Dobbelt opp i nytt printersystem

Lasertec 30 Dual SLM-system. Foto via DMG Mori

Den tyske maskinverktøyprodusenten DMG Mori utvider sitt utvalg innen additiv produksjon med et helt nytt selective laser melting 3D-printer-system, Lasertec 30 Dual SLM System.

Maskinen er en oppgradering av selskapets Lasertec 30. Det som skiller dem er hovedsakelig at den nye maskinen fungerer med to lasere i stedet for en.

Dobbelt laser øker produktiviteten
Maskinen kan bygge enten en del eller flere deler om gangen. I følge DMG Mori er fordelen med to lasere en økt byggehastighet på opptil 80 prosent. Dette ettersom maskinen kan bygge 90 kvadratcentimeter i timen.

Byggekammeret måler 300 x 300 x 300 millimeter, og laserne har kapasitet til å dekke hele overflaten. I følge produsenten forbedres også produktiviteten takket være et kjølesystem som gjør det mulig å løsne ferdige komponenter raskere.

Programvare optimaliserer prosessen
Maskinen leveres med programvare for både parameteroptimalisering, CAM-programmering og maskinstyring.

Med Optomet-programmet velger maskinen automatisk den beste skannestrategien for gjeldende utskrift, samt verktøy for å kontrollere temperaturen gjennom den delen som bygges.

Celos er en programvare som gjør det mulig å gjøre CAM programmering direkte på maskinens kontroller, og den inneholder også forskjellige verktøy for å overvåke printprosessen.

Printer i flere materialer
I følge DMG Mori passer maskinen til en rekke bransjer fordi den kan trykke i alt fra verktøystål til rustfritt stål i aluminium, titan, koboltkrom og mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: