Oppgradert programvare tredoblet 3D-printerens hastighet

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 14 april 2020
DM P2500 3D-printer. Foto via Digital Metal.

Svenske Digital Metal, 3D-produsent av metallprintere, har lansert en ny programvareoppgradering for sin DM P2500 3D-printer som tredobler printerens hastighet.

Oppgraderingen gir et betydelig større produksjonsvolum per tidsenhet, og tredobler dermed utskriftshastigheten til DM P2500, ifølge Digital Metal, som opprinnelig målte seg til 100 cm3/t. Denne nye programvaren vil være utstyrt som standard på alle nye DM P2500-enheter som selges, samt tidligere installerte systemer via oppgraderings-kit.

–Vi jobber kontinuerlig med å forbedre ytelsen til skriverne våre, slik at kundene våre kan jobbe så kostnadseffektivt som mulig», kommenterer Alexander Sakratidis, salgs- og markedssjef i Digital Metal. –Denne viktige oppgraderingen gjør det mulig å nå enda større produksjonsvolumer uten å ofre komponentkvalitet. Vi planlegger å fortsette å introdusere lignende signifikante oppgraderinger to ganger i året, avslutter han.

Digital Metals DM P2500 3D 3D-printer ble opprinnelig introdusert i 2017. Maskinen har et binding-jetting metallprintsystem, og har kapasitet til å lage svært detaljerte komponenter i oppløsninger på 35 mikrometer ved hjelp av Digital Metalls egenutviklede 3D-printteknologi. Dens intrikate funksjoner er vist frem gjennom en rekke geometrisk komplekse miniatyrer, inkludert et mikro sjakkspill printet i rustfritt stål. Selskapets 3D-metallprint med høy presisjon ble tildelt «Årets nyskapning» under 3D Printing Industry Awards.

Sjakkbrikker kan 3D-printes i metall som miniatyrer med stor detaljrikhet.

Systemet gir et uskalert byggevolum på 203 x 180 x 69 mm, og etter printing måler den skalerte byggeplattformen 170 x 150 x 57 mm. Den utnytter også en sekundær sintringsprosess som følger bindingsstråleprosessen, som er nødvendig for å fjerne støttestrukturer fra komponenten. Kunder av DM P2500 kommer hovedsakelig fra bilindustrien og romfartsindustrien, fra selskaper som Koenigsegg, Volvo og Honeywell.

Digital Metal ble grunnlagt i 2012 og er en del av Höganäs-gruppen.

Les mer

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Jernbaneselskap satser på AM for reparasjoner

Det franske transportselskapet Alstom har vært tidlig ute med additiv produksjon. Nå skal teknologien også tas i bruk i Sverige gjennom en ny samarbeidsavtale.
Alstom-bergslagen

Kompakt 3D-lab til bruk i felt

Det australske foretaket SPEE3D har annonsert noe de kaller EMU, Expeditory Manufacturing Unit, altså en produksjonsenhet for ekspedisjoner. Det består av en container som inneholder alt som trengs for å benytte 3D-printing i felt, inkludert etterbehandlingsutstyr.
EMU-Duo-Outdoors-Larger

Siste nytt

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

3D print vokser kraftig viser rapport fra Protolabs

Den nye utgaven av Protolabs årlige internasjonale 3DP-trendrapport viser at 3D-printmarkedet vokser raskere enn forventet. Rapporten baserer seg på markedsinformasjon samt uttalelser fra 700 ingerniørekspertenr verden over.
sementprint

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682