Materiale for de fine detaljer

MicroFine Grey for fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Det internasjonale serviceselskapet Protolabs har utviklet et nytt materiale for 3d-printing av små deler med detaljer i mikrooppløsning. Det nye materialet Microfine Grey er en oppfølger til Microfine Green som ble utgitt i 2018. Som navnene avslører, er det hovedsakelig fargene som skiller de to forskjellige materialene.

– Før man introduserte Microfine Green og nå Microfine Grey, måtte du gå på akkord med utviklingen av virkelig små deler. De eneste alternativene var å lage sprøytestøpeverktøy med høyere toleranser, eller å bruke andre dyre og tidkrevende prosesser, sier Andrea Landoni, ansvarlig for 3d-printing hos Protolabs og fortsetter:

– Nå er det mulig å utvikle prototyper raskt og iterere designen til mikrodelen har riktig form og funksjon før produksjonsprosessen begynner. Dette betyr at du får en komponent som er nøyaktig, og at du også reduserer utviklingstiden betydelig, ofte med flere uker.

Stor etterspørsel
I følge Protolabs har etterspørselen etter en nøytral farge vært stor blant utviklingsingeniører. Grønnfargen er mer iøynefallende og kan derfor brukes for eksempel for å fremheve prototypedeler av designen, skriver selskapet i en pressemelding.

Materialet kan brukes til å skrive ut deler med detaljer ned til 0,07 millimeter med spesialisert stereolitografi. Fremfor alt brukes den i dag til prototyper i helsevesenet, forskningslaboratorier eller forbrukerelektronikk. Men ifølge Protolabs er den også egnet for andre bransjer som trenger små deler.

Ligner ABS-plast
Både Microfine Grey og Green har mekaniske egenskaper som ligner ABS-plast. Dette gjør materialene mer holdbare alternativer for fremstilling av små deler enn stoffer som polykarbonat, skriver Protolabs.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: