Wohlers Report er ute

Årets Wohlers-rapport på 380 sider har ny statistikk over additiv tilvirkningsindustrien. Foto via Wohlers Associates

Wohlers Report, som er produsert av det amerikanske konsulentselskapet Wohlers Associates utgis årlig og tar temperaturen samt spår fremtiden for additiv tilvirkning globalt. Nå er 2020-utgaven ute.

Rapporten belyser den siste utviklingen og bruksområdene og tar hensyn til produksjon, salg og priser på systemer, programvare, etterbehandling og forbruksvarer. Rapporten gir også informasjon om patenter, oppstart, investeringer og forskning innen additiv tilvirkning.

Skriver om pusteventiler
Årets rapport fremhever hovedsakelig de utvidede mulighetene for 3D-printing for produksjon. Blant annet skriver Wohlers Associates om det italienske selskapet Isinnova, som produserte pusteventiler for et sykehus midt i den pågående krisen med koronaviruset.

78 medforfattere
Wohlers Associates har overvåket utviklingen av bransjen i over 40 år og har hovedsakelig kunder i produksjonsindustrien. Data basert på analysen ble samlet inn fra 129 servicebyråer, 114 produsenter av industrielle 3d-printere, 40 produsenter av materialer og 3d-printere i stasjonære modeller, med 78 medforfattere og bidragsytere fra 33 land.

Diagram som viser økningen i årlige penger brukt på sluttbruksprodukter, laget med additiv tilvirkning over hele verden. Illustrasjon via Wohlers Associates

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printing lyser opp verden

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Publisert av: 

Skal 3D-printe rekkehus i betong

ConcretePrint har klart å 3D-printe en sylinder bestående av doble vegger i betong. – Målet er å 3D-printe rekkehus sensommeren og høsten 2021, sier administrerende direktør Tobias Haslingen.

Publisert av: 

3D-printing av deler til landbruksmaskiner

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

Publisert av: 

Materiale for de fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Publisert av: 

Forskere med bio-robot

Ved å kombinere et 3D-printet hydrogel skjelett med ryggmargen fra en rotte har forskere ved universitetet i Illinois lagd en “gående” bio-robot.

Publisert av: 

De lager steriliserbare visirer

Protolabs har hjulpet Michelin med å utvikle steriliserbare ansiktsvisirer for helsetjenesten.
– Stroppen, visiret og den nedre armeringen er alle laget av polykarbonat. Skjermene kan derfor steriliseres uten å bli skadet, sier Frédéric Pialot, Senior Fellow Processes hos Michelin.

Publisert av: 

Nedgang for metallprinting

GE (General Electric) er i ferd med å si opp 13000 medarbeidere grunnet nedgang i etterspørselen etter 3D-printede metalldeler, spesielt i flyindustrien.

Publisert av: 

3D-printing og månelanding

Astronauter skal igjen opp og vandre på månen. Der har det ikke vært folk siden Apollo-17 i 1972. På landingsfartøyet benyttes det denne gangen 3D-printede deler.

Publisert av: 

SINTEF med i EU-prosjekt for rensing av vaksiner

Den norske forskningsorganisasjonen SINTEF deltar i et EU prosjekt der 3D-printing benyttes for å rense vaksiner, noe som er kostnadsreduserende og føre til at vaksiner lettere kan komme trengende i utviklingsland til gode.

Publisert av: