3d-printing av ansiktskjermer

Pia Nilsson og Åsa Ollerstam Lundh fra Helse-, omsorgs- og pleieadministrasjonen i Malmø. På bildet ved siden av Paul Stewart, 3d visualiserer og Björn Fröding, modelltekniker ved byens byggekontor.

Modellverkstedet på Malmø bys byggekontor begynner å 3D-printe ansiktskjermer på grunn av mangel på verneutstyr i helsevesenet. Så langt har de printet 75 stykker.

Malmø by sitt byggekontors modellverksted 3D-printer vanligvis miniatyrmodeller av byens hus. Men etter å ha mottatt informasjon om mangel på ansiktskjermer i helsevesenet i forbindelse med spredningen av viruset Covid-19, bestemte verkstedet seg for å rykke ut.

Ansiktskjerm. Foto: 3Dverkstan

Stor mangel på beskyttelsesmateriale
– Paul og jeg så på forskjellige 3D-fora at det er stor mangel på beskyttelsesmateriell og annet medisinsk utstyr akkurat nå. Vi skjønte raskt at det ville være mulig å 3D-printe en ansiktskjerm. Et tsjekkisk selskap delte en gratis printfil, noe som gjorde det mulig for oss å handle raskt, sier Björn Fröding, modelltekniker ved byggekontoret.

3D-teknologileverandør 3DVerkstan i Stockholm har også produsert en 3D-printbar ansiktskjerm. Ved hjelp av denne nedlastbare filen valgte byggekontorets modellverksted å videreutvikle løsningen, og nå har de en skjerm som er rask å produsere og krever mindre materiale, sier Paul Stewart, 3d visualiserer ved byggekontoret.

75 stykker klare
En skjerm tar 45 minutter å printe, og i løpet av helgen printet verkstedet 75 stykker i sine seks 3D-printere. Før ansiktskjermene distribueres, må de imidlertid kvalitetssikres.

– Det er fantastisk å jobbe i Malmø by hvor det er så mye kreativitet og samarbeidsvilje der vi sammen sikrer pleie og omsorg for eldre selv under disse omstendighetene, sier Åsa Ollerstam Lundh, avdelingssjef for hjemmeboende.

Stratasys er på banen
Også den israelske 3D-printerfabrikanten Stratasys er på banen når det gjelder printing av ansiktskjermer. Stratasys mobiliserer sine ressurser og ekspertise om 3D-printing for å svare på COVID-19-pandemien, og donerer printkapasitet i alle regioner. I USA har Stratasys satt seg et innledende mål om å produsere 5000 ansiktskjermer innen fredag 27. mars, uten kostnad for mottakerne. Selskapet undersøker nå hvordan dette skal rulles ut i Europa, med muligheten til å skalere opp produksjonshastigheten til et enda hurtigere nivå.

Alle 3D-print servicebyråer som ønsker å hjelpe til med å printe ut plastskjermer eller har annen forespørsel om å være til støtte for Stratasys i denne tiden, kan fylle ut dette skjemaet online.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: