3d-printing av ansiktskjermer

Pia Nilsson og Åsa Ollerstam Lundh fra Helse-, omsorgs- og pleieadministrasjonen i Malmø. På bildet ved siden av Paul Stewart, 3d visualiserer og Björn Fröding, modelltekniker ved byens byggekontor.

Modellverkstedet på Malmø bys byggekontor begynner å 3D-printe ansiktskjermer på grunn av mangel på verneutstyr i helsevesenet. Så langt har de printet 75 stykker.

Malmø by sitt byggekontors modellverksted 3D-printer vanligvis miniatyrmodeller av byens hus. Men etter å ha mottatt informasjon om mangel på ansiktskjermer i helsevesenet i forbindelse med spredningen av viruset Covid-19, bestemte verkstedet seg for å rykke ut.

Ansiktskjerm. Foto: 3Dverkstan

Stor mangel på beskyttelsesmateriale
– Paul og jeg så på forskjellige 3D-fora at det er stor mangel på beskyttelsesmateriell og annet medisinsk utstyr akkurat nå. Vi skjønte raskt at det ville være mulig å 3D-printe en ansiktskjerm. Et tsjekkisk selskap delte en gratis printfil, noe som gjorde det mulig for oss å handle raskt, sier Björn Fröding, modelltekniker ved byggekontoret.

3D-teknologileverandør 3DVerkstan i Stockholm har også produsert en 3D-printbar ansiktskjerm. Ved hjelp av denne nedlastbare filen valgte byggekontorets modellverksted å videreutvikle løsningen, og nå har de en skjerm som er rask å produsere og krever mindre materiale, sier Paul Stewart, 3d visualiserer ved byggekontoret.

75 stykker klare
En skjerm tar 45 minutter å printe, og i løpet av helgen printet verkstedet 75 stykker i sine seks 3D-printere. Før ansiktskjermene distribueres, må de imidlertid kvalitetssikres.

– Det er fantastisk å jobbe i Malmø by hvor det er så mye kreativitet og samarbeidsvilje der vi sammen sikrer pleie og omsorg for eldre selv under disse omstendighetene, sier Åsa Ollerstam Lundh, avdelingssjef for hjemmeboende.

Stratasys er på banen
Også den israelske 3D-printerfabrikanten Stratasys er på banen når det gjelder printing av ansiktskjermer. Stratasys mobiliserer sine ressurser og ekspertise om 3D-printing for å svare på COVID-19-pandemien, og donerer printkapasitet i alle regioner. I USA har Stratasys satt seg et innledende mål om å produsere 5000 ansiktskjermer innen fredag 27. mars, uten kostnad for mottakerne. Selskapet undersøker nå hvordan dette skal rulles ut i Europa, med muligheten til å skalere opp produksjonshastigheten til et enda hurtigere nivå.

Alle 3D-print servicebyråer som ønsker å hjelpe til med å printe ut plastskjermer eller har annen forespørsel om å være til støtte for Stratasys i denne tiden, kan fylle ut dette skjemaet online.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Copycat produserer smittevernutstyr

Det pågår for tiden en storstilt dugnad blant 3D-printerkyndige i Norge om å produsere ansiktsvisirer som skal beskytte mot koronavirus. Nå har kopi- og printbyråkjeden Copycat kommet på banen og opprettet produksjonslinje for slike beskyttelsesvisirer ved selskapets nye produksjonssenter på Billingstad.

Publisert av: 

Wohlers Report er ute

Årets utgave av Wohlers report, som tar tempen på additiv tilvirkning globalt og spår fremtiden, er ute nå.

Publisert av: 

Elektrisk 3D-printet motorsykkel

Motorsykkelprodusenten Curtiss har samarbeidet med firmaet Fast Radius om å lage den elektriske motorsykkelen Zeus 8. Curtiss har designet og Fast Radius har produsert delene, delvis via additiv tilvirkning. Sistnevnte firma har måttet tenke gjennom designet og foreslå innovasjoner for å realisere prosjektet.

Publisert av: 

Dugnad med norske 3D-print aktører

Facebook-gruppen “3d-printere for assistanse til helsevesenet under Covid-19” er opprettet av en håndfull frivillige som har satt i gang en skikkelig dugnad som skal støtte helseforetak i hele Norge. Døgnet rundt printes det hundrevis av komponenter som blant annet blir til ansiktsskjermer for beskyttelse mot koronasmitte. I skrivende stund er det 1681 medlemmer i gruppen som ble opprettet for to uker siden.

Publisert av: 

Miko plast med egenutviklet verktøy for å redusere spredningen av koronaviruset

Kollegaene i Miko Plast har diskutert seg i mellom hvordan de kan bidra for å begrense spredningen av koronaviruset. Med dette i tankene har de utviklet et verktøy som de nå tilbyr gratis nedlasting av printfilen til.

Publisert av: 

Dobbelt opp i nytt printersystem

Den tyske maskinverktøyprodusenten DMG Mori utvider sitt utvalg innen additiv produksjon med et helt nytt selective laser melting 3D-printer-system, Lasertec 30 Dual SLM System.

Publisert av: 

3d-printing av ansiktskjermer

Modellverkstedet på Malmø bys byggekontor begynner å 3D-printe ansiktsvisirer på grunn av mangel på verneutstyr i helsevesenet. Så langt har de printet 75 stykker.

Publisert av: 

ARRK lanserer nettjeneste i Norden

Servicebyrået ARRK Europe gjør nå sin nettbaserte tjeneste for SLA- og SLS-deler tilgjengelig i Norden. Dette på grunn av at foretaket har en stadig voksende kundekrets.

Publisert av: