Polymerprinting skal generere milliarder

En ny rapport fra det amerikanske markedsundersøkelsesselskapet SmarTech Analyse viser utviklingen i additiv polymerproduksjon. Et marked som forventes å vokse enormt de kommende årene.

SmartTechs Analyses siste rapport “Polymer Additive Manufacturing Markets and Applications: 2020-2029” viser lyse tall for additiv polymerproduksjon.

Genererer milliarder
Markedet forventes å generere 11,7 milliarder dollar i inntekter i 2020, øke til 24 milliarder i 2024 og fortsette til 55 milliarder i 2030. Veksten drives blant annet av at pulverbedteknologi blir stadig mer attraktiv for produsenter fordi det er mulig å produsere deler i serie, heter det i rapporten.

Betydelig fremgang innen materialvitenskap
Rapporten har hovedsakelig fokusert på bilindustrien, luftfartsindustrien og forbruksvarer. Her er alle typer deler inkludert fra prototyper til sluttbruk.

I følge SmartTech er noen av de viktigste fremskrittene innen polymerprinting materialvitenskap og utvikling av nye materialer for dagens teknologi. De to mest relevante segmentene for polymertrykk er fly og kjøretøy. SmartTech forventer at disse vil gå fra å bruke prototyper og verktøyapplikasjoner til produksjon i 2030.

Rapporten finner du her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printet vev direkte i pasienten

Et amerikansk forskerteam har utviklet en teknikk for 3D-printing av vev direkte inn i pasienten. I følge forskerne skal denne teknologien kunne redusere infeksjoner i forbindelse med kirurgi.

Publisert av: 

Programvare oppgraderes til 2.0

Økt produktivitet for blant annet konstruktører, sykehus, ortopeder og produksjonsteknikere. Det skal Wematters nye programvare for deres 3D-printer “Gravity” bidra til.

Publisert av: 

EOS: Tre ting vi lærte av koronakrisen

Den rådende korona-pandemien har rystet samfunnet vårt, men situasjonen gir oss også innsikt i hvordan teknologi og samarbeid kan utgjøre en forskjell, sier Markus Glasser ved EOS som listet opp tre viktige leksjoner om 3D-printing i forbindelse med koronakrisen.

Publisert av: 

Cellink inngår partnerskap med Lonza

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink har inngått partnerskap med det opprinnelig sveitsiske helseforetaket Lonza for å drive frem utviklingen av bioprinting av cellekulturer.

Publisert av: 

HP introduserer polypropenmateriale

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

Publisert av: 

Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: