Polymerprinting skal generere milliarder

En ny rapport fra det amerikanske markedsundersøkelsesselskapet SmarTech Analyse viser utviklingen i additiv polymerproduksjon. Et marked som forventes å vokse enormt de kommende årene.

SmartTechs Analyses siste rapport “Polymer Additive Manufacturing Markets and Applications: 2020-2029” viser lyse tall for additiv polymerproduksjon.

Genererer milliarder
Markedet forventes å generere 11,7 milliarder dollar i inntekter i 2020, øke til 24 milliarder i 2024 og fortsette til 55 milliarder i 2030. Veksten drives blant annet av at pulverbedteknologi blir stadig mer attraktiv for produsenter fordi det er mulig å produsere deler i serie, heter det i rapporten.

Betydelig fremgang innen materialvitenskap
Rapporten har hovedsakelig fokusert på bilindustrien, luftfartsindustrien og forbruksvarer. Her er alle typer deler inkludert fra prototyper til sluttbruk.

I følge SmartTech er noen av de viktigste fremskrittene innen polymerprinting materialvitenskap og utvikling av nye materialer for dagens teknologi. De to mest relevante segmentene for polymertrykk er fly og kjøretøy. SmartTech forventer at disse vil gå fra å bruke prototyper og verktøyapplikasjoner til produksjon i 2030.

Rapporten finner du her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: