Copycat produserer smittevernutstyr

Beskyttelsesvisir produsert hos CopyCat.

Det pågår for tiden en storstilt dugnad blant 3D-printerkyndige i Norge om å produsere ansiktsvisirer som skal beskytte mot koronavirus. Nå har kopi- og printbyråkjeden Copycat kommet på banen og opprettet produksjonslinje for slike beskyttelsesvisirer ved selskapets nye produksjonssenter på Billingstad.

I samarbeid med Nautilus Subsea har den grafiske produksjonsbedriften CopyCat nå etablert en egen produksjonslinje for beskyttelsesvisirer. – Smittevernutstyr er kritisk mange steder i samfunnet under den pågående koronakrisen, og vi er i stand til å produsere inntil 5000 visirer i døgnet, sier Geir Thorbjørnsen i CopyCat.

Fra trykksaker til smittevernutstyr
Tidligere i år flyttet CopyCats profilavdeling inn i 1000 kvadratmeter produksjonslokaler på Billingstad. Koronakrisen ga kraftig reduksjon i grafiske oppdrag, da var det naturlig å ta myndighetenes oppfordring om å produsere samfunnskritisk utstyr på alvor.

Per Lillejordet i nabobedriften Nautilus Subsea kjente CopyCat fra tidligere, og tok kontakt for å se på mulighetene for å utvikle og produsere et effektivt beskyttelsesvisir for bruk i helsesektoren og andre steder med høy smitterisiko.

På én uke har vi testet og utviklet produktet, levert prototyper til blant annet sykehus og Folkehelseinstituttet, og etablert en effektiv produksjonslinje som kan håndtere inntil 5000 visirer i døgnet, forteller Per Lillejordet i Nautilus Subsea.

God beskyttelse mot dråpesmitte
Hos CopyCat er de vant til høyt tidspress og kreativ utforming av trykksaker. Samtidig hadde de nettopp investert i et nytt skjærebord med en robot som skjærer ut visirer i riktig størrelse automatisk fra store folieark. Dermed hadde de et svært godt utgangspunkt for å utvikle beskyttelsesvisiret, som dekker øyne, nese og munn, med et skumgummibånd i toppen som enkelt festes rundt hodet med borrelås. Fordi det aktuelle koronaviruset, SARS-CoV-2, smitter gjennom dråpesmitte, vil bruk av visir mot ansiktet utgjøre en effektiv beskyttelsesmetode. Ikke bare som direkte beskyttelse mot dråpesmitte fra andre mennesker i nærheten, men også for å hindre brukeren i å overføre smitte fra egne hender til ansiktet. Visiret er ikke beregnet på å bli desinfisert, og det betegnes som et «endagsprodukt»; det vil si et produkt som kan benyttes kontinuerlig gjennom en arbeidsdag før det kastes og destrueres.

Pakkes i forseglet emballasje
Produktene leveres i utgangspunktet i forseglede poser med 7 visirer i hver pakke. Geir Thorbjørnsen, daglig leder i CopyCat, understreker at de ønsker kontakt med alle bransjer og instanser som ser behov.

Pakkes i forseglet emballasje 7 stk.

Vi tror produktet er anvendelig innenfor mange områder, fra de mest samfunnskritiske som helseinstitusjoner, forsvar og farmasi, til næringsliv, transport og handel. Visirene gir effektivt smittevern samtidig som de er relativt rimelige å produsere i et stort antall. For oss i CopyCat ga denne omstillingen mye positiv energi inn i virksomheten i en krevende tid, og det kjennes godt å kunne bidra med produksjon av et samfunnsnyttig produkt fremfor å bare vente på at krisen skal gå over, sier Geir Thorbjørnsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printing lyser opp verden

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Publisert av: 

Skal 3D-printe rekkehus i betong

ConcretePrint har klart å 3D-printe en sylinder bestående av doble vegger i betong. – Målet er å 3D-printe rekkehus sensommeren og høsten 2021, sier administrerende direktør Tobias Haslingen.

Publisert av: 

3D-printing av deler til landbruksmaskiner

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

Publisert av: 

Materiale for de fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Publisert av: 

Forskere med bio-robot

Ved å kombinere et 3D-printet hydrogel skjelett med ryggmargen fra en rotte har forskere ved universitetet i Illinois lagd en “gående” bio-robot.

Publisert av: 

De lager steriliserbare visirer

Protolabs har hjulpet Michelin med å utvikle steriliserbare ansiktsvisirer for helsetjenesten.
– Stroppen, visiret og den nedre armeringen er alle laget av polykarbonat. Skjermene kan derfor steriliseres uten å bli skadet, sier Frédéric Pialot, Senior Fellow Processes hos Michelin.

Publisert av: 

Nedgang for metallprinting

GE (General Electric) er i ferd med å si opp 13000 medarbeidere grunnet nedgang i etterspørselen etter 3D-printede metalldeler, spesielt i flyindustrien.

Publisert av: 

3D-printing og månelanding

Astronauter skal igjen opp og vandre på månen. Der har det ikke vært folk siden Apollo-17 i 1972. På landingsfartøyet benyttes det denne gangen 3D-printede deler.

Publisert av: 

SINTEF med i EU-prosjekt for rensing av vaksiner

Den norske forskningsorganisasjonen SINTEF deltar i et EU prosjekt der 3D-printing benyttes for å rense vaksiner, noe som er kostnadsreduserende og føre til at vaksiner lettere kan komme trengende i utviklingsland til gode.

Publisert av: