Fremtidens piller 3D-printes?

Slik ser selskaper at tabletter kan produseres ved additiv tilvirkning i fremtiden.

Søsterselskapet til EOS, AMCM innleder et samarbeid med forsknings- og teknologiselskapet Merck. Sammen ønsker de å revolusjonere metodene for fremstilling av piller og tabletter.

Den tyske 3D-teknologileverandøren EOS sitt søsterselskap, AMCM, kunngjør at de har startet et nytt samarbeid med Merck, et tysk forsknings- og teknologiselskap. Avtalen gjelder 3D-printing av tabletter, og målet er å utvikle og produsere en tablett som oppfyller kravene til god produksjon (GMP) for kliniske studier. Deretter går de videre til neste trinn som er for kommersiell produksjon.

– Vårt samarbeid med AMCM og EOS kan revolusjonere metodene for fremstilling av tabletter. Det er et stort skritt fremover for digitaliseringen av bransjen, sier Isabel de Paoli, Chief Strategy Officer hos Merck og fortsetter:

– Målet vårt er å utvikle en industriell anvendelse av teknologien som vi opprinnelig gjør tilgjengelig for kliniske studier og deretter videreutvikler til komplette digitale løsninger i kommersiell skala.

EOS-administrerende direktør Marie Langer.

Raskere medikamentutvikling
I følge EOS sin administrerende direktør Marie Langer, kan samarbeid og selskapenes forskjellige kompetanseområder gjøre medikamentutvikling både raskere og mer fleksibelt.

Prosessen innebærer at pulveret smeltes lag for lag på en pulverseng ved bruk av en laser. Additiv tilvirkning gir mulighet for bruk av aktive farmasøytiske stoffer, API. Dette betyr at kostbar omformulering av medikamenter kan unngås gjennom hele utviklingsprosessen og under kommersielle produksjonsprosesser. På denne måten kan produksjon av tabletter bli både raskere og billigere, mener EOS.

Personlig tilpasning
3D-printing av tabletter er et av prosjektene ved Mercks Innovation Center ved selskapets hovedkvarter i Darmstadt, Tyskland. Bedriftenes visjon er at tablettene i fremtiden skal kunne tilpasses pasientens behov og at tablettproduksjonen kan bli mer bærekraftig etter hvert som den kan lages lokalt.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *