Bioprinter menneskehud

– Syntetisk hud, som 3d-hud, har forutsetninger for å gjøre hudtester raskere, billigere og mer pålitelige, sier Olof Holmer, administrerende direktør for bransjeorganisasjonen Kemisk Tekniska Företagen, KTF.

Et samarbeid mellom Basf og CTIBiotech har resultert i 3D-bioprintet menneskehud med makrofager. – Syntetisk hud, som 3D-hud, har forutsetningar til å gjøre hudtester raskere, billigere og mer påtelige, kommenterer Olof Holmer, administrerende direktør for bransjeorganisasjonen Kemisk Tekniska Företagen i Sverige.

Den tyske kjemikalieprodusenten Basf har sammen med CTIBiotech, som utvikler og produserer modeller av menneskelig vev og celler til biomedisinsk, farmasøytisk og dermatologisk forskning og utvikling, gjort fremskritt i sitt samarbeid om å 3d-printe menneskehud.

Olof Holmer, adm dir for KTF

Lagd av spesifikk celletype
Den kunstige huden er fremstilt av en spesifikk celletype fra det menneskelige immunsystemet, makrofager. Makrofager er en av immunsystemets celletyper som overvåker hudens mikromiljø for indikasjoner på cellestress, vevskader eller infeksjoner og er viktige for å lege sår og rengjøre vev.

– Sammen med dagens metoder kan den nyutviklede 3D-bioprintede huden muliggjøre bredere analyse av menneskets fysiologi og makrofagers rolle i immunforsvaret. På den måten kan teknologien hjelpe oss med å påskynde utviklingen av innovative og pålitelige ingredienser i hudpleieprodukter. Vår forståelse av en 3d-hud med normalt immunforsvar er grunnleggende for å utvikle og teste avanserte kosmetiske og bioaktive ingredienser for hudpleieprodukter, forteller Dr Sébastien Cadau, spesialist innen 3D-vevteknikk hos BASF.

Med huden ser de to foretakene bak fremskrittene store muligheter for at 3d-teknikken skal bli grunnleggende i forskningen på blant annet makrofagers funksjon på helt rekonstruert hud.

Benyttes til testing av hudpleieprodukter
Huden skal blant annet kunne benyttes innen forskning, og for å teste hudpleieprodukter med fokus på anti-inflammatoriske egenskaper.

– Syntetisk hud kan øke innovasjonstakten i det konstant pågående arbeidet med å utvikle sikre og stadig bedre produkter, sier Olof Holmer.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: