3D-printet døråpner skal redusere smittespredning

Dørhåndtak er blant de mest infiserte gjenstandene i hus, sykehus, fabrikker og eldrehjem, skriver Materialise på sitt nettsted hvor de også presenterer sin nye døråpner.

Materialise har utviklet en døråpner for å redusere spredningen av koronaviruset. Nå deler de CAD-filen med alle som vil 3D-printe løsningen selv.

Det belgiske 3D-print- og ingeniørfirmaet Materialise deler et CAD-design av et spesielt håndtak, i et forsøk på å redusere spredningen av koronaviruset, Covid-19. Mer spesifikt er det en slags “spak” som er montert på dørhåndtaket, slik at døren kan åpnes med armen i stedet for hånden.

Døråpneren kan monteres uten behov for å bore hull eller skifte ut det eksisterende dørhåndtaket. Det første designet er tilpasset sylindriske håndtak, men selskapet planlegger å utvikle flere design.

Beskytte ansatte og besøkende
Ideen kommer internt fra Materialise i et forsøk på å på best mulig måte beskytte sin egen stab og besøkende i selskapet mot viruset. Imidlertid valgte selskapet å gjøre designfilen gratis og åpen for alle etter at de innså at døråpneren kan utgjøre en forskjell i flere selskaper.

Gratis design
– Ved å gjøre designet tilgjengelig digitalt kan man med en 3D-printer lage dette over hele verden i løpet av timer. I dette tilfellet designet vi produktet i Belgia, og folk i Kina, Europa eller i USA kan nå 3D-printe døråpneren lokalt, sier Fried Vancraen, administrerende direktør hos Materialise.

Her kan du laste ned filen.

Har du ikke egen 3D-printer er det mulig å bestille et ferdigprintet produkt via Materialise sin portal.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Copycat produserer smittevernutstyr

Det pågår for tiden en storstilt dugnad blant 3D-printerkyndige i Norge om å produsere ansiktsvisirer som skal beskytte mot koronavirus. Nå har kopi- og printbyråkjeden Copycat kommet på banen og opprettet produksjonslinje for slike beskyttelsesvisirer ved selskapets nye produksjonssenter på Billingstad.

Publisert av: 

Wohlers Report er ute

Årets utgave av Wohlers report, som tar tempen på additiv tilvirkning globalt og spår fremtiden, er ute nå.

Publisert av: 

Elektrisk 3D-printet motorsykkel

Motorsykkelprodusenten Curtiss har samarbeidet med firmaet Fast Radius om å lage den elektriske motorsykkelen Zeus 8. Curtiss har designet og Fast Radius har produsert delene, delvis via additiv tilvirkning. Sistnevnte firma har måttet tenke gjennom designet og foreslå innovasjoner for å realisere prosjektet.

Publisert av: 

Dugnad med norske 3D-print aktører

Facebook-gruppen “3d-printere for assistanse til helsevesenet under Covid-19” er opprettet av en håndfull frivillige som har satt i gang en skikkelig dugnad som skal støtte helseforetak i hele Norge. Døgnet rundt printes det hundrevis av komponenter som blant annet blir til ansiktsskjermer for beskyttelse mot koronasmitte. I skrivende stund er det 1681 medlemmer i gruppen som ble opprettet for to uker siden.

Publisert av: 

Miko plast med egenutviklet verktøy for å redusere spredningen av koronaviruset

Kollegaene i Miko Plast har diskutert seg i mellom hvordan de kan bidra for å begrense spredningen av koronaviruset. Med dette i tankene har de utviklet et verktøy som de nå tilbyr gratis nedlasting av printfilen til.

Publisert av: 

Dobbelt opp i nytt printersystem

Den tyske maskinverktøyprodusenten DMG Mori utvider sitt utvalg innen additiv produksjon med et helt nytt selective laser melting 3D-printer-system, Lasertec 30 Dual SLM System.

Publisert av: 

3d-printing av ansiktskjermer

Modellverkstedet på Malmø bys byggekontor begynner å 3D-printe ansiktsvisirer på grunn av mangel på verneutstyr i helsevesenet. Så langt har de printet 75 stykker.

Publisert av: 

ARRK lanserer nettjeneste i Norden

Servicebyrået ARRK Europe gjør nå sin nettbaserte tjeneste for SLA- og SLS-deler tilgjengelig i Norden. Dette på grunn av at foretaket har en stadig voksende kundekrets.

Publisert av: