Polymerprinting skal generere milliarder

En ny rapport fra det amerikanske markedsundersøkelsesselskapet SmarTech Analyse viser utviklingen i additiv polymerproduksjon. Et marked som forventes å vokse enormt de kommende årene.

SmartTechs Analyses siste rapport “Polymer Additive Manufacturing Markets and Applications: 2020-2029” viser lyse tall for additiv polymerproduksjon.

Genererer milliarder
Markedet forventes å generere 11,7 milliarder dollar i inntekter i 2020, øke til 24 milliarder i 2024 og fortsette til 55 milliarder i 2030. Veksten drives blant annet av at pulverbedteknologi blir stadig mer attraktiv for produsenter fordi det er mulig å produsere deler i serie, heter det i rapporten.

Betydelig fremgang innen materialvitenskap
Rapporten har hovedsakelig fokusert på bilindustrien, luftfartsindustrien og forbruksvarer. Her er alle typer deler inkludert fra prototyper til sluttbruk.

I følge SmartTech er noen av de viktigste fremskrittene innen polymerprinting materialvitenskap og utvikling av nye materialer for dagens teknologi. De to mest relevante segmentene for polymertrykk er fly og kjøretøy. SmartTech forventer at disse vil gå fra å bruke prototyper og verktøyapplikasjoner til produksjon i 2030.

Rapporten finner du her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Copycat produserer smittevernutstyr

Det pågår for tiden en storstilt dugnad blant 3D-printerkyndige i Norge om å produsere ansiktsvisirer som skal beskytte mot koronavirus. Nå har kopi- og printbyråkjeden Copycat kommet på banen og opprettet produksjonslinje for slike beskyttelsesvisirer ved selskapets nye produksjonssenter på Billingstad.

Publisert av: 

Wohlers Report er ute

Årets utgave av Wohlers report, som tar tempen på additiv tilvirkning globalt og spår fremtiden, er ute nå.

Publisert av: 

Elektrisk 3D-printet motorsykkel

Motorsykkelprodusenten Curtiss har samarbeidet med firmaet Fast Radius om å lage den elektriske motorsykkelen Zeus 8. Curtiss har designet og Fast Radius har produsert delene, delvis via additiv tilvirkning. Sistnevnte firma har måttet tenke gjennom designet og foreslå innovasjoner for å realisere prosjektet.

Publisert av: 

Dugnad med norske 3D-print aktører

Facebook-gruppen “3d-printere for assistanse til helsevesenet under Covid-19” er opprettet av en håndfull frivillige som har satt i gang en skikkelig dugnad som skal støtte helseforetak i hele Norge. Døgnet rundt printes det hundrevis av komponenter som blant annet blir til ansiktsskjermer for beskyttelse mot koronasmitte. I skrivende stund er det 1681 medlemmer i gruppen som ble opprettet for to uker siden.

Publisert av: 

Miko plast med egenutviklet verktøy for å redusere spredningen av koronaviruset

Kollegaene i Miko Plast har diskutert seg i mellom hvordan de kan bidra for å begrense spredningen av koronaviruset. Med dette i tankene har de utviklet et verktøy som de nå tilbyr gratis nedlasting av printfilen til.

Publisert av: 

Dobbelt opp i nytt printersystem

Den tyske maskinverktøyprodusenten DMG Mori utvider sitt utvalg innen additiv produksjon med et helt nytt selective laser melting 3D-printer-system, Lasertec 30 Dual SLM System.

Publisert av: 

3d-printing av ansiktskjermer

Modellverkstedet på Malmø bys byggekontor begynner å 3D-printe ansiktsvisirer på grunn av mangel på verneutstyr i helsevesenet. Så langt har de printet 75 stykker.

Publisert av: 

ARRK lanserer nettjeneste i Norden

Servicebyrået ARRK Europe gjør nå sin nettbaserte tjeneste for SLA- og SLS-deler tilgjengelig i Norden. Dette på grunn av at foretaket har en stadig voksende kundekrets.

Publisert av: