Yeggi - søkemotor som finner 3D-filer

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 20 april 2020

Søkemotoren Yeggi er som en Google for 3D-filer. Her kan du gjøre et søk og finne ferdige stl-filer, de fleste av disse kan lastes ned gratis.

3D-printing starter med at en STL-fil sendes til 3D-printeren. Å lage en slik fil kan være vanskelig for en bruker som ikke har erfaring med modellering. Derfor kan de gå gjennom plattformer og markedsplasser for å laste ned STL-filer som er direkte kompatible med maskinen deres. Det er mange av dem i dag, og det kan være vanskelig å finne veien til tider. Yeggi gjør denne jobben enklere: det er en søkemotor som lar deg finne den ønskede 3D-modellen blant alle de som er tilgjengelige fra internett.

Yeggi ble opprettet i 2013 av Sebastien Karpp, og samler nå mer enn 2,3 millioner 3D-modeller, et antall som har vokst jevnlig siden nettstedet gikk på lufta. 89,6% av disse filene kan lastes ned gratis. Ideen er enkel: du må bare skrive inn søket i søkefeltet, og nettstedet presenterer dusinvis av resultater. Brukeren kan deretter velge 3D-modellen som passer ham eller henne, som vil sende ham eller henne direkte til plattformen du kan laste ned modellen fra: Cults3D, Thingiverse, MyMiniFactory, etc. Søkemotoren fungerer dermed omtrent som en slags Google for 3D-printing.

Yeggi tilbyr avanserte søkekriterier: gratis, betalte, populære eller nylig opplastede modeller. Dette gjør opplevelsen mer flytende, slik at alle enkelt kan starte 3D-utskriftsprosessen hjemme. Og du kan finne alt på Yeggi: fra små motorsykler til ekstruderbeskyttelse og forskjellige figurer. Imidlertid kan søkemotoren kritiseres for å ha for få søkekriterier: hvorfor ikke ha kategorier av objekter, eller filer sortert etter vanskelighetsgrad?

Man kan gratis opprett en brukerprofil på Yeggi, og da får du litt ekstra fordeler: når kontoen er aktivert kan brukeren lage en liste over 3D-modeller og følge spesifikke nøkkelord som man kan informeres om hver gang en ny 3D-fil blir publisert på en plattform. Nettstedet videreformidler også mange artikler om 3D-printnyheter over hele verden.

Nettstedet er reklamefinansiert, noe man jo merker når man er innom.

Lenke: Yeggi.com

Les mer

3D print vokser kraftig viser rapport fra Protolabs

Den nye utgaven av Protolabs årlige internasjonale 3DP-trendrapport viser at 3D-printmarkedet vokser raskere enn forventet. Rapporten baserer seg på markedsinformasjon samt uttalelser fra 700 ingerniørekspertenr verden over.
sementprint

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682

Jernbaneselskap satser på AM for reparasjoner

Det franske transportselskapet Alstom har vært tidlig ute med additiv produksjon. Nå skal teknologien også tas i bruk i Sverige gjennom en ny samarbeidsavtale.
Alstom-bergslagen

Nordens første testbed for 3D-printet betong

I slutten av april innviet forskningsinstituttet RISE et test- og demomiljø for 3D-printet betong. En unik investering som vil akselerere industriell bruk av teknologien og bane vei for en mer bærekraftig byggebransje i Sverige.
RISE-kollage-768x504

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt