Materiale for de fine detaljer

Tekst:Hanna Jangenfeldt
PUBLISERT: 14 mai 2020
MicroFine Grey for fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Det internasjonale serviceselskapet Protolabs har utviklet et nytt materiale for 3d-printing av små deler med detaljer i mikrooppløsning. Det nye materialet Microfine Grey er en oppfølger til Microfine Green som ble utgitt i 2018. Som navnene avslører, er det hovedsakelig fargene som skiller de to forskjellige materialene.

– Før man introduserte Microfine Green og nå Microfine Grey, måtte du gå på akkord med utviklingen av virkelig små deler. De eneste alternativene var å lage sprøytestøpeverktøy med høyere toleranser, eller å bruke andre dyre og tidkrevende prosesser, sier Andrea Landoni, ansvarlig for 3d-printing hos Protolabs og fortsetter:

– Nå er det mulig å utvikle prototyper raskt og iterere designen til mikrodelen har riktig form og funksjon før produksjonsprosessen begynner. Dette betyr at du får en komponent som er nøyaktig, og at du også reduserer utviklingstiden betydelig, ofte med flere uker.

Stor etterspørsel
I følge Protolabs har etterspørselen etter en nøytral farge vært stor blant utviklingsingeniører. Grønnfargen er mer iøynefallende og kan derfor brukes for eksempel for å fremheve prototypedeler av designen, skriver selskapet i en pressemelding.

Materialet kan brukes til å skrive ut deler med detaljer ned til 0,07 millimeter med spesialisert stereolitografi. Fremfor alt brukes den i dag til prototyper i helsevesenet, forskningslaboratorier eller forbrukerelektronikk. Men ifølge Protolabs er den også egnet for andre bransjer som trenger små deler.

Ligner ABS-plast
Både Microfine Grey og Green har mekaniske egenskaper som ligner ABS-plast. Dette gjør materialene mer holdbare alternativer for fremstilling av små deler enn stoffer som polykarbonat, skriver Protolabs.

Les mer

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683