3D-printing lyser opp verden

3D-printet lysestake. Akkurat denne modellen er printet i plast som er best egnet for elektroniske stearinlys pga dårlig varmeresistens. [Kilde: LukeK via Pinshape]

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Stearinlys, holdere og deksler kan lages ved bruk av 3D-printing. Den amerikanske detaljhandelen for stearinlys anslås til cirka 3,14 milliarder dollar årlig, og med utviklingen av 3D-printteknologi fortsetter lysindustrien å vokse.

En av grunnene til at 3D-printing er i ferd med å bli integrert i stearinlysindustrien er for teknologiens muligheter til å overvinne begrensninger som tidligere har gjort mange designs av nye produkter umulige med tradisjonell produksjon, samt at 3D-printing kan forbedre produksjonsprosessen.

Bedrifter kan bruke 3D-printing for å lage tilpassede smelteformer og lysestaker og oppnå mer intrikate former og detaljer i sluttproduktene. Ved hjelp av CAD-programvare kan en designer lage en helt egen stearinlysform og deretter realisere designet med 3D-printing. På grunn av sin allsidighet, lave kostnader og smeltepunkt, kan PLA-plast deretter brukes til å støpe en silikonform av høyere kvalitet, som har muligheten til å gjengi alle fine detaljer fra det printede objektet, og produsere lysprodukter i parafinvoks.

Firmaet Le Bon Marché har inngått samarbeid med 3D-printselskapet iMakr for å selge 3D-printede vokslys formet som en byste av kunden. Disse lys-selfiene kalles “Scandles”. Kunder booker time til å bli innskannet og da produseres det bilder som det lages 3D-modeller av, som kan benyttes til å lage personaliserte vokslys. Etter at 3D-skanningen er foretatt printes det en plastmodell i 3D som brukes til å lage en silikonform som lysene støpes i.

Le Bon Marche: Selfie Candles [Kilde: iMakr]

Integrasjonen av 3D-printing for denne bransjen er en levedyktig løsning for å produsere lys og lysestaker med mer komplekse strukturer og geometrier.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: