasmitte. I skrivende stund er det 1681 medlemmer i gruppen som ble opprettet for to uker siden.

Publisert av: 

Miko plast med egenutviklet verktøy for å redusere spredningen av koronaviruset

Kollegaene i Miko Plast har diskutert seg i mellom hvordan de kan bidra for å begrense spredningen av koronaviruset. Med dette i tankene har de utviklet et verktøy som de nå tilbyr gratis nedlasting av printfilen til.

Publisert av: 

Dobbelt opp i nytt printersystem

Den tyske maskinverktøyprodusenten DMG Mori utvider sitt utvalg innen additiv produksjon med et helt nytt selective laser melting 3D-printer-system, Lasertec 30 Dual SLM System.

Publisert av: 

3d-printing av ansiktskjermer

Modellverkstedet på Malmø bys byggekontor begynner å 3D-printe ansiktsvisirer på grunn av mangel på verneutstyr i helsevesenet. Så langt har de printet 75 stykker.

Publisert av: 

ARRK lanserer nettjeneste i Norden

Servicebyrået ARRK Europe gjør nå sin nettbaserte tjeneste for SLA- og SLS-deler tilgjengelig i Norden. Dette på grunn av at foretaket har en stadig voksende kundekrets.

Publisert av: