Mimaki utvider sin portefølje innen 3D-printing

Mimakis nye 3D-printer 3DGD-1800.

Mimaki, den japanske produsenten av inkjetprintere og skjæremaskiner, lanserer en ny 3D-printer for interiør, skilt- og displayprodukter.

Den nye Mimaki 3DGD-1800 3D-printeren benytter en “gel dispensing printing” teknikk, hvilket betyr at maskinen appliserar et lag viskøs gel som så herdes med uv-lys. På denne måten kan en komponent bygges helt uten behov for støttemateriale rundt seg.

Kan fargelegges og dekoreres
Ifølge Mimaki kan maskinen bygge deler som er 1,8 meter på bare sju timer. Med to printerhoder kan brukeren bygge to komponenter samtidig. Etter at komponenten er printet kan den med inkjet-teknikk fargelegges og dekoreres.

Tilgjengelig i april
Systemet slippes for det kommersielle markedet den 1. april 2020.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: