Rent kobbermateriale fra Markforged

Tradisjonelt lagd kobberkomponent til venstre og en 3D-printet komponent til høyre. Foto via Markforged

Markforged slipper et nytt rent kobbermateriale til sin 3D-printer Metal X. I følge produsenten vil 3D-utskrift i kobber redusere ledetidene på applikasjoner for kunder.

Metal X. Foto via Markforged

Kobber kan anvendes på en rekke ulike bruksområder, skriver Markforged. For eksempel kretser, elektriske ledninger og arkitektur. Det er også veldig anvendelig i romfartsindustrien, der en kobberbasert legering i dag brukes for å printe forbrenningskammer til rakettmotoren.

Redusert ledetid med tolv
En annen bransje som vil dra nytte av materialet er bilindustrien. Sammen med en av kundene har Markforged testet fordelene med å printe i kobber. I følge Markforged skal de ha lyktes med å redusere produksjonstiden ganger tolv og kostnadene ganger seks.

I Norge er PLM Group blant forhandlerne av Markforged Metal X

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: