Ny storskala 3D-betongprinter fra Twente

Twentes 3D printede strukturer ble vist frem i Dubai – men kun via skjerm. Foto via Twente AM.

Twente AM, et nederlandsk oppstartfirma med fokus på arkitektonisk 3D-printing, har avduket sin siste storskala 3D-betongprinter.

Maskinen ble utviklet og satt sammen på selskapets forsknings- og utviklingssenter i Nelson, Canada, kun dager før den ble vist frem på skjermer på det førtiende årlige “Big 5 International Building & Construction Show” i Dubai.

Ian Comishin, president og medstifter av Twente AM, uttaler: –Hovedrollen til denne enorme printeren vil være å plassbygge rammeverk for konstruksjon av betonghus som skal bygges i British Columbia.

Den 9-aksede arkitektoniske 3D-printeren
Twentes mål i debutåret var å utvikle en betong 3D-printer plassert på en bygningslignende struktur som er i stand til å flytte seg 10 meter i bredden og 5 meter i høyden. En typisk 6-akset ABB-robot festet på plass har et printavtrykk på 42 m³. Med tillegget av å kunne bevege seg vertikalt og med oversettelse er en 8-akset robot i stand til å printe 181m³. Endelig bringer en niende rotasjonsakse maskinens arbeidskapasitet til 391m³.

Demonstrasjon av mulighetene til den nye betongprinteren. Foto via Twente AM

Betongprinterens omfattende rekkevidde kombinert med dens avanserte artikulering muliggjør detaljerte former og kunstneriske strukturer som ellers ville være umulige med konvensjonell forskaling. Parametrisk CAD/CAM-programvare er direkte koblet til maskinen, og formene styres av algoritmer.

Les mer hos 3dprintingindustry.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Copycat produserer smittevernutstyr

Det pågår for tiden en storstilt dugnad blant 3D-printerkyndige i Norge om å produsere ansiktsvisirer som skal beskytte mot koronavirus. Nå har kopi- og printbyråkjeden Copycat kommet på banen og opprettet produksjonslinje for slike beskyttelsesvisirer ved selskapets nye produksjonssenter på Billingstad.

Publisert av: 

Wohlers Report er ute

Årets utgave av Wohlers report, som tar tempen på additiv tilvirkning globalt og spår fremtiden, er ute nå.

Publisert av: 

Elektrisk 3D-printet motorsykkel

Motorsykkelprodusenten Curtiss har samarbeidet med firmaet Fast Radius om å lage den elektriske motorsykkelen Zeus 8. Curtiss har designet og Fast Radius har produsert delene, delvis via additiv tilvirkning. Sistnevnte firma har måttet tenke gjennom designet og foreslå innovasjoner for å realisere prosjektet.

Publisert av: 

Dugnad med norske 3D-print aktører

Facebook-gruppen “3d-printere for assistanse til helsevesenet under Covid-19” er opprettet av en håndfull frivillige som har satt i gang en skikkelig dugnad som skal støtte helseforetak i hele Norge. Døgnet rundt printes det hundrevis av komponenter som blant annet blir til ansiktsskjermer for beskyttelse mot koronasmitte. I skrivende stund er det 1681 medlemmer i gruppen som ble opprettet for to uker siden.

Publisert av: 

Miko plast med egenutviklet verktøy for å redusere spredningen av koronaviruset

Kollegaene i Miko Plast har diskutert seg i mellom hvordan de kan bidra for å begrense spredningen av koronaviruset. Med dette i tankene har de utviklet et verktøy som de nå tilbyr gratis nedlasting av printfilen til.

Publisert av: 

Dobbelt opp i nytt printersystem

Den tyske maskinverktøyprodusenten DMG Mori utvider sitt utvalg innen additiv produksjon med et helt nytt selective laser melting 3D-printer-system, Lasertec 30 Dual SLM System.

Publisert av: 

3d-printing av ansiktskjermer

Modellverkstedet på Malmø bys byggekontor begynner å 3D-printe ansiktsvisirer på grunn av mangel på verneutstyr i helsevesenet. Så langt har de printet 75 stykker.

Publisert av: 

ARRK lanserer nettjeneste i Norden

Servicebyrået ARRK Europe gjør nå sin nettbaserte tjeneste for SLA- og SLS-deler tilgjengelig i Norden. Dette på grunn av at foretaket har en stadig voksende kundekrets.

Publisert av: