Fargeprinter for kontoret fra Stratasys

Stratasys nye 3D-printer J55.

Stratasys lanserer en ny 3D-printer for fullfargeobjekter, J55. Ifølge forhandleren Protech kan man printe ekstremt detaljerte teksturer.

Fullfargeprinteren Stratasys J55 passer firmaer som arbetar med designprosesser med iterasjoner av blant annet konsumentvarer, konsumentelektronikk og kjøretøy, skriver Stratasys nordiske leverandør Protech.

– J55 er et meget prisgunstig alternativ for å lage konseptmodeller av høy kvalitet og ekstremt detaljerte teksturer som for eksempel lær og tre, skriver Protech.

3D-printeren passer fint i kontorlandskap og har et luftfiltersystem, ProAero Air Extractor, som fanger opp og filtrerer utsondringer som kommer fra maskinen.

Roterende byggeplate
J55 består av en rund byggeplate som roterer under utskriftsprosessen. Dette innebærer ifølge Protech at man kan redusere kostnader og ledetider ettersom flere varianter av design kan printes samtidig.

Den nye 3D-printeren kan printe fullfargers modeller i materialene Vero, VeroVivid, VeroClear og DraftGrey. J55 styres av programvaren GrabCAD Print og er også integrert med fargehåndteringssystemet Pantone Validated, hvilket innebærer at designeren automatisk kan søke opp korrekte PMS-koder med et tastetrykk.

Ny servicemodul
Stratasys J55 kommer også med en ny servicemodul som skal gjøre at man kan vedlikeholde, diagnostisere og oppdatere printeren online.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printing lyser opp verden

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Publisert av: 

Skal 3D-printe rekkehus i betong

ConcretePrint har klart å 3D-printe en sylinder bestående av doble vegger i betong. – Målet er å 3D-printe rekkehus sensommeren og høsten 2021, sier administrerende direktør Tobias Haslingen.

Publisert av: 

3D-printing av deler til landbruksmaskiner

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

Publisert av: 

Materiale for de fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Publisert av: 

Forskere med bio-robot

Ved å kombinere et 3D-printet hydrogel skjelett med ryggmargen fra en rotte har forskere ved universitetet i Illinois lagd en “gående” bio-robot.

Publisert av: 

De lager steriliserbare visirer

Protolabs har hjulpet Michelin med å utvikle steriliserbare ansiktsvisirer for helsetjenesten.
– Stroppen, visiret og den nedre armeringen er alle laget av polykarbonat. Skjermene kan derfor steriliseres uten å bli skadet, sier Frédéric Pialot, Senior Fellow Processes hos Michelin.

Publisert av: 

Nedgang for metallprinting

GE (General Electric) er i ferd med å si opp 13000 medarbeidere grunnet nedgang i etterspørselen etter 3D-printede metalldeler, spesielt i flyindustrien.

Publisert av: 

3D-printing og månelanding

Astronauter skal igjen opp og vandre på månen. Der har det ikke vært folk siden Apollo-17 i 1972. På landingsfartøyet benyttes det denne gangen 3D-printede deler.

Publisert av: 

SINTEF med i EU-prosjekt for rensing av vaksiner

Den norske forskningsorganisasjonen SINTEF deltar i et EU prosjekt der 3D-printing benyttes for å rense vaksiner, noe som er kostnadsreduserende og føre til at vaksiner lettere kan komme trengende i utviklingsland til gode.

Publisert av: