Fremtidens piller 3D-printes?

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 4 mars 2020
Slik ser selskaper at tabletter kan produseres ved additiv tilvirkning i fremtiden.

Søsterselskapet til EOS, AMCM innleder et samarbeid med forsknings- og teknologiselskapet Merck. Sammen ønsker de å revolusjonere metodene for fremstilling av piller og tabletter.

Den tyske 3D-teknologileverandøren EOS sitt søsterselskap, AMCM, kunngjør at de har startet et nytt samarbeid med Merck, et tysk forsknings- og teknologiselskap. Avtalen gjelder 3D-printing av tabletter, og målet er å utvikle og produsere en tablett som oppfyller kravene til god produksjon (GMP) for kliniske studier. Deretter går de videre til neste trinn som er for kommersiell produksjon.

– Vårt samarbeid med AMCM og EOS kan revolusjonere metodene for fremstilling av tabletter. Det er et stort skritt fremover for digitaliseringen av bransjen, sier Isabel de Paoli, Chief Strategy Officer hos Merck og fortsetter:

– Målet vårt er å utvikle en industriell anvendelse av teknologien som vi opprinnelig gjør tilgjengelig for kliniske studier og deretter videreutvikler til komplette digitale løsninger i kommersiell skala.

EOS-administrerende direktør Marie Langer.

Raskere medikamentutvikling
I følge EOS sin administrerende direktør Marie Langer, kan samarbeid og selskapenes forskjellige kompetanseområder gjøre medikamentutvikling både raskere og mer fleksibelt.

Prosessen innebærer at pulveret smeltes lag for lag på en pulverseng ved bruk av en laser. Additiv tilvirkning gir mulighet for bruk av aktive farmasøytiske stoffer, API. Dette betyr at kostbar omformulering av medikamenter kan unngås gjennom hele utviklingsprosessen og under kommersielle produksjonsprosesser. På denne måten kan produksjon av tabletter bli både raskere og billigere, mener EOS.

Personlig tilpasning
3D-printing av tabletter er et av prosjektene ved Mercks Innovation Center ved selskapets hovedkvarter i Darmstadt, Tyskland. Bedriftenes visjon er at tablettene i fremtiden skal kunne tilpasses pasientens behov og at tablettproduksjonen kan bli mer bærekraftig etter hvert som den kan lages lokalt.

Les mer

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682

Nordens første testbed for 3D-printet betong

I slutten av april innviet forskningsinstituttet RISE et test- og demomiljø for 3D-printet betong. En unik investering som vil akselerere industriell bruk av teknologien og bane vei for en mer bærekraftig byggebransje i Sverige.
RISE-kollage-768x504

Kameleon inspirerte flerfarget 3D-print

Med inspirasjon fra kameleonens evne til å endre farge, har et team av amerikanske forskere utviklet et fargeskiftende blekk for flerfarget 3D-utskrift.
Chameleon-Colors-Coauthors

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683