Printede hus skal bidra i kampen mot Coronaviruset

Så langt er 15 slike bygninger sendt til Hubei-provinsen hvor man sier at Corona-viruset brøt ut. Foto via WinSun

Et byggefirma i Kina 3D-printer ut små hus som skal fungere som hvilesteder for helsepersonell som jobber i karantene med Coronaviruset. Totalt dreier det seg om 200 hus.

Det kinesiske byggefirmaet WinSun tar skritt for å støtte sykehusansatte i Kina som jobber pasienter som har blitt smittet med coronaviruset, Covid-19. Totalt vil selskapet 3D-printe rundt 200 bygninger av betong og resirkulert materiale, som deretter blir sendt til stedet der Corona-viruset brøt ut – i Hubei-provinsen i Kina.

Husene må blant annet brukes av helsepersonellet til å hvile i trygge omgivelser. Til dags dato har selskapet levert 15 ferdigstilte hus til Xianning Central Hospital i Hubei.

Smidig løsning
Det tar to timer å skrive ut et hus på ti kvadratmeter, med en høyde på 2,8 meter. En konstruksjon koster rundt 40 000 kroner for selskapet. De viktigste fordelene med konstruksjonen er at de er enkle å flytte rundt på og koble strøm til, ifølge selskapet.

Inne i husene. Foto via WinSun

Fra begynnelsen var disse ment å brukes for turisme som en enkel og mobil boligløsning. Derfor er de designet for å ha plass til to senger, dusj og toalett. Men WinSun innså potensialet i husene som et verktøy som sykehus kunne bruke, ettersom de er perfekte for isolering og lett kan flyttes rundt.

Abonnementstjeneste
For å utstyre husene ytterligere har selskapet valgt å samarbeide med en rekke forskjellige selskaper og grupper som ønsker å støtte initiativet med blant annet elektroniske apparater, vinduer, dører og så videre.

Tanken er at sykehus skal kunne leie husene på abonnementsbasis der kunden kan få dem sendt til en viss region.

Kilde: 3dnatives.com og winsun3d.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: