3D-printet døråpner skal redusere smittespredning

Dørhåndtak er blant de mest infiserte gjenstandene i hus, sykehus, fabrikker og eldrehjem, skriver Materialise på sitt nettsted hvor de også presenterer sin nye døråpner.

Materialise har utviklet en døråpner for å redusere spredningen av koronaviruset. Nå deler de CAD-filen med alle som vil 3D-printe løsningen selv.

Det belgiske 3D-print- og ingeniørfirmaet Materialise deler et CAD-design av et spesielt håndtak, i et forsøk på å redusere spredningen av koronaviruset, Covid-19. Mer spesifikt er det en slags “spak” som er montert på dørhåndtaket, slik at døren kan åpnes med armen i stedet for hånden.

Døråpneren kan monteres uten behov for å bore hull eller skifte ut det eksisterende dørhåndtaket. Det første designet er tilpasset sylindriske håndtak, men selskapet planlegger å utvikle flere design.

Beskytte ansatte og besøkende
Ideen kommer internt fra Materialise i et forsøk på å på best mulig måte beskytte sin egen stab og besøkende i selskapet mot viruset. Imidlertid valgte selskapet å gjøre designfilen gratis og åpen for alle etter at de innså at døråpneren kan utgjøre en forskjell i flere selskaper.

Gratis design
– Ved å gjøre designet tilgjengelig digitalt kan man med en 3D-printer lage dette over hele verden i løpet av timer. I dette tilfellet designet vi produktet i Belgia, og folk i Kina, Europa eller i USA kan nå 3D-printe døråpneren lokalt, sier Fried Vancraen, administrerende direktør hos Materialise.

Her kan du laste ned filen.

Har du ikke egen 3D-printer er det mulig å bestille et ferdigprintet produkt via Materialise sin portal.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: