Wohlers Report er ute

Årets Wohlers-rapport på 380 sider har ny statistikk over additiv tilvirkningsindustrien. Foto via Wohlers Associates

Wohlers Report, som er produsert av det amerikanske konsulentselskapet Wohlers Associates utgis årlig og tar temperaturen samt spår fremtiden for additiv tilvirkning globalt. Nå er 2020-utgaven ute.

Rapporten belyser den siste utviklingen og bruksområdene og tar hensyn til produksjon, salg og priser på systemer, programvare, etterbehandling og forbruksvarer. Rapporten gir også informasjon om patenter, oppstart, investeringer og forskning innen additiv tilvirkning.

Skriver om pusteventiler
Årets rapport fremhever hovedsakelig de utvidede mulighetene for 3D-printing for produksjon. Blant annet skriver Wohlers Associates om det italienske selskapet Isinnova, som produserte pusteventiler for et sykehus midt i den pågående krisen med koronaviruset.

78 medforfattere
Wohlers Associates har overvåket utviklingen av bransjen i over 40 år og har hovedsakelig kunder i produksjonsindustrien. Data basert på analysen ble samlet inn fra 129 servicebyråer, 114 produsenter av industrielle 3d-printere, 40 produsenter av materialer og 3d-printere i stasjonære modeller, med 78 medforfattere og bidragsytere fra 33 land.

Diagram som viser økningen i årlige penger brukt på sluttbruksprodukter, laget med additiv tilvirkning over hele verden. Illustrasjon via Wohlers Associates

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: