Dobbelt opp i nytt printersystem

Lasertec 30 Dual SLM-system. Foto via DMG Mori

Den tyske maskinverktøyprodusenten DMG Mori utvider sitt utvalg innen additiv produksjon med et helt nytt selective laser melting 3D-printer-system, Lasertec 30 Dual SLM System.

Maskinen er en oppgradering av selskapets Lasertec 30. Det som skiller dem er hovedsakelig at den nye maskinen fungerer med to lasere i stedet for en.

Dobbelt laser øker produktiviteten
Maskinen kan bygge enten en del eller flere deler om gangen. I følge DMG Mori er fordelen med to lasere en økt byggehastighet på opptil 80 prosent. Dette ettersom maskinen kan bygge 90 kvadratcentimeter i timen.

Byggekammeret måler 300 x 300 x 300 millimeter, og laserne har kapasitet til å dekke hele overflaten. I følge produsenten forbedres også produktiviteten takket være et kjølesystem som gjør det mulig å løsne ferdige komponenter raskere.

Programvare optimaliserer prosessen
Maskinen leveres med programvare for både parameteroptimalisering, CAM-programmering og maskinstyring.

Med Optomet-programmet velger maskinen automatisk den beste skannestrategien for gjeldende utskrift, samt verktøy for å kontrollere temperaturen gjennom den delen som bygges.

Celos er en programvare som gjør det mulig å gjøre CAM programmering direkte på maskinens kontroller, og den inneholder også forskjellige verktøy for å overvåke printprosessen.

Printer i flere materialer
I følge DMG Mori passer maskinen til en rekke bransjer fordi den kan trykke i alt fra verktøystål til rustfritt stål i aluminium, titan, koboltkrom og mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: