3d-printing av ansiktskjermer

Pia Nilsson og Åsa Ollerstam Lundh fra Helse-, omsorgs- og pleieadministrasjonen i Malmø. På bildet ved siden av Paul Stewart, 3d visualiserer og Björn Fröding, modelltekniker ved byens byggekontor.

Modellverkstedet på Malmø bys byggekontor begynner å 3D-printe ansiktskjermer på grunn av mangel på verneutstyr i helsevesenet. Så langt har de printet 75 stykker.

Malmø by sitt byggekontors modellverksted 3D-printer vanligvis miniatyrmodeller av byens hus. Men etter å ha mottatt informasjon om mangel på ansiktskjermer i helsevesenet i forbindelse med spredningen av viruset Covid-19, bestemte verkstedet seg for å rykke ut.

Ansiktskjerm. Foto: 3Dverkstan

Stor mangel på beskyttelsesmateriale
– Paul og jeg så på forskjellige 3D-fora at det er stor mangel på beskyttelsesmateriell og annet medisinsk utstyr akkurat nå. Vi skjønte raskt at det ville være mulig å 3D-printe en ansiktskjerm. Et tsjekkisk selskap delte en gratis printfil, noe som gjorde det mulig for oss å handle raskt, sier Björn Fröding, modelltekniker ved byggekontoret.

3D-teknologileverandør 3DVerkstan i Stockholm har også produsert en 3D-printbar ansiktskjerm. Ved hjelp av denne nedlastbare filen valgte byggekontorets modellverksted å videreutvikle løsningen, og nå har de en skjerm som er rask å produsere og krever mindre materiale, sier Paul Stewart, 3d visualiserer ved byggekontoret.

75 stykker klare
En skjerm tar 45 minutter å printe, og i løpet av helgen printet verkstedet 75 stykker i sine seks 3D-printere. Før ansiktskjermene distribueres, må de imidlertid kvalitetssikres.

– Det er fantastisk å jobbe i Malmø by hvor det er så mye kreativitet og samarbeidsvilje der vi sammen sikrer pleie og omsorg for eldre selv under disse omstendighetene, sier Åsa Ollerstam Lundh, avdelingssjef for hjemmeboende.

Stratasys er på banen
Også den israelske 3D-printerfabrikanten Stratasys er på banen når det gjelder printing av ansiktskjermer. Stratasys mobiliserer sine ressurser og ekspertise om 3D-printing for å svare på COVID-19-pandemien, og donerer printkapasitet i alle regioner. I USA har Stratasys satt seg et innledende mål om å produsere 5000 ansiktskjermer innen fredag 27. mars, uten kostnad for mottakerne. Selskapet undersøker nå hvordan dette skal rulles ut i Europa, med muligheten til å skalere opp produksjonshastigheten til et enda hurtigere nivå.

Alle 3D-print servicebyråer som ønsker å hjelpe til med å printe ut plastskjermer eller har annen forespørsel om å være til støtte for Stratasys i denne tiden, kan fylle ut dette skjemaet online.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: 

Software for tynnere deler

Wematter lanserer ny programvare for sin SLS 3d-skriver Gravity. Deep Space vil tilpasse skriverens interne system til å klare å lage tynnere deler.

Publisert av: 

3D-printing lyser opp verden

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Publisert av: 

Skal 3D-printe rekkehus i betong

ConcretePrint har klart å 3D-printe en sylinder bestående av doble vegger i betong. – Målet er å 3D-printe rekkehus sensommeren og høsten 2021, sier administrerende direktør Tobias Haslingen.

Publisert av: 

3D-printing av deler til landbruksmaskiner

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

Publisert av: 

Formnext 2020 skal trosse koronavirus

Den store Formnext-messen for additiv tilvirkningsindustri i Frankfurt er planlagt 10. – 13. november.
– Vi er fremdeles overbevist om den unike verdien og fordelene ved en fysisk messe, sier Sascha F. Wenzler, visepresident for Formnext, Mesago Messe Frankfurt GmbH.

Publisert av: 

Materiale for de fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Publisert av: