Fortsatt kraftig vekst innen metallprinting

Markedsundersøkelsesfirmaet Technavio har nettopp publisert sin rapport om det internasjonale markedet for additiv produksjon med 3D-printing i metall. I følge selskapet skal metallsegmentet innen additiv tilvirkning vokse med 4,42 milliarder dollar i perioden 2020-2024, noe som representerer en årlig vekstrate på 14%.

Denne trenden vil hovedsakelig bli drevet frem av bilindustrien, som er mer interessert i additiv tilvirkning for å produsere lettere, mer komplekse og høyere ytelseskomponenter – spesielt interessant for motorsportsegmentet. Studien viser også at investeringene i forskning og utvikling vil være høyere: produsentene vil stole på raskere og mer innovative prosesser.

I løpet av det siste tiåret har vi sett en real boom i 3D-print av metall, spesielt med ankomsten av produsenter som ønsket å redusere kostnadene for tilgjengelige teknologier. Eksempler på slike selskaper inkluderer Desktop Metal eller Markforged som har brukt MIM-systemer for å gjøre tilgjengelige maskiner som pleide å koste titusenvis av dollar. Det er ikke så overraskende å se den additive industrien i metall vokse. I tillegg gjør tradisjonelle produsenter større bruk av 3D-printing ved produksjon av deler til sluttbruk i sektorer som romfart, bilindustri og medisinsk, som alltid har vært forbrukere av metaller.

Technovias nye studie “Global Metal Additive Manufacturing 2020-2024” spår en progressiv vekst på 4,42 milliarder dollar frem til 2024, hovedsakelig drevet av Nord-Amerika (32%), fulgt av Europa og Asia. I år bør vekstraten nå 13,45%. Technovia påpeker også at bilmarkedet vil være drivkraften for denne økningen: produsentene ser det som et middel til å produsere lettere og mer komplekse reservedeler og sluttbruksdeler. Dette gjør dem i stand til å oppnå et bedre ytelsesnivå og samtidig redusere tid til marked. Dette gjelder spesielt for formel 1, der flere lag allerede bruker metall 3D-printing – Scuderia Ferrari, Williams Martini Racing, osv. – for å produsere lettere og mer komplekse deler. De bruker 3D-printing av deler som bakspoilere, karosserideler eller komponenter for montering av girkasse.

Hvis vi ser på andre bruksområder, kan vi nevne luftfart, støping og medisins. Metallprinting i medisinsk sektor vil bli drevet frem spesielt av tannleger, etter en sterk etterspørsel etter implantater i Nord-Amerika.

Til slutt viser Technovia at additiv produksjon i metall fører til mer investering i forskning og utvikling. Ettersom konkurransen er strengere, søker produsentene mer innovative løsninger tilpasset industrienes krav. En Technavio-analytiker uttaler: “Vertikal integrasjon er nå å foretrekke, og strategiske allianser er flere: Disse to faktorene vil stimulere markedsveksten ytterligere over prognoseperioden”.

Covid-19 vil selvsagt ha innvirkning på denne rapporten og prognosene.

For mer informasjon kan du kjøpe studien her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: