3d-printing av ansiktskjermer

Pia Nilsson og Åsa Ollerstam Lundh fra Helse-, omsorgs- og pleieadministrasjonen i Malmø. På bildet ved siden av Paul Stewart, 3d visualiserer og Björn Fröding, modelltekniker ved byens byggekontor.

Modellverkstedet på Malmø bys byggekontor begynner å 3D-printe ansiktskjermer på grunn av mangel på verneutstyr i helsevesenet. Så langt har de printet 75 stykker.

Malmø by sitt byggekontors modellverksted 3D-printer vanligvis miniatyrmodeller av byens hus. Men etter å ha mottatt informasjon om mangel på ansiktskjermer i helsevesenet i forbindelse med spredningen av viruset Covid-19, bestemte verkstedet seg for å rykke ut.

Ansiktskjerm. Foto: 3Dverkstan

Stor mangel på beskyttelsesmateriale
– Paul og jeg så på forskjellige 3D-fora at det er stor mangel på beskyttelsesmateriell og annet medisinsk utstyr akkurat nå. Vi skjønte raskt at det ville være mulig å 3D-printe en ansiktskjerm. Et tsjekkisk selskap delte en gratis printfil, noe som gjorde det mulig for oss å handle raskt, sier Björn Fröding, modelltekniker ved byggekontoret.

3D-teknologileverandør 3DVerkstan i Stockholm har også produsert en 3D-printbar ansiktskjerm. Ved hjelp av denne nedlastbare filen valgte byggekontorets modellverksted å videreutvikle løsningen, og nå har de en skjerm som er rask å produsere og krever mindre materiale, sier Paul Stewart, 3d visualiserer ved byggekontoret.

75 stykker klare
En skjerm tar 45 minutter å printe, og i løpet av helgen printet verkstedet 75 stykker i sine seks 3D-printere. Før ansiktskjermene distribueres, må de imidlertid kvalitetssikres.

– Det er fantastisk å jobbe i Malmø by hvor det er så mye kreativitet og samarbeidsvilje der vi sammen sikrer pleie og omsorg for eldre selv under disse omstendighetene, sier Åsa Ollerstam Lundh, avdelingssjef for hjemmeboende.

Stratasys er på banen
Også den israelske 3D-printerfabrikanten Stratasys er på banen når det gjelder printing av ansiktskjermer. Stratasys mobiliserer sine ressurser og ekspertise om 3D-printing for å svare på COVID-19-pandemien, og donerer printkapasitet i alle regioner. I USA har Stratasys satt seg et innledende mål om å produsere 5000 ansiktskjermer innen fredag 27. mars, uten kostnad for mottakerne. Selskapet undersøker nå hvordan dette skal rulles ut i Europa, med muligheten til å skalere opp produksjonshastigheten til et enda hurtigere nivå.

Alle 3D-print servicebyråer som ønsker å hjelpe til med å printe ut plastskjermer eller har annen forespørsel om å være til støtte for Stratasys i denne tiden, kan fylle ut dette skjemaet online.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: