Ny storskala 3D-betongprinter fra Twente

Twentes 3D printede strukturer ble vist frem i Dubai – men kun via skjerm. Foto via Twente AM.

Twente AM, et nederlandsk oppstartfirma med fokus på arkitektonisk 3D-printing, har avduket sin siste storskala 3D-betongprinter.

Maskinen ble utviklet og satt sammen på selskapets forsknings- og utviklingssenter i Nelson, Canada, kun dager før den ble vist frem på skjermer på det førtiende årlige “Big 5 International Building & Construction Show” i Dubai.

Ian Comishin, president og medstifter av Twente AM, uttaler: –Hovedrollen til denne enorme printeren vil være å plassbygge rammeverk for konstruksjon av betonghus som skal bygges i British Columbia.

Den 9-aksede arkitektoniske 3D-printeren
Twentes mål i debutåret var å utvikle en betong 3D-printer plassert på en bygningslignende struktur som er i stand til å flytte seg 10 meter i bredden og 5 meter i høyden. En typisk 6-akset ABB-robot festet på plass har et printavtrykk på 42 m³. Med tillegget av å kunne bevege seg vertikalt og med oversettelse er en 8-akset robot i stand til å printe 181m³. Endelig bringer en niende rotasjonsakse maskinens arbeidskapasitet til 391m³.

Demonstrasjon av mulighetene til den nye betongprinteren. Foto via Twente AM

Betongprinterens omfattende rekkevidde kombinert med dens avanserte artikulering muliggjør detaljerte former og kunstneriske strukturer som ellers ville være umulige med konvensjonell forskaling. Parametrisk CAD/CAM-programvare er direkte koblet til maskinen, og formene styres av algoritmer.

Les mer hos 3dprintingindustry.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printet vev direkte i pasienten

Et amerikansk forskerteam har utviklet en teknikk for 3D-printing av vev direkte inn i pasienten. I følge forskerne skal denne teknologien kunne redusere infeksjoner i forbindelse med kirurgi.

Publisert av: 

Programvare oppgraderes til 2.0

Økt produktivitet for blant annet konstruktører, sykehus, ortopeder og produksjonsteknikere. Det skal Wematters nye programvare for deres 3D-printer “Gravity” bidra til.

Publisert av: 

EOS: Tre ting vi lærte av koronakrisen

Den rådende korona-pandemien har rystet samfunnet vårt, men situasjonen gir oss også innsikt i hvordan teknologi og samarbeid kan utgjøre en forskjell, sier Markus Glasser ved EOS som listet opp tre viktige leksjoner om 3D-printing i forbindelse med koronakrisen.

Publisert av: 

Cellink inngår partnerskap med Lonza

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink har inngått partnerskap med det opprinnelig sveitsiske helseforetaket Lonza for å drive frem utviklingen av bioprinting av cellekulturer.

Publisert av: 

HP introduserer polypropenmateriale

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

Publisert av: 

Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: