3D-printede respirasjonsventiler redder koronarammedes liv

Sykehuset klarte å redde minst ti pasienter takket være de 3D-printede ventilene. Foto via Isinnova

Et italiensk oppstartsfirma redder liv ved å 3D-printe pusteventiler til et sykehus. Nå ønsker flere selskaper å hjelpe.

Mange leverandører av medisinsk utstyr kan ikke produsere nye produkter raskt nok etter hvert som koronaviruset sprer seg over hele verden. Som en følge av dette oppstod nylig en kritisk situasjon ved et italiensk sykehus i Chiari, i Brescia-regionen i Nord-Italia, der alle pusteventilene til respiratorene var brukt.

Krisen var et faktum da luftveisventilene er avgjørende for å holde liv i pasientene. Desperate etter en løsning fikk de til slutt hjelp fra et italiensk oppstartsfirma innen 3D-printing.

Seks timer senere
Christian Fracassi, administrerende direktør og grunnlegger av det franske oppstartsselskapet Isinnova, kom på at de kunne produsere ventiler ved hjelp av en 3D-printer. Og bare seks timer senere hadde han produsert en prototype av ventilen som kunne testes på en pasient på sykehuset.

Etter at det viste seg at ventilen fungerte, kunne selskapet printe ut et antall ventiler med en 3D-printer på plass på sykehuset.

3d-printede pusteventiler. Foto via Christian Fracassi

Flere selskaper ønsker å hjelpe
Deretter har enda flere ventiler blitt printet av et annet lokalt selskap, Lonati Spa, i større opplag med polymer laserpulver-bed fusion-teknologi. Flere foretag innen additiv tilvirkning har også kunngjort at de ønsker å bidra til å printe deler for å støtte sykehus.

Kilde: 3dprintingmedia.network

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Copycat produserer smittevernutstyr

Det pågår for tiden en storstilt dugnad blant 3D-printerkyndige i Norge om å produsere ansiktsvisirer som skal beskytte mot koronavirus. Nå har kopi- og printbyråkjeden Copycat kommet på banen og opprettet produksjonslinje for slike beskyttelsesvisirer ved selskapets nye produksjonssenter på Billingstad.

Publisert av: 

Wohlers Report er ute

Årets utgave av Wohlers report, som tar tempen på additiv tilvirkning globalt og spår fremtiden, er ute nå.

Publisert av: 

Elektrisk 3D-printet motorsykkel

Motorsykkelprodusenten Curtiss har samarbeidet med firmaet Fast Radius om å lage den elektriske motorsykkelen Zeus 8. Curtiss har designet og Fast Radius har produsert delene, delvis via additiv tilvirkning. Sistnevnte firma har måttet tenke gjennom designet og foreslå innovasjoner for å realisere prosjektet.

Publisert av: 

Dugnad med norske 3D-print aktører

Facebook-gruppen “3d-printere for assistanse til helsevesenet under Covid-19” er opprettet av en håndfull frivillige som har satt i gang en skikkelig dugnad som skal støtte helseforetak i hele Norge. Døgnet rundt printes det hundrevis av komponenter som blant annet blir til ansiktsskjermer for beskyttelse mot koronasmitte. I skrivende stund er det 1681 medlemmer i gruppen som ble opprettet for to uker siden.

Publisert av: 

Miko plast med egenutviklet verktøy for å redusere spredningen av koronaviruset

Kollegaene i Miko Plast har diskutert seg i mellom hvordan de kan bidra for å begrense spredningen av koronaviruset. Med dette i tankene har de utviklet et verktøy som de nå tilbyr gratis nedlasting av printfilen til.

Publisert av: 

Dobbelt opp i nytt printersystem

Den tyske maskinverktøyprodusenten DMG Mori utvider sitt utvalg innen additiv produksjon med et helt nytt selective laser melting 3D-printer-system, Lasertec 30 Dual SLM System.

Publisert av: 

3d-printing av ansiktskjermer

Modellverkstedet på Malmø bys byggekontor begynner å 3D-printe ansiktsvisirer på grunn av mangel på verneutstyr i helsevesenet. Så langt har de printet 75 stykker.

Publisert av: 

ARRK lanserer nettjeneste i Norden

Servicebyrået ARRK Europe gjør nå sin nettbaserte tjeneste for SLA- og SLS-deler tilgjengelig i Norden. Dette på grunn av at foretaket har en stadig voksende kundekrets.

Publisert av: