3D-printede respirasjonsventiler redder koronarammedes liv

Sykehuset klarte å redde minst ti pasienter takket være de 3D-printede ventilene. Foto via Isinnova

Et italiensk oppstartsfirma redder liv ved å 3D-printe pusteventiler til et sykehus. Nå ønsker flere selskaper å hjelpe.

Mange leverandører av medisinsk utstyr kan ikke produsere nye produkter raskt nok etter hvert som koronaviruset sprer seg over hele verden. Som en følge av dette oppstod nylig en kritisk situasjon ved et italiensk sykehus i Chiari, i Brescia-regionen i Nord-Italia, der alle pusteventilene til respiratorene var brukt.

Krisen var et faktum da luftveisventilene er avgjørende for å holde liv i pasientene. Desperate etter en løsning fikk de til slutt hjelp fra et italiensk oppstartsfirma innen 3D-printing.

Seks timer senere
Christian Fracassi, administrerende direktør og grunnlegger av det franske oppstartsselskapet Isinnova, kom på at de kunne produsere ventiler ved hjelp av en 3D-printer. Og bare seks timer senere hadde han produsert en prototype av ventilen som kunne testes på en pasient på sykehuset.

Etter at det viste seg at ventilen fungerte, kunne selskapet printe ut et antall ventiler med en 3D-printer på plass på sykehuset.

3d-printede pusteventiler. Foto via Christian Fracassi

Flere selskaper ønsker å hjelpe
Deretter har enda flere ventiler blitt printet av et annet lokalt selskap, Lonati Spa, i større opplag med polymer laserpulver-bed fusion-teknologi. Flere foretag innen additiv tilvirkning har også kunngjort at de ønsker å bidra til å printe deler for å støtte sykehus.

Kilde: 3dprintingmedia.network

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: