Miko plast med egenutviklet verktøy for å redusere spredningen av koronaviruset

Kollegaene i Miko Plast har diskutert seg i mellom hvordan de kan bidra for å begrense spredningen av koronaviruset. Med dette i tankene har de utviklet et verktøy som de nå tilbyr gratis nedlasting av printfilen til.

C-Stop fra Miko Plast

Koronakrisen påvirker oss alle i hverdagen og har blitt hyppig diskutert på de fleste arbeidsplasser de siste ukene. Dette inkluderer kollegaene i Miko Plast. De stilte seg selv spørsmålet: “hva kan vi gjøre for å begrense spredningen? Vi er hverken leger eller produsenter av antibac, men plast og produktutvikling det kan vi!”

I følge FHI er indirekte smitte en av de tre måtene Corona-viruset smitter på, og det blir dermed en konstant smitterisiko for alle som må bevege seg ut av eget hjem. Spesielt dørhåndtak, låser, såpedispensere, vasker og alle andre knapper og håndtak som vi omgir oss med er en stadig tilbakevendende smitteutfordring.

Derfor har Miko Plast designet C-Stop (Corona-Stop). Et enkelt, men effektivt verktøy for å unngå indirekte smitte og for å unngå å smitte andre. Viktige designkriterier var at verktøyet er lite nok til at man enkelt får det med seg i lommen og at det er lett å rengjøre, f.eks. samtidig som man vasker hendene. Det siste er svært viktig for å unngå at verktøyet ikke blir en smittekilde i seg selv.

De har designet C-Stop som et lite bidrag i en stor dugnad og deler designfilene gratis på nettstedet sitt. De oppfordrer alle som har tilgang til en 3D-printer om å skrive den ut og bruke den! Skriv gjerne ut en til venner og familie når du først er i gang og del lenken videre, heter det i et presseskriv fra Miko Plast. Firmaet har selv valgt å skrive ut C-Stop i en PLA som er produsert av organiske og fornybare kilder.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: