Fortsatt kraftig vekst innen metallprinting

Markedsundersøkelsesfirmaet Technavio har nettopp publisert sin rapport om det internasjonale markedet for additiv produksjon med 3D-printing i metall. I følge selskapet skal metallsegmentet innen additiv tilvirkning vokse med 4,42 milliarder dollar i perioden 2020-2024, noe som representerer en årlig vekstrate på 14%.

Denne trenden vil hovedsakelig bli drevet frem av bilindustrien, som er mer interessert i additiv tilvirkning for å produsere lettere, mer komplekse og høyere ytelseskomponenter – spesielt interessant for motorsportsegmentet. Studien viser også at investeringene i forskning og utvikling vil være høyere: produsentene vil stole på raskere og mer innovative prosesser.

I løpet av det siste tiåret har vi sett en real boom i 3D-print av metall, spesielt med ankomsten av produsenter som ønsket å redusere kostnadene for tilgjengelige teknologier. Eksempler på slike selskaper inkluderer Desktop Metal eller Markforged som har brukt MIM-systemer for å gjøre tilgjengelige maskiner som pleide å koste titusenvis av dollar. Det er ikke så overraskende å se den additive industrien i metall vokse. I tillegg gjør tradisjonelle produsenter større bruk av 3D-printing ved produksjon av deler til sluttbruk i sektorer som romfart, bilindustri og medisinsk, som alltid har vært forbrukere av metaller.

Technovias nye studie “Global Metal Additive Manufacturing 2020-2024” spår en progressiv vekst på 4,42 milliarder dollar frem til 2024, hovedsakelig drevet av Nord-Amerika (32%), fulgt av Europa og Asia. I år bør vekstraten nå 13,45%. Technovia påpeker også at bilmarkedet vil være drivkraften for denne økningen: produsentene ser det som et middel til å produsere lettere og mer komplekse reservedeler og sluttbruksdeler. Dette gjør dem i stand til å oppnå et bedre ytelsesnivå og samtidig redusere tid til marked. Dette gjelder spesielt for formel 1, der flere lag allerede bruker metall 3D-printing – Scuderia Ferrari, Williams Martini Racing, osv. – for å produsere lettere og mer komplekse deler. De bruker 3D-printing av deler som bakspoilere, karosserideler eller komponenter for montering av girkasse.

Hvis vi ser på andre bruksområder, kan vi nevne luftfart, støping og medisins. Metallprinting i medisinsk sektor vil bli drevet frem spesielt av tannleger, etter en sterk etterspørsel etter implantater i Nord-Amerika.

Til slutt viser Technovia at additiv produksjon i metall fører til mer investering i forskning og utvikling. Ettersom konkurransen er strengere, søker produsentene mer innovative løsninger tilpasset industrienes krav. En Technavio-analytiker uttaler: “Vertikal integrasjon er nå å foretrekke, og strategiske allianser er flere: Disse to faktorene vil stimulere markedsveksten ytterligere over prognoseperioden”.

Covid-19 vil selvsagt ha innvirkning på denne rapporten og prognosene.

For mer informasjon kan du kjøpe studien her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: