Oppgradert programvare tredoblet 3D-printerens hastighet

DM P2500 3D-printer. Foto via Digital Metal.

Svenske Digital Metal, 3D-produsent av metallprintere, har lansert en ny programvareoppgradering for sin DM P2500 3D-printer som tredobler printerens hastighet.

Oppgraderingen gir et betydelig større produksjonsvolum per tidsenhet, og tredobler dermed utskriftshastigheten til DM P2500, ifølge Digital Metal, som opprinnelig målte seg til 100 cm3/t. Denne nye programvaren vil være utstyrt som standard på alle nye DM P2500-enheter som selges, samt tidligere installerte systemer via oppgraderings-kit.

–Vi jobber kontinuerlig med å forbedre ytelsen til skriverne våre, slik at kundene våre kan jobbe så kostnadseffektivt som mulig”, kommenterer Alexander Sakratidis, salgs- og markedssjef i Digital Metal. –Denne viktige oppgraderingen gjør det mulig å nå enda større produksjonsvolumer uten å ofre komponentkvalitet. Vi planlegger å fortsette å introdusere lignende signifikante oppgraderinger to ganger i året, avslutter han.

Digital Metals DM P2500 3D 3D-printer ble opprinnelig introdusert i 2017. Maskinen har et binding-jetting metallprintsystem, og har kapasitet til å lage svært detaljerte komponenter i oppløsninger på 35 mikrometer ved hjelp av Digital Metalls egenutviklede 3D-printteknologi. Dens intrikate funksjoner er vist frem gjennom en rekke geometrisk komplekse miniatyrer, inkludert et mikro sjakkspill printet i rustfritt stål. Selskapets 3D-metallprint med høy presisjon ble tildelt “Årets nyskapning” under 3D Printing Industry Awards.

Sjakkbrikker kan 3D-printes i metall som miniatyrer med stor detaljrikhet.

Systemet gir et uskalert byggevolum på 203 x 180 x 69 mm, og etter printing måler den skalerte byggeplattformen 170 x 150 x 57 mm. Den utnytter også en sekundær sintringsprosess som følger bindingsstråleprosessen, som er nødvendig for å fjerne støttestrukturer fra komponenten. Kunder av DM P2500 kommer hovedsakelig fra bilindustrien og romfartsindustrien, fra selskaper som Koenigsegg, Volvo og Honeywell.

Digital Metal ble grunnlagt i 2012 og er en del av Höganäs-gruppen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printing lyser opp verden

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Publisert av: 

Skal 3D-printe rekkehus i betong

ConcretePrint har klart å 3D-printe en sylinder bestående av doble vegger i betong. – Målet er å 3D-printe rekkehus sensommeren og høsten 2021, sier administrerende direktør Tobias Haslingen.

Publisert av: 

3D-printing av deler til landbruksmaskiner

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

Publisert av: 

Materiale for de fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Publisert av: 

Forskere med bio-robot

Ved å kombinere et 3D-printet hydrogel skjelett med ryggmargen fra en rotte har forskere ved universitetet i Illinois lagd en “gående” bio-robot.

Publisert av: 

De lager steriliserbare visirer

Protolabs har hjulpet Michelin med å utvikle steriliserbare ansiktsvisirer for helsetjenesten.
– Stroppen, visiret og den nedre armeringen er alle laget av polykarbonat. Skjermene kan derfor steriliseres uten å bli skadet, sier Frédéric Pialot, Senior Fellow Processes hos Michelin.

Publisert av: 

Nedgang for metallprinting

GE (General Electric) er i ferd med å si opp 13000 medarbeidere grunnet nedgang i etterspørselen etter 3D-printede metalldeler, spesielt i flyindustrien.

Publisert av: 

3D-printing og månelanding

Astronauter skal igjen opp og vandre på månen. Der har det ikke vært folk siden Apollo-17 i 1972. På landingsfartøyet benyttes det denne gangen 3D-printede deler.

Publisert av: 

SINTEF med i EU-prosjekt for rensing av vaksiner

Den norske forskningsorganisasjonen SINTEF deltar i et EU prosjekt der 3D-printing benyttes for å rense vaksiner, noe som er kostnadsreduserende og føre til at vaksiner lettere kan komme trengende i utviklingsland til gode.

Publisert av: