3D-printing av deler til landbruksmaskiner

3D-printet deksel for kontroller i traktor. Foto via LOOP 3D.

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

For å redusere nedetid og unngå tilleggsutgifter i den forbindelse, har HİDROMEK valgt å satse på 3D-printing når de produserer kjøretøy, også for å redusere tiden og kostnadene som tradisjonelle produksjonsmetoder medfører.

Ved å bruke FFF 3D-printeren LOOP PRO, var HİDROMEK i stand til å lage fullt funksjonelle produksjonsdeler uten behov for mye etterbehandling. Den reduserte produksjonstiden til denne etterbehandlingen reduserte kostnadene for å implementere sluttbrukerdelene i kjøretøyene.

Implementering av det 3D-printede dekselet i kjøretøyet. Foto via LOOP 3D.

–Overflatekvaliteten er formidabel, sier Hakan Telışık, Hidromek Design Studio Manager om fordelene med de 3D-printede delene fra LOOP PRO-maskinen. –Delene er sterke og funksjonelle, man kan benytte dem uten eller med lite etterarbeid.

 

Loop 3D er et tyrkisk 3D-printermerke etablert av 3D-printerprodusenten Teknodizayn. De er basert i Ankara og har over 10 års erfaring innen 3D-printindustrien, etter å først ha drevet som forhandler for en rekke produsenter av 3D-printere og 3D-skannere. Den nåværende porteføljen inkluderer 3D-printere fra UnionTech og HP, og selskapet leverer også 3D-skannere fra Artec.

Med ti års erfaring bestemte Teknodizayn-teamet seg for å lage sin egen 3D-printer av merket LOOP 3D. Basert på praktisk kunnskap, adresserer 3D-printeren kundekrav fra bransjer som tung industri, luftfart og offentlige institusjoner.

Den første betamodellen til LOOP PRO ble produsert i 2017. Etter å ha gått gjennom en serie forbedringer, ble den endelige iterasjonen av 3D-printeren godkjent og urfremført under Formnext 2019 i Frankfurt. LOOP PRO er et FFF-system, utstyrt med et byggvolum på 500 x 350 x 500 mm og har en modulær printhode, magnetisk festbar plate, laserassistert kalibrering av printsengen og kondisjoneringsenhet for materialet. I tillegg er 3D-printeren utstyrt med LOOP 3D CLOUD, en skrive- og administrasjonsprogramvare utviklet i samarbeid med 3DPrinterOS, en programvareutvikler av skybaserte 3D-printerprogrammer i San Francisco, USA.

3D-printede sluttbrukkomponenter sparer tid og kostnader for HİDROMEK

HİDROMEK startet opprinnelig opp som produsent av traktorer for landbruket. I de påfølgende årene begynte selskapet å produsere tunge anleggsmaskiner, og siden den gang har produktutvalget på dette feltet blitt utvidet.

Maskinene deres inkluderer nå traktorgravere, hydrauliske gravemaskiner, hjullastere, veihøvler og jordkomprimatorer. De sysselsetter rundt 2000 ansatte og maskinene produseres i seks produksjonsanlegg, inkludert 4 fabrikker i Ankara, en fabrikk i Izmir, og et anlegg i Thailand.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printing lyser opp verden

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Publisert av: 

Skal 3D-printe rekkehus i betong

ConcretePrint har klart å 3D-printe en sylinder bestående av doble vegger i betong. – Målet er å 3D-printe rekkehus sensommeren og høsten 2021, sier administrerende direktør Tobias Haslingen.

Publisert av: 

3D-printing av deler til landbruksmaskiner

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

Publisert av: 

Materiale for de fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Publisert av: 

Forskere med bio-robot

Ved å kombinere et 3D-printet hydrogel skjelett med ryggmargen fra en rotte har forskere ved universitetet i Illinois lagd en “gående” bio-robot.

Publisert av: 

De lager steriliserbare visirer

Protolabs har hjulpet Michelin med å utvikle steriliserbare ansiktsvisirer for helsetjenesten.
– Stroppen, visiret og den nedre armeringen er alle laget av polykarbonat. Skjermene kan derfor steriliseres uten å bli skadet, sier Frédéric Pialot, Senior Fellow Processes hos Michelin.

Publisert av: 

Nedgang for metallprinting

GE (General Electric) er i ferd med å si opp 13000 medarbeidere grunnet nedgang i etterspørselen etter 3D-printede metalldeler, spesielt i flyindustrien.

Publisert av: 

3D-printing og månelanding

Astronauter skal igjen opp og vandre på månen. Der har det ikke vært folk siden Apollo-17 i 1972. På landingsfartøyet benyttes det denne gangen 3D-printede deler.

Publisert av: 

SINTEF med i EU-prosjekt for rensing av vaksiner

Den norske forskningsorganisasjonen SINTEF deltar i et EU prosjekt der 3D-printing benyttes for å rense vaksiner, noe som er kostnadsreduserende og føre til at vaksiner lettere kan komme trengende i utviklingsland til gode.

Publisert av: