Dyemansion slipper fargeglad palett

Den nye fargepaletten inneholder 17 farger. Foto via Dyemansion

Dyemansion slipper 17 nye farger for grå deler som er 3D-printet med HP Multi Jet Fusion i PA12-materiale.

Den tyske etterbehandlingsleverandøren Dyemansion har utviklet 17 nye farger for farging av grå deler. Fargene kan brukes til deler som er lagd med HPs Multi Jet Fusion-prosess, i polyamid 12-materiale.

–Antallet HP-systemer vokser i markedet, og kundenes etterspørsel etter livlige farger på deres grå deler har vært stor, sier Kai Witter, kundekonsulent ved Dyemansion.

I følge selskapet har fargevalgene så langt vært få for farging av grå komponenter, i motsetning til hvite. Det har hovedsakelig vært mørkere farger som et alternativ.

Nye bruksområder
Den nye fargepaletten inneholder alt fra grå og svarte toner til blå og røde farger. Den kommer også med grønne og turkise toner, så vel som gul og rosa.

I følge Dyemansion vil de nye fargene åpne seg for nye bruksområder. Blant annet til forbruksvarer, i ortopedi og i bilindustrien.

Utgis i juli
Fargene vil bli utgitt på markedet i juli 2020. For kunder vil de nye fargene ikke kreve programvareoppdateringer eller DM60-maskinvare, skriver Dyemansion i en pressemelding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printing lyser opp verden

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Publisert av: 

Skal 3D-printe rekkehus i betong

ConcretePrint har klart å 3D-printe en sylinder bestående av doble vegger i betong. – Målet er å 3D-printe rekkehus sensommeren og høsten 2021, sier administrerende direktør Tobias Haslingen.

Publisert av: 

3D-printing av deler til landbruksmaskiner

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

Publisert av: 

Materiale for de fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Publisert av: 

Forskere med bio-robot

Ved å kombinere et 3D-printet hydrogel skjelett med ryggmargen fra en rotte har forskere ved universitetet i Illinois lagd en “gående” bio-robot.

Publisert av: 

De lager steriliserbare visirer

Protolabs har hjulpet Michelin med å utvikle steriliserbare ansiktsvisirer for helsetjenesten.
– Stroppen, visiret og den nedre armeringen er alle laget av polykarbonat. Skjermene kan derfor steriliseres uten å bli skadet, sier Frédéric Pialot, Senior Fellow Processes hos Michelin.

Publisert av: 

Nedgang for metallprinting

GE (General Electric) er i ferd med å si opp 13000 medarbeidere grunnet nedgang i etterspørselen etter 3D-printede metalldeler, spesielt i flyindustrien.

Publisert av: 

3D-printing og månelanding

Astronauter skal igjen opp og vandre på månen. Der har det ikke vært folk siden Apollo-17 i 1972. På landingsfartøyet benyttes det denne gangen 3D-printede deler.

Publisert av: 

SINTEF med i EU-prosjekt for rensing av vaksiner

Den norske forskningsorganisasjonen SINTEF deltar i et EU prosjekt der 3D-printing benyttes for å rense vaksiner, noe som er kostnadsreduserende og føre til at vaksiner lettere kan komme trengende i utviklingsland til gode.

Publisert av: