Oppgradert programvare tredoblet 3D-printerens hastighet

DM P2500 3D-printer. Foto via Digital Metal.

Svenske Digital Metal, 3D-produsent av metallprintere, har lansert en ny programvareoppgradering for sin DM P2500 3D-printer som tredobler printerens hastighet.

Oppgraderingen gir et betydelig større produksjonsvolum per tidsenhet, og tredobler dermed utskriftshastigheten til DM P2500, ifølge Digital Metal, som opprinnelig målte seg til 100 cm3/t. Denne nye programvaren vil være utstyrt som standard på alle nye DM P2500-enheter som selges, samt tidligere installerte systemer via oppgraderings-kit.

–Vi jobber kontinuerlig med å forbedre ytelsen til skriverne våre, slik at kundene våre kan jobbe så kostnadseffektivt som mulig”, kommenterer Alexander Sakratidis, salgs- og markedssjef i Digital Metal. –Denne viktige oppgraderingen gjør det mulig å nå enda større produksjonsvolumer uten å ofre komponentkvalitet. Vi planlegger å fortsette å introdusere lignende signifikante oppgraderinger to ganger i året, avslutter han.

Digital Metals DM P2500 3D 3D-printer ble opprinnelig introdusert i 2017. Maskinen har et binding-jetting metallprintsystem, og har kapasitet til å lage svært detaljerte komponenter i oppløsninger på 35 mikrometer ved hjelp av Digital Metalls egenutviklede 3D-printteknologi. Dens intrikate funksjoner er vist frem gjennom en rekke geometrisk komplekse miniatyrer, inkludert et mikro sjakkspill printet i rustfritt stål. Selskapets 3D-metallprint med høy presisjon ble tildelt “Årets nyskapning” under 3D Printing Industry Awards.

Sjakkbrikker kan 3D-printes i metall som miniatyrer med stor detaljrikhet.

Systemet gir et uskalert byggevolum på 203 x 180 x 69 mm, og etter printing måler den skalerte byggeplattformen 170 x 150 x 57 mm. Den utnytter også en sekundær sintringsprosess som følger bindingsstråleprosessen, som er nødvendig for å fjerne støttestrukturer fra komponenten. Kunder av DM P2500 kommer hovedsakelig fra bilindustrien og romfartsindustrien, fra selskaper som Koenigsegg, Volvo og Honeywell.

Digital Metal ble grunnlagt i 2012 og er en del av Höganäs-gruppen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: