3D-printede respirasjonsventiler redder koronarammedes liv

Sykehuset klarte å redde minst ti pasienter takket være de 3D-printede ventilene. Foto via Isinnova

Et italiensk oppstartsfirma redder liv ved å 3D-printe pusteventiler til et sykehus. Nå ønsker flere selskaper å hjelpe.

Mange leverandører av medisinsk utstyr kan ikke produsere nye produkter raskt nok etter hvert som koronaviruset sprer seg over hele verden. Som en følge av dette oppstod nylig en kritisk situasjon ved et italiensk sykehus i Chiari, i Brescia-regionen i Nord-Italia, der alle pusteventilene til respiratorene var brukt.

Krisen var et faktum da luftveisventilene er avgjørende for å holde liv i pasientene. Desperate etter en løsning fikk de til slutt hjelp fra et italiensk oppstartsfirma innen 3D-printing.

Seks timer senere
Christian Fracassi, administrerende direktør og grunnlegger av det franske oppstartsselskapet Isinnova, kom på at de kunne produsere ventiler ved hjelp av en 3D-printer. Og bare seks timer senere hadde han produsert en prototype av ventilen som kunne testes på en pasient på sykehuset.

Etter at det viste seg at ventilen fungerte, kunne selskapet printe ut et antall ventiler med en 3D-printer på plass på sykehuset.

3d-printede pusteventiler. Foto via Christian Fracassi

Flere selskaper ønsker å hjelpe
Deretter har enda flere ventiler blitt printet av et annet lokalt selskap, Lonati Spa, i større opplag med polymer laserpulver-bed fusion-teknologi. Flere foretag innen additiv tilvirkning har også kunngjort at de ønsker å bidra til å printe deler for å støtte sykehus.

Kilde: 3dprintingmedia.network

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printet vev direkte i pasienten

Et amerikansk forskerteam har utviklet en teknikk for 3D-printing av vev direkte inn i pasienten. I følge forskerne skal denne teknologien kunne redusere infeksjoner i forbindelse med kirurgi.

Publisert av: 

Programvare oppgraderes til 2.0

Økt produktivitet for blant annet konstruktører, sykehus, ortopeder og produksjonsteknikere. Det skal Wematters nye programvare for deres 3D-printer “Gravity” bidra til.

Publisert av: 

EOS: Tre ting vi lærte av koronakrisen

Den rådende korona-pandemien har rystet samfunnet vårt, men situasjonen gir oss også innsikt i hvordan teknologi og samarbeid kan utgjøre en forskjell, sier Markus Glasser ved EOS som listet opp tre viktige leksjoner om 3D-printing i forbindelse med koronakrisen.

Publisert av: 

Cellink inngår partnerskap med Lonza

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink har inngått partnerskap med det opprinnelig sveitsiske helseforetaket Lonza for å drive frem utviklingen av bioprinting av cellekulturer.

Publisert av: 

HP introduserer polypropenmateriale

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

Publisert av: 

Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: