Den første komplett 3D-printede rakett

De nye lokalene til Relativity Space.

USA-baserte Relativity Space har fått nytt hovedkvarter i sentrum av luftfartssamfunnet i Long Beach, California. Anlegget vil være hjemsted for både selskapets forretningsdrift og dens helautomatiserte produksjonslinje for 3d-printing i metall. Her satser de på å utvikle den første fullt ut 3D-printede raketten som skal bringe nye satelitter ut i bane.

Ved å bruke maskinlæring, programvare, robotikk og additiv produksjon, planlegger Relativity Space å produsere Terran 1, verdens første helt 3D-printede rakett. –Relativity Space utfordrer nesten seksti år med tidligere luftfartsteknologi ved å bygge en ny produksjonsplattform som bruker robotikk, 3D-printing og kunstig intelligens, sier Tim Ellis, administrerende direktør og medgründer av Relativity Space. –Jeg er overbevist om at vår autonome fabrikk vil bli den fremtidige teknologianvendelsen for hele romfartsindustrien.

Fordelen ved 3D-printing er vektreduksjon og at mange små deler kan printes i ett og bli en enkelt del, gjerne med hulrom, noe som var umulig med tradisjonelle produksjonsteknikker. Antall deler skal kunne reduseres med en faktor på 100, ifølge selskapet. Produksjonstiden blir også redusert, en regner med at man skal kunne bruke kun 60 dager fra oppstart med råmaterialene til raketten kan skytes ut.

Hvis alt går etter planen, planlegger romfartsselskapet å sette i gang sin første lansering i 2021.

–3D-printing er banebrytende når det gjelder nye jobber og nye teknologier i romfartssektoren, heter det i en uttalelse fra Long Beach ordfører, Dr. Robert Garcia.

 

 

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: