Fremtidens piller 3D-printes?

Slik ser selskaper at tabletter kan produseres ved additiv tilvirkning i fremtiden.

Søsterselskapet til EOS, AMCM innleder et samarbeid med forsknings- og teknologiselskapet Merck. Sammen ønsker de å revolusjonere metodene for fremstilling av piller og tabletter.

Den tyske 3D-teknologileverandøren EOS sitt søsterselskap, AMCM, kunngjør at de har startet et nytt samarbeid med Merck, et tysk forsknings- og teknologiselskap. Avtalen gjelder 3D-printing av tabletter, og målet er å utvikle og produsere en tablett som oppfyller kravene til god produksjon (GMP) for kliniske studier. Deretter går de videre til neste trinn som er for kommersiell produksjon.

– Vårt samarbeid med AMCM og EOS kan revolusjonere metodene for fremstilling av tabletter. Det er et stort skritt fremover for digitaliseringen av bransjen, sier Isabel de Paoli, Chief Strategy Officer hos Merck og fortsetter:

– Målet vårt er å utvikle en industriell anvendelse av teknologien som vi opprinnelig gjør tilgjengelig for kliniske studier og deretter videreutvikler til komplette digitale løsninger i kommersiell skala.

EOS-administrerende direktør Marie Langer.

Raskere medikamentutvikling
I følge EOS sin administrerende direktør Marie Langer, kan samarbeid og selskapenes forskjellige kompetanseområder gjøre medikamentutvikling både raskere og mer fleksibelt.

Prosessen innebærer at pulveret smeltes lag for lag på en pulverseng ved bruk av en laser. Additiv tilvirkning gir mulighet for bruk av aktive farmasøytiske stoffer, API. Dette betyr at kostbar omformulering av medikamenter kan unngås gjennom hele utviklingsprosessen og under kommersielle produksjonsprosesser. På denne måten kan produksjon av tabletter bli både raskere og billigere, mener EOS.

Personlig tilpasning
3D-printing av tabletter er et av prosjektene ved Mercks Innovation Center ved selskapets hovedkvarter i Darmstadt, Tyskland. Bedriftenes visjon er at tablettene i fremtiden skal kunne tilpasses pasientens behov og at tablettproduksjonen kan bli mer bærekraftig etter hvert som den kan lages lokalt.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Copycat produserer smittevernutstyr

Det pågår for tiden en storstilt dugnad blant 3D-printerkyndige i Norge om å produsere ansiktsvisirer som skal beskytte mot koronavirus. Nå har kopi- og printbyråkjeden Copycat kommet på banen og opprettet produksjonslinje for slike beskyttelsesvisirer ved selskapets nye produksjonssenter på Billingstad.

Publisert av: 

Wohlers Report er ute

Årets utgave av Wohlers report, som tar tempen på additiv tilvirkning globalt og spår fremtiden, er ute nå.

Publisert av: 

Elektrisk 3D-printet motorsykkel

Motorsykkelprodusenten Curtiss har samarbeidet med firmaet Fast Radius om å lage den elektriske motorsykkelen Zeus 8. Curtiss har designet og Fast Radius har produsert delene, delvis via additiv tilvirkning. Sistnevnte firma har måttet tenke gjennom designet og foreslå innovasjoner for å realisere prosjektet.

Publisert av: 

Dugnad med norske 3D-print aktører

Facebook-gruppen “3d-printere for assistanse til helsevesenet under Covid-19” er opprettet av en håndfull frivillige som har satt i gang en skikkelig dugnad som skal støtte helseforetak i hele Norge. Døgnet rundt printes det hundrevis av komponenter som blant annet blir til ansiktsskjermer for beskyttelse mot koronasmitte. I skrivende stund er det 1681 medlemmer i gruppen som ble opprettet for to uker siden.

Publisert av: 

Miko plast med egenutviklet verktøy for å redusere spredningen av koronaviruset

Kollegaene i Miko Plast har diskutert seg i mellom hvordan de kan bidra for å begrense spredningen av koronaviruset. Med dette i tankene har de utviklet et verktøy som de nå tilbyr gratis nedlasting av printfilen til.

Publisert av: 

Dobbelt opp i nytt printersystem

Den tyske maskinverktøyprodusenten DMG Mori utvider sitt utvalg innen additiv produksjon med et helt nytt selective laser melting 3D-printer-system, Lasertec 30 Dual SLM System.

Publisert av: 

3d-printing av ansiktskjermer

Modellverkstedet på Malmø bys byggekontor begynner å 3D-printe ansiktsvisirer på grunn av mangel på verneutstyr i helsevesenet. Så langt har de printet 75 stykker.

Publisert av: 

ARRK lanserer nettjeneste i Norden

Servicebyrået ARRK Europe gjør nå sin nettbaserte tjeneste for SLA- og SLS-deler tilgjengelig i Norden. Dette på grunn av at foretaket har en stadig voksende kundekrets.

Publisert av: