3D-printing lyser opp verden

3D-printet lysestake. Akkurat denne modellen er printet i plast som er best egnet for elektroniske stearinlys pga dårlig varmeresistens. [Kilde: LukeK via Pinshape]

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Stearinlys, holdere og deksler kan lages ved bruk av 3D-printing. Den amerikanske detaljhandelen for stearinlys anslås til cirka 3,14 milliarder dollar årlig, og med utviklingen av 3D-printteknologi fortsetter lysindustrien å vokse.

En av grunnene til at 3D-printing er i ferd med å bli integrert i stearinlysindustrien er for teknologiens muligheter til å overvinne begrensninger som tidligere har gjort mange designs av nye produkter umulige med tradisjonell produksjon, samt at 3D-printing kan forbedre produksjonsprosessen.

Bedrifter kan bruke 3D-printing for å lage tilpassede smelteformer og lysestaker og oppnå mer intrikate former og detaljer i sluttproduktene. Ved hjelp av CAD-programvare kan en designer lage en helt egen stearinlysform og deretter realisere designet med 3D-printing. På grunn av sin allsidighet, lave kostnader og smeltepunkt, kan PLA-plast deretter brukes til å støpe en silikonform av høyere kvalitet, som har muligheten til å gjengi alle fine detaljer fra det printede objektet, og produsere lysprodukter i parafinvoks.

Firmaet Le Bon Marché har inngått samarbeid med 3D-printselskapet iMakr for å selge 3D-printede vokslys formet som en byste av kunden. Disse lys-selfiene kalles “Scandles”. Kunder booker time til å bli innskannet og da produseres det bilder som det lages 3D-modeller av, som kan benyttes til å lage personaliserte vokslys. Etter at 3D-skanningen er foretatt printes det en plastmodell i 3D som brukes til å lage en silikonform som lysene støpes i.

Le Bon Marche: Selfie Candles [Kilde: iMakr]

Integrasjonen av 3D-printing for denne bransjen er en levedyktig løsning for å produsere lys og lysestaker med mer komplekse strukturer og geometrier.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printet vev direkte i pasienten

Et amerikansk forskerteam har utviklet en teknikk for 3D-printing av vev direkte inn i pasienten. I følge forskerne skal denne teknologien kunne redusere infeksjoner i forbindelse med kirurgi.

Publisert av: 

Programvare oppgraderes til 2.0

Økt produktivitet for blant annet konstruktører, sykehus, ortopeder og produksjonsteknikere. Det skal Wematters nye programvare for deres 3D-printer “Gravity” bidra til.

Publisert av: 

EOS: Tre ting vi lærte av koronakrisen

Den rådende korona-pandemien har rystet samfunnet vårt, men situasjonen gir oss også innsikt i hvordan teknologi og samarbeid kan utgjøre en forskjell, sier Markus Glasser ved EOS som listet opp tre viktige leksjoner om 3D-printing i forbindelse med koronakrisen.

Publisert av: 

Cellink inngår partnerskap med Lonza

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink har inngått partnerskap med det opprinnelig sveitsiske helseforetaket Lonza for å drive frem utviklingen av bioprinting av cellekulturer.

Publisert av: 

HP introduserer polypropenmateriale

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

Publisert av: 

Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: