3D-printing av deler til landbruksmaskiner

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 20 mai 2020
3D-printet deksel for kontroller i traktor. Foto via LOOP 3D.

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

For å redusere nedetid og unngå tilleggsutgifter i den forbindelse, har HİDROMEK valgt å satse på 3D-printing når de produserer kjøretøy, også for å redusere tiden og kostnadene som tradisjonelle produksjonsmetoder medfører.

Ved å bruke FFF 3D-printeren LOOP PRO, var HİDROMEK i stand til å lage fullt funksjonelle produksjonsdeler uten behov for mye etterbehandling. Den reduserte produksjonstiden til denne etterbehandlingen reduserte kostnadene for å implementere sluttbrukerdelene i kjøretøyene.

Implementering av det 3D-printede dekselet i kjøretøyet. Foto via LOOP 3D.

–Overflatekvaliteten er formidabel, sier Hakan Telışık, Hidromek Design Studio Manager om fordelene med de 3D-printede delene fra LOOP PRO-maskinen. –Delene er sterke og funksjonelle, man kan benytte dem uten eller med lite etterarbeid.

 

Loop 3D er et tyrkisk 3D-printermerke etablert av 3D-printerprodusenten Teknodizayn. De er basert i Ankara og har over 10 års erfaring innen 3D-printindustrien, etter å først ha drevet som forhandler for en rekke produsenter av 3D-printere og 3D-skannere. Den nåværende porteføljen inkluderer 3D-printere fra UnionTech og HP, og selskapet leverer også 3D-skannere fra Artec.

Med ti års erfaring bestemte Teknodizayn-teamet seg for å lage sin egen 3D-printer av merket LOOP 3D. Basert på praktisk kunnskap, adresserer 3D-printeren kundekrav fra bransjer som tung industri, luftfart og offentlige institusjoner.

Den første betamodellen til LOOP PRO ble produsert i 2017. Etter å ha gått gjennom en serie forbedringer, ble den endelige iterasjonen av 3D-printeren godkjent og urfremført under Formnext 2019 i Frankfurt. LOOP PRO er et FFF-system, utstyrt med et byggvolum på 500 x 350 x 500 mm og har en modulær printhode, magnetisk festbar plate, laserassistert kalibrering av printsengen og kondisjoneringsenhet for materialet. I tillegg er 3D-printeren utstyrt med LOOP 3D CLOUD, en skrive- og administrasjonsprogramvare utviklet i samarbeid med 3DPrinterOS, en programvareutvikler av skybaserte 3D-printerprogrammer i San Francisco, USA.

3D-printede sluttbrukkomponenter sparer tid og kostnader for HİDROMEK

HİDROMEK startet opprinnelig opp som produsent av traktorer for landbruket. I de påfølgende årene begynte selskapet å produsere tunge anleggsmaskiner, og siden den gang har produktutvalget på dette feltet blitt utvidet.

Maskinene deres inkluderer nå traktorgravere, hydrauliske gravemaskiner, hjullastere, veihøvler og jordkomprimatorer. De sysselsetter rundt 2000 ansatte og maskinene produseres i seks produksjonsanlegg, inkludert 4 fabrikker i Ankara, en fabrikk i Izmir, og et anlegg i Thailand.

Les mer

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Jernbaneselskap satser på AM for reparasjoner

Det franske transportselskapet Alstom har vært tidlig ute med additiv produksjon. Nå skal teknologien også tas i bruk i Sverige gjennom en ny samarbeidsavtale.
Alstom-bergslagen

Kompakt 3D-lab til bruk i felt

Det australske foretaket SPEE3D har annonsert noe de kaller EMU, Expeditory Manufacturing Unit, altså en produksjonsenhet for ekspedisjoner. Det består av en container som inneholder alt som trengs for å benytte 3D-printing i felt, inkludert etterbehandlingsutstyr.
EMU-Duo-Outdoors-Larger

Siste nytt

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

3D print vokser kraftig viser rapport fra Protolabs

Den nye utgaven av Protolabs årlige internasjonale 3DP-trendrapport viser at 3D-printmarkedet vokser raskere enn forventet. Rapporten baserer seg på markedsinformasjon samt uttalelser fra 700 ingerniørekspertenr verden over.
sementprint

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682