Fortsatt kraftig vekst innen metallprinting

Markedsundersøkelsesfirmaet Technavio har nettopp publisert sin rapport om det internasjonale markedet for additiv produksjon med 3D-printing i metall. I følge selskapet skal metallsegmentet innen additiv tilvirkning vokse med 4,42 milliarder dollar i perioden 2020-2024, noe som representerer en årlig vekstrate på 14%.

Denne trenden vil hovedsakelig bli drevet frem av bilindustrien, som er mer interessert i additiv tilvirkning for å produsere lettere, mer komplekse og høyere ytelseskomponenter – spesielt interessant for motorsportsegmentet. Studien viser også at investeringene i forskning og utvikling vil være høyere: produsentene vil stole på raskere og mer innovative prosesser.

I løpet av det siste tiåret har vi sett en real boom i 3D-print av metall, spesielt med ankomsten av produsenter som ønsket å redusere kostnadene for tilgjengelige teknologier. Eksempler på slike selskaper inkluderer Desktop Metal eller Markforged som har brukt MIM-systemer for å gjøre tilgjengelige maskiner som pleide å koste titusenvis av dollar. Det er ikke så overraskende å se den additive industrien i metall vokse. I tillegg gjør tradisjonelle produsenter større bruk av 3D-printing ved produksjon av deler til sluttbruk i sektorer som romfart, bilindustri og medisinsk, som alltid har vært forbrukere av metaller.

Technovias nye studie “Global Metal Additive Manufacturing 2020-2024” spår en progressiv vekst på 4,42 milliarder dollar frem til 2024, hovedsakelig drevet av Nord-Amerika (32%), fulgt av Europa og Asia. I år bør vekstraten nå 13,45%. Technovia påpeker også at bilmarkedet vil være drivkraften for denne økningen: produsentene ser det som et middel til å produsere lettere og mer komplekse reservedeler og sluttbruksdeler. Dette gjør dem i stand til å oppnå et bedre ytelsesnivå og samtidig redusere tid til marked. Dette gjelder spesielt for formel 1, der flere lag allerede bruker metall 3D-printing – Scuderia Ferrari, Williams Martini Racing, osv. – for å produsere lettere og mer komplekse deler. De bruker 3D-printing av deler som bakspoilere, karosserideler eller komponenter for montering av girkasse.

Hvis vi ser på andre bruksområder, kan vi nevne luftfart, støping og medisins. Metallprinting i medisinsk sektor vil bli drevet frem spesielt av tannleger, etter en sterk etterspørsel etter implantater i Nord-Amerika.

Til slutt viser Technovia at additiv produksjon i metall fører til mer investering i forskning og utvikling. Ettersom konkurransen er strengere, søker produsentene mer innovative løsninger tilpasset industrienes krav. En Technavio-analytiker uttaler: “Vertikal integrasjon er nå å foretrekke, og strategiske allianser er flere: Disse to faktorene vil stimulere markedsveksten ytterligere over prognoseperioden”.

Covid-19 vil selvsagt ha innvirkning på denne rapporten og prognosene.

For mer informasjon kan du kjøpe studien her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printing lyser opp verden

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Publisert av: 

Skal 3D-printe rekkehus i betong

ConcretePrint har klart å 3D-printe en sylinder bestående av doble vegger i betong. – Målet er å 3D-printe rekkehus sensommeren og høsten 2021, sier administrerende direktør Tobias Haslingen.

Publisert av: 

3D-printing av deler til landbruksmaskiner

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

Publisert av: 

Materiale for de fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Publisert av: 

Forskere med bio-robot

Ved å kombinere et 3D-printet hydrogel skjelett med ryggmargen fra en rotte har forskere ved universitetet i Illinois lagd en “gående” bio-robot.

Publisert av: 

De lager steriliserbare visirer

Protolabs har hjulpet Michelin med å utvikle steriliserbare ansiktsvisirer for helsetjenesten.
– Stroppen, visiret og den nedre armeringen er alle laget av polykarbonat. Skjermene kan derfor steriliseres uten å bli skadet, sier Frédéric Pialot, Senior Fellow Processes hos Michelin.

Publisert av: 

Nedgang for metallprinting

GE (General Electric) er i ferd med å si opp 13000 medarbeidere grunnet nedgang i etterspørselen etter 3D-printede metalldeler, spesielt i flyindustrien.

Publisert av: 

3D-printing og månelanding

Astronauter skal igjen opp og vandre på månen. Der har det ikke vært folk siden Apollo-17 i 1972. På landingsfartøyet benyttes det denne gangen 3D-printede deler.

Publisert av: 

SINTEF med i EU-prosjekt for rensing av vaksiner

Den norske forskningsorganisasjonen SINTEF deltar i et EU prosjekt der 3D-printing benyttes for å rense vaksiner, noe som er kostnadsreduserende og føre til at vaksiner lettere kan komme trengende i utviklingsland til gode.

Publisert av: