Materiale for de fine detaljer

MicroFine Grey for fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Det internasjonale serviceselskapet Protolabs har utviklet et nytt materiale for 3d-printing av små deler med detaljer i mikrooppløsning. Det nye materialet Microfine Grey er en oppfølger til Microfine Green som ble utgitt i 2018. Som navnene avslører, er det hovedsakelig fargene som skiller de to forskjellige materialene.

– Før man introduserte Microfine Green og nå Microfine Grey, måtte du gå på akkord med utviklingen av virkelig små deler. De eneste alternativene var å lage sprøytestøpeverktøy med høyere toleranser, eller å bruke andre dyre og tidkrevende prosesser, sier Andrea Landoni, ansvarlig for 3d-printing hos Protolabs og fortsetter:

– Nå er det mulig å utvikle prototyper raskt og iterere designen til mikrodelen har riktig form og funksjon før produksjonsprosessen begynner. Dette betyr at du får en komponent som er nøyaktig, og at du også reduserer utviklingstiden betydelig, ofte med flere uker.

Stor etterspørsel
I følge Protolabs har etterspørselen etter en nøytral farge vært stor blant utviklingsingeniører. Grønnfargen er mer iøynefallende og kan derfor brukes for eksempel for å fremheve prototypedeler av designen, skriver selskapet i en pressemelding.

Materialet kan brukes til å skrive ut deler med detaljer ned til 0,07 millimeter med spesialisert stereolitografi. Fremfor alt brukes den i dag til prototyper i helsevesenet, forskningslaboratorier eller forbrukerelektronikk. Men ifølge Protolabs er den også egnet for andre bransjer som trenger små deler.

Ligner ABS-plast
Både Microfine Grey og Green har mekaniske egenskaper som ligner ABS-plast. Dette gjør materialene mer holdbare alternativer for fremstilling av små deler enn stoffer som polykarbonat, skriver Protolabs.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printing lyser opp verden

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Publisert av: 

Skal 3D-printe rekkehus i betong

ConcretePrint har klart å 3D-printe en sylinder bestående av doble vegger i betong. – Målet er å 3D-printe rekkehus sensommeren og høsten 2021, sier administrerende direktør Tobias Haslingen.

Publisert av: 

3D-printing av deler til landbruksmaskiner

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

Publisert av: 

Materiale for de fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Publisert av: 

Forskere med bio-robot

Ved å kombinere et 3D-printet hydrogel skjelett med ryggmargen fra en rotte har forskere ved universitetet i Illinois lagd en “gående” bio-robot.

Publisert av: 

De lager steriliserbare visirer

Protolabs har hjulpet Michelin med å utvikle steriliserbare ansiktsvisirer for helsetjenesten.
– Stroppen, visiret og den nedre armeringen er alle laget av polykarbonat. Skjermene kan derfor steriliseres uten å bli skadet, sier Frédéric Pialot, Senior Fellow Processes hos Michelin.

Publisert av: 

Nedgang for metallprinting

GE (General Electric) er i ferd med å si opp 13000 medarbeidere grunnet nedgang i etterspørselen etter 3D-printede metalldeler, spesielt i flyindustrien.

Publisert av: 

3D-printing og månelanding

Astronauter skal igjen opp og vandre på månen. Der har det ikke vært folk siden Apollo-17 i 1972. På landingsfartøyet benyttes det denne gangen 3D-printede deler.

Publisert av: 

SINTEF med i EU-prosjekt for rensing av vaksiner

Den norske forskningsorganisasjonen SINTEF deltar i et EU prosjekt der 3D-printing benyttes for å rense vaksiner, noe som er kostnadsreduserende og føre til at vaksiner lettere kan komme trengende i utviklingsland til gode.

Publisert av: