3D-printede respirasjonsventiler redder koronarammedes liv

Sykehuset klarte å redde minst ti pasienter takket være de 3D-printede ventilene. Foto via Isinnova

Et italiensk oppstartsfirma redder liv ved å 3D-printe pusteventiler til et sykehus. Nå ønsker flere selskaper å hjelpe.

Mange leverandører av medisinsk utstyr kan ikke produsere nye produkter raskt nok etter hvert som koronaviruset sprer seg over hele verden. Som en følge av dette oppstod nylig en kritisk situasjon ved et italiensk sykehus i Chiari, i Brescia-regionen i Nord-Italia, der alle pusteventilene til respiratorene var brukt.

Krisen var et faktum da luftveisventilene er avgjørende for å holde liv i pasientene. Desperate etter en løsning fikk de til slutt hjelp fra et italiensk oppstartsfirma innen 3D-printing.

Seks timer senere
Christian Fracassi, administrerende direktør og grunnlegger av det franske oppstartsselskapet Isinnova, kom på at de kunne produsere ventiler ved hjelp av en 3D-printer. Og bare seks timer senere hadde han produsert en prototype av ventilen som kunne testes på en pasient på sykehuset.

Etter at det viste seg at ventilen fungerte, kunne selskapet printe ut et antall ventiler med en 3D-printer på plass på sykehuset.

3d-printede pusteventiler. Foto via Christian Fracassi

Flere selskaper ønsker å hjelpe
Deretter har enda flere ventiler blitt printet av et annet lokalt selskap, Lonati Spa, i større opplag med polymer laserpulver-bed fusion-teknologi. Flere foretag innen additiv tilvirkning har også kunngjort at de ønsker å bidra til å printe deler for å støtte sykehus.

Kilde: 3dprintingmedia.network

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: