3D-printing av deler til landbruksmaskiner

3D-printet deksel for kontroller i traktor. Foto via LOOP 3D.

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

For å redusere nedetid og unngå tilleggsutgifter i den forbindelse, har HİDROMEK valgt å satse på 3D-printing når de produserer kjøretøy, også for å redusere tiden og kostnadene som tradisjonelle produksjonsmetoder medfører.

Ved å bruke FFF 3D-printeren LOOP PRO, var HİDROMEK i stand til å lage fullt funksjonelle produksjonsdeler uten behov for mye etterbehandling. Den reduserte produksjonstiden til denne etterbehandlingen reduserte kostnadene for å implementere sluttbrukerdelene i kjøretøyene.

Implementering av det 3D-printede dekselet i kjøretøyet. Foto via LOOP 3D.

–Overflatekvaliteten er formidabel, sier Hakan Telışık, Hidromek Design Studio Manager om fordelene med de 3D-printede delene fra LOOP PRO-maskinen. –Delene er sterke og funksjonelle, man kan benytte dem uten eller med lite etterarbeid.

 

Loop 3D er et tyrkisk 3D-printermerke etablert av 3D-printerprodusenten Teknodizayn. De er basert i Ankara og har over 10 års erfaring innen 3D-printindustrien, etter å først ha drevet som forhandler for en rekke produsenter av 3D-printere og 3D-skannere. Den nåværende porteføljen inkluderer 3D-printere fra UnionTech og HP, og selskapet leverer også 3D-skannere fra Artec.

Med ti års erfaring bestemte Teknodizayn-teamet seg for å lage sin egen 3D-printer av merket LOOP 3D. Basert på praktisk kunnskap, adresserer 3D-printeren kundekrav fra bransjer som tung industri, luftfart og offentlige institusjoner.

Den første betamodellen til LOOP PRO ble produsert i 2017. Etter å ha gått gjennom en serie forbedringer, ble den endelige iterasjonen av 3D-printeren godkjent og urfremført under Formnext 2019 i Frankfurt. LOOP PRO er et FFF-system, utstyrt med et byggvolum på 500 x 350 x 500 mm og har en modulær printhode, magnetisk festbar plate, laserassistert kalibrering av printsengen og kondisjoneringsenhet for materialet. I tillegg er 3D-printeren utstyrt med LOOP 3D CLOUD, en skrive- og administrasjonsprogramvare utviklet i samarbeid med 3DPrinterOS, en programvareutvikler av skybaserte 3D-printerprogrammer i San Francisco, USA.

3D-printede sluttbrukkomponenter sparer tid og kostnader for HİDROMEK

HİDROMEK startet opprinnelig opp som produsent av traktorer for landbruket. I de påfølgende årene begynte selskapet å produsere tunge anleggsmaskiner, og siden den gang har produktutvalget på dette feltet blitt utvidet.

Maskinene deres inkluderer nå traktorgravere, hydrauliske gravemaskiner, hjullastere, veihøvler og jordkomprimatorer. De sysselsetter rundt 2000 ansatte og maskinene produseres i seks produksjonsanlegg, inkludert 4 fabrikker i Ankara, en fabrikk i Izmir, og et anlegg i Thailand.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *