Yeggi – søkemotor som finner 3D-filer

Søkemotoren Yeggi er som en Google for 3D-filer. Her kan du gjøre et søk og finne ferdige stl-filer, de fleste av disse kan lastes ned gratis.

3D-printing starter med at en STL-fil sendes til 3D-printeren. Å lage en slik fil kan være vanskelig for en bruker som ikke har erfaring med modellering. Derfor kan de gå gjennom plattformer og markedsplasser for å laste ned STL-filer som er direkte kompatible med maskinen deres. Det er mange av dem i dag, og det kan være vanskelig å finne veien til tider. Yeggi gjør denne jobben enklere: det er en søkemotor som lar deg finne den ønskede 3D-modellen blant alle de som er tilgjengelige fra internett.

Yeggi ble opprettet i 2013 av Sebastien Karpp, og samler nå mer enn 2,3 millioner 3D-modeller, et antall som har vokst jevnlig siden nettstedet gikk på lufta. 89,6% av disse filene kan lastes ned gratis. Ideen er enkel: du må bare skrive inn søket i søkefeltet, og nettstedet presenterer dusinvis av resultater. Brukeren kan deretter velge 3D-modellen som passer ham eller henne, som vil sende ham eller henne direkte til plattformen du kan laste ned modellen fra: Cults3D, Thingiverse, MyMiniFactory, etc. Søkemotoren fungerer dermed omtrent som en slags Google for 3D-printing.

Yeggi tilbyr avanserte søkekriterier: gratis, betalte, populære eller nylig opplastede modeller. Dette gjør opplevelsen mer flytende, slik at alle enkelt kan starte 3D-utskriftsprosessen hjemme. Og du kan finne alt på Yeggi: fra små motorsykler til ekstruderbeskyttelse og forskjellige figurer. Imidlertid kan søkemotoren kritiseres for å ha for få søkekriterier: hvorfor ikke ha kategorier av objekter, eller filer sortert etter vanskelighetsgrad?

Man kan gratis opprett en brukerprofil på Yeggi, og da får du litt ekstra fordeler: når kontoen er aktivert kan brukeren lage en liste over 3D-modeller og følge spesifikke nøkkelord som man kan informeres om hver gang en ny 3D-fil blir publisert på en plattform. Nettstedet videreformidler også mange artikler om 3D-printnyheter over hele verden.

Nettstedet er reklamefinansiert, noe man jo merker når man er innom.

Lenke: Yeggi.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printing lyser opp verden

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Publisert av: 

Skal 3D-printe rekkehus i betong

ConcretePrint har klart å 3D-printe en sylinder bestående av doble vegger i betong. – Målet er å 3D-printe rekkehus sensommeren og høsten 2021, sier administrerende direktør Tobias Haslingen.

Publisert av: 

3D-printing av deler til landbruksmaskiner

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

Publisert av: 

Materiale for de fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Publisert av: 

Forskere med bio-robot

Ved å kombinere et 3D-printet hydrogel skjelett med ryggmargen fra en rotte har forskere ved universitetet i Illinois lagd en “gående” bio-robot.

Publisert av: 

De lager steriliserbare visirer

Protolabs har hjulpet Michelin med å utvikle steriliserbare ansiktsvisirer for helsetjenesten.
– Stroppen, visiret og den nedre armeringen er alle laget av polykarbonat. Skjermene kan derfor steriliseres uten å bli skadet, sier Frédéric Pialot, Senior Fellow Processes hos Michelin.

Publisert av: 

Nedgang for metallprinting

GE (General Electric) er i ferd med å si opp 13000 medarbeidere grunnet nedgang i etterspørselen etter 3D-printede metalldeler, spesielt i flyindustrien.

Publisert av: 

3D-printing og månelanding

Astronauter skal igjen opp og vandre på månen. Der har det ikke vært folk siden Apollo-17 i 1972. På landingsfartøyet benyttes det denne gangen 3D-printede deler.

Publisert av: 

SINTEF med i EU-prosjekt for rensing av vaksiner

Den norske forskningsorganisasjonen SINTEF deltar i et EU prosjekt der 3D-printing benyttes for å rense vaksiner, noe som er kostnadsreduserende og føre til at vaksiner lettere kan komme trengende i utviklingsland til gode.

Publisert av: