Fremtidens piller 3D-printes?

Slik ser selskaper at tabletter kan produseres ved additiv tilvirkning i fremtiden.

Søsterselskapet til EOS, AMCM innleder et samarbeid med forsknings- og teknologiselskapet Merck. Sammen ønsker de å revolusjonere metodene for fremstilling av piller og tabletter.

Den tyske 3D-teknologileverandøren EOS sitt søsterselskap, AMCM, kunngjør at de har startet et nytt samarbeid med Merck, et tysk forsknings- og teknologiselskap. Avtalen gjelder 3D-printing av tabletter, og målet er å utvikle og produsere en tablett som oppfyller kravene til god produksjon (GMP) for kliniske studier. Deretter går de videre til neste trinn som er for kommersiell produksjon.

– Vårt samarbeid med AMCM og EOS kan revolusjonere metodene for fremstilling av tabletter. Det er et stort skritt fremover for digitaliseringen av bransjen, sier Isabel de Paoli, Chief Strategy Officer hos Merck og fortsetter:

– Målet vårt er å utvikle en industriell anvendelse av teknologien som vi opprinnelig gjør tilgjengelig for kliniske studier og deretter videreutvikler til komplette digitale løsninger i kommersiell skala.

EOS-administrerende direktør Marie Langer.

Raskere medikamentutvikling
I følge EOS sin administrerende direktør Marie Langer, kan samarbeid og selskapenes forskjellige kompetanseområder gjøre medikamentutvikling både raskere og mer fleksibelt.

Prosessen innebærer at pulveret smeltes lag for lag på en pulverseng ved bruk av en laser. Additiv tilvirkning gir mulighet for bruk av aktive farmasøytiske stoffer, API. Dette betyr at kostbar omformulering av medikamenter kan unngås gjennom hele utviklingsprosessen og under kommersielle produksjonsprosesser. På denne måten kan produksjon av tabletter bli både raskere og billigere, mener EOS.

Personlig tilpasning
3D-printing av tabletter er et av prosjektene ved Mercks Innovation Center ved selskapets hovedkvarter i Darmstadt, Tyskland. Bedriftenes visjon er at tablettene i fremtiden skal kunne tilpasses pasientens behov og at tablettproduksjonen kan bli mer bærekraftig etter hvert som den kan lages lokalt.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: