3D-printing lyser opp verden

3D-printet lysestake. Akkurat denne modellen er printet i plast som er best egnet for elektroniske stearinlys pga dårlig varmeresistens. [Kilde: LukeK via Pinshape]

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Stearinlys, holdere og deksler kan lages ved bruk av 3D-printing. Den amerikanske detaljhandelen for stearinlys anslås til cirka 3,14 milliarder dollar årlig, og med utviklingen av 3D-printteknologi fortsetter lysindustrien å vokse.

En av grunnene til at 3D-printing er i ferd med å bli integrert i stearinlysindustrien er for teknologiens muligheter til å overvinne begrensninger som tidligere har gjort mange designs av nye produkter umulige med tradisjonell produksjon, samt at 3D-printing kan forbedre produksjonsprosessen.

Bedrifter kan bruke 3D-printing for å lage tilpassede smelteformer og lysestaker og oppnå mer intrikate former og detaljer i sluttproduktene. Ved hjelp av CAD-programvare kan en designer lage en helt egen stearinlysform og deretter realisere designet med 3D-printing. På grunn av sin allsidighet, lave kostnader og smeltepunkt, kan PLA-plast deretter brukes til å støpe en silikonform av høyere kvalitet, som har muligheten til å gjengi alle fine detaljer fra det printede objektet, og produsere lysprodukter i parafinvoks.

Firmaet Le Bon Marché har inngått samarbeid med 3D-printselskapet iMakr for å selge 3D-printede vokslys formet som en byste av kunden. Disse lys-selfiene kalles “Scandles”. Kunder booker time til å bli innskannet og da produseres det bilder som det lages 3D-modeller av, som kan benyttes til å lage personaliserte vokslys. Etter at 3D-skanningen er foretatt printes det en plastmodell i 3D som brukes til å lage en silikonform som lysene støpes i.

Le Bon Marche: Selfie Candles [Kilde: iMakr]

Integrasjonen av 3D-printing for denne bransjen er en levedyktig løsning for å produsere lys og lysestaker med mer komplekse strukturer og geometrier.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: