Ny storskala 3D-betongprinter fra Twente

Twentes 3D printede strukturer ble vist frem i Dubai – men kun via skjerm. Foto via Twente AM.

Twente AM, et nederlandsk oppstartfirma med fokus på arkitektonisk 3D-printing, har avduket sin siste storskala 3D-betongprinter.

Maskinen ble utviklet og satt sammen på selskapets forsknings- og utviklingssenter i Nelson, Canada, kun dager før den ble vist frem på skjermer på det førtiende årlige “Big 5 International Building & Construction Show” i Dubai.

Ian Comishin, president og medstifter av Twente AM, uttaler: –Hovedrollen til denne enorme printeren vil være å plassbygge rammeverk for konstruksjon av betonghus som skal bygges i British Columbia.

Den 9-aksede arkitektoniske 3D-printeren
Twentes mål i debutåret var å utvikle en betong 3D-printer plassert på en bygningslignende struktur som er i stand til å flytte seg 10 meter i bredden og 5 meter i høyden. En typisk 6-akset ABB-robot festet på plass har et printavtrykk på 42 m³. Med tillegget av å kunne bevege seg vertikalt og med oversettelse er en 8-akset robot i stand til å printe 181m³. Endelig bringer en niende rotasjonsakse maskinens arbeidskapasitet til 391m³.

Demonstrasjon av mulighetene til den nye betongprinteren. Foto via Twente AM

Betongprinterens omfattende rekkevidde kombinert med dens avanserte artikulering muliggjør detaljerte former og kunstneriske strukturer som ellers ville være umulige med konvensjonell forskaling. Parametrisk CAD/CAM-programvare er direkte koblet til maskinen, og formene styres av algoritmer.

Les mer hos 3dprintingindustry.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *