3D-printet døråpner skal redusere smittespredning

Dørhåndtak er blant de mest infiserte gjenstandene i hus, sykehus, fabrikker og eldrehjem, skriver Materialise på sitt nettsted hvor de også presenterer sin nye døråpner.

Materialise har utviklet en døråpner for å redusere spredningen av koronaviruset. Nå deler de CAD-filen med alle som vil 3D-printe løsningen selv.

Det belgiske 3D-print- og ingeniørfirmaet Materialise deler et CAD-design av et spesielt håndtak, i et forsøk på å redusere spredningen av koronaviruset, Covid-19. Mer spesifikt er det en slags “spak” som er montert på dørhåndtaket, slik at døren kan åpnes med armen i stedet for hånden.

Døråpneren kan monteres uten behov for å bore hull eller skifte ut det eksisterende dørhåndtaket. Det første designet er tilpasset sylindriske håndtak, men selskapet planlegger å utvikle flere design.

Beskytte ansatte og besøkende
Ideen kommer internt fra Materialise i et forsøk på å på best mulig måte beskytte sin egen stab og besøkende i selskapet mot viruset. Imidlertid valgte selskapet å gjøre designfilen gratis og åpen for alle etter at de innså at døråpneren kan utgjøre en forskjell i flere selskaper.

Gratis design
– Ved å gjøre designet tilgjengelig digitalt kan man med en 3D-printer lage dette over hele verden i løpet av timer. I dette tilfellet designet vi produktet i Belgia, og folk i Kina, Europa eller i USA kan nå 3D-printe døråpneren lokalt, sier Fried Vancraen, administrerende direktør hos Materialise.

Her kan du laste ned filen.

Har du ikke egen 3D-printer er det mulig å bestille et ferdigprintet produkt via Materialise sin portal.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *