Polymerprinting skal generere milliarder

En ny rapport fra det amerikanske markedsundersøkelsesselskapet SmarTech Analyse viser utviklingen i additiv polymerproduksjon. Et marked som forventes å vokse enormt de kommende årene.

SmartTechs Analyses siste rapport “Polymer Additive Manufacturing Markets and Applications: 2020-2029” viser lyse tall for additiv polymerproduksjon.

Genererer milliarder
Markedet forventes å generere 11,7 milliarder dollar i inntekter i 2020, øke til 24 milliarder i 2024 og fortsette til 55 milliarder i 2030. Veksten drives blant annet av at pulverbedteknologi blir stadig mer attraktiv for produsenter fordi det er mulig å produsere deler i serie, heter det i rapporten.

Betydelig fremgang innen materialvitenskap
Rapporten har hovedsakelig fokusert på bilindustrien, luftfartsindustrien og forbruksvarer. Her er alle typer deler inkludert fra prototyper til sluttbruk.

I følge SmartTech er noen av de viktigste fremskrittene innen polymerprinting materialvitenskap og utvikling av nye materialer for dagens teknologi. De to mest relevante segmentene for polymertrykk er fly og kjøretøy. SmartTech forventer at disse vil gå fra å bruke prototyper og verktøyapplikasjoner til produksjon i 2030.

Rapporten finner du her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: