Rent kobbermateriale fra Markforged

Tradisjonelt lagd kobberkomponent til venstre og en 3D-printet komponent til høyre. Foto via Markforged

Markforged slipper et nytt rent kobbermateriale til sin 3D-printer Metal X. I følge produsenten vil 3D-utskrift i kobber redusere ledetidene på applikasjoner for kunder.

Metal X. Foto via Markforged

Kobber kan anvendes på en rekke ulike bruksområder, skriver Markforged. For eksempel kretser, elektriske ledninger og arkitektur. Det er også veldig anvendelig i romfartsindustrien, der en kobberbasert legering i dag brukes for å printe forbrenningskammer til rakettmotoren.

Redusert ledetid med tolv
En annen bransje som vil dra nytte av materialet er bilindustrien. Sammen med en av kundene har Markforged testet fordelene med å printe i kobber. I følge Markforged skal de ha lyktes med å redusere produksjonstiden ganger tolv og kostnadene ganger seks.

I Norge er PLM Group blant forhandlerne av Markforged Metal X

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: