Metalliske farger

Fiberlogy FiberSilk Metallic: Lys grønn, turkis og rosa. Mange andre farger er også tilgjengelig fra produsenten.

Den polske produsenten av materialer for 3D-printing Fiberlogy har introdusert sitt nye filament, FiberSilk Metallic.

FiberSilk Metallic filamentene ble fremstilt av firmaets forskningsteam, hvis mål var å lage et høykvalitets produkt som kombinerer et unikt utseende med høy holdbarhet og enkel bruk. Fiberlogys FiberSilk Metallic tilbyr en unik eleganse av objektene som printes med dette materialet. De får preg av en silkemyk metallisk glans som får frem hver minste detalj i en 3D-modell med alle bøyninger og kurver. Den estetiske verdien forbedres ytterligere av en rik palett med tilgjengelige farger. Fiberlogi har kommet med et bredt utvalg av livlige farger som skal sørge for at alle brukere kan finne noe som passer dem helt fint. Den metalliske finishen gjør det enkelt å skjule grensene mellom lagene, noe som gjør hele utskriften mer jevn og uttrykksfull, heter det i en uttalelse fra produsenten.

I tillegg til den visuelle fordelen i forhold til tradisjonell PLA, er FiberSilk Metallic også mer holdbar. Takket være den høye vedheftingen av lag kan den tåle store belastninger uten sprekker og deretter vende tilbake til sin opprinnelige form. Filamentet er både enkelt og trygt å printe, men Fiberlogy anbefale å bruke høy luftstrøm under printingen og redusere printhastigheten.

Firmaet anbefaler filamentet til blant annet dekor av vaser, lamper, figurer, julepynt, smykker, leker, skrivebordsmateriell, emballasje, esker, kostymer og tilbehør til cosplayere.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Copycat produserer smittevernutstyr

Det pågår for tiden en storstilt dugnad blant 3D-printerkyndige i Norge om å produsere ansiktsvisirer som skal beskytte mot koronavirus. Nå har kopi- og printbyråkjeden Copycat kommet på banen og opprettet produksjonslinje for slike beskyttelsesvisirer ved selskapets nye produksjonssenter på Billingstad.

Publisert av: 

Wohlers Report er ute

Årets utgave av Wohlers report, som tar tempen på additiv tilvirkning globalt og spår fremtiden, er ute nå.

Publisert av: 

Elektrisk 3D-printet motorsykkel

Motorsykkelprodusenten Curtiss har samarbeidet med firmaet Fast Radius om å lage den elektriske motorsykkelen Zeus 8. Curtiss har designet og Fast Radius har produsert delene, delvis via additiv tilvirkning. Sistnevnte firma har måttet tenke gjennom designet og foreslå innovasjoner for å realisere prosjektet.

Publisert av: 

Dugnad med norske 3D-print aktører

Facebook-gruppen “3d-printere for assistanse til helsevesenet under Covid-19” er opprettet av en håndfull frivillige som har satt i gang en skikkelig dugnad som skal støtte helseforetak i hele Norge. Døgnet rundt printes det hundrevis av komponenter som blant annet blir til ansiktsskjermer for beskyttelse mot koronasmitte. I skrivende stund er det 1681 medlemmer i gruppen som ble opprettet for to uker siden.

Publisert av: 

Miko plast med egenutviklet verktøy for å redusere spredningen av koronaviruset

Kollegaene i Miko Plast har diskutert seg i mellom hvordan de kan bidra for å begrense spredningen av koronaviruset. Med dette i tankene har de utviklet et verktøy som de nå tilbyr gratis nedlasting av printfilen til.

Publisert av: 

Dobbelt opp i nytt printersystem

Den tyske maskinverktøyprodusenten DMG Mori utvider sitt utvalg innen additiv produksjon med et helt nytt selective laser melting 3D-printer-system, Lasertec 30 Dual SLM System.

Publisert av: 

3d-printing av ansiktskjermer

Modellverkstedet på Malmø bys byggekontor begynner å 3D-printe ansiktsvisirer på grunn av mangel på verneutstyr i helsevesenet. Så langt har de printet 75 stykker.

Publisert av: 

ARRK lanserer nettjeneste i Norden

Servicebyrået ARRK Europe gjør nå sin nettbaserte tjeneste for SLA- og SLS-deler tilgjengelig i Norden. Dette på grunn av at foretaket har en stadig voksende kundekrets.

Publisert av: