Yeggi – søkemotor som finner 3D-filer

Søkemotoren Yeggi er som en Google for 3D-filer. Her kan du gjøre et søk og finne ferdige stl-filer, de fleste av disse kan lastes ned gratis.

3D-printing starter med at en STL-fil sendes til 3D-printeren. Å lage en slik fil kan være vanskelig for en bruker som ikke har erfaring med modellering. Derfor kan de gå gjennom plattformer og markedsplasser for å laste ned STL-filer som er direkte kompatible med maskinen deres. Det er mange av dem i dag, og det kan være vanskelig å finne veien til tider. Yeggi gjør denne jobben enklere: det er en søkemotor som lar deg finne den ønskede 3D-modellen blant alle de som er tilgjengelige fra internett.

Yeggi ble opprettet i 2013 av Sebastien Karpp, og samler nå mer enn 2,3 millioner 3D-modeller, et antall som har vokst jevnlig siden nettstedet gikk på lufta. 89,6% av disse filene kan lastes ned gratis. Ideen er enkel: du må bare skrive inn søket i søkefeltet, og nettstedet presenterer dusinvis av resultater. Brukeren kan deretter velge 3D-modellen som passer ham eller henne, som vil sende ham eller henne direkte til plattformen du kan laste ned modellen fra: Cults3D, Thingiverse, MyMiniFactory, etc. Søkemotoren fungerer dermed omtrent som en slags Google for 3D-printing.

Yeggi tilbyr avanserte søkekriterier: gratis, betalte, populære eller nylig opplastede modeller. Dette gjør opplevelsen mer flytende, slik at alle enkelt kan starte 3D-utskriftsprosessen hjemme. Og du kan finne alt på Yeggi: fra små motorsykler til ekstruderbeskyttelse og forskjellige figurer. Imidlertid kan søkemotoren kritiseres for å ha for få søkekriterier: hvorfor ikke ha kategorier av objekter, eller filer sortert etter vanskelighetsgrad?

Man kan gratis opprett en brukerprofil på Yeggi, og da får du litt ekstra fordeler: når kontoen er aktivert kan brukeren lage en liste over 3D-modeller og følge spesifikke nøkkelord som man kan informeres om hver gang en ny 3D-fil blir publisert på en plattform. Nettstedet videreformidler også mange artikler om 3D-printnyheter over hele verden.

Nettstedet er reklamefinansiert, noe man jo merker når man er innom.

Lenke: Yeggi.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *